Bogdan Dumitrache, despre rolul său din filmul „Trei kilometri până la capătul lumii” și cum i-a schimbat viața: „Dacă vreau să dau o șansă reală la fericire copilului meu...”

 Dumba Gabriela
.

Actorul Bogdan Dumitrache a câștigat, împreună cu echipa lui, premiul Queer Palm la Festivalul de Film de la Cannes 2024 pentru filmul „Trei kilometri până la capătul lumii'. Bogdan Dumitrache a interpretat rolul lui Florin Drăgoi, tatăl lui Adrian Drăgoi, un tânăr cu orientare gay, iar actorul spune că acest rol „a funcționat ca un fel de terapie personală, m-a ajutat să înțeleg ce să nu fac dacă vreau să dau o șansă reală la fericire copilului meu'.

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

În „Trei kilometri până la capătul lumii' Emanuel Pârvu face radiografia destrămării unei familii din cauza prejudecăților și a bigotismului. „Trei kilometri până la capătul lumii' este povestea lui Adi, un adolescent de 17 ani, dintr-un sat din Delta Dunării, care este victima unei agresiuni. Familia nu poate înțelege acest incident violent, iar dragostea necondiţionată a părinților dispare.

000-Making-of-02-Trei-kilometri-pana-la-capatul-lumii000-Making-of-02-Trei-kilometri-pana-la-capatul-lumii

Ce spune Bogdan Dumitrache despre rolul jucat în „Trei kilometri până la capătul lumii', premiat la Cannes 2024

Bogdan Dumitrache a vorbit despre provocările rolului său din filmul „Trei kilometri până la capătul lumii', premiat la Cannes 2024 și impactul asupra sa a subiectului sensibil al peliculei lui Emanuel Pârvu.

Profesorul meu Mircea Albulescu avea o vorbă: un film este 90% muncă și 10% talent. Orice premiu este, în primul rând, o recunoaștere a muncii depuse si efortului susținut. Este prin urmare o bucurie si o împlinire, este o confirmare (pentru tinerii actori) sau o reconfirmare a talentului si dedicației tale ca actor.

Filmul este făcut de o echipă si, indiferent de subiect, oamenii implicați în realizarea lui nu sunt atât de tabu. Dimpotrivă, una din mizele esențiale este să nu judeci. Să rămâi deschis la descoperirea unor lucruri care poate nu aparțin universului tău interior, dar va trebui să le înțelegi, să le motivezi, să le justifici„, a declarat Bogdan Dumitrache pentru unica.ro.

Vorbind despre rolul său, tatăl unui tânăr gay, pus la zid de prejudecăți, Bogdan Dumitrache spune că pe el, personal, l-a învățat enorm despre dragostea necondiționată.

Florin Drăgoi, tatăl lui Adrian Drăgoi, este un om simplu. Un pescar. Nu înțelege exact ce înseamnă alegerea fiului său de a fi gay, însă înțelege foarte clar dezamăgirea pe care o simte atunci când află că acesta nu mai merge la marină. Cred ca acela este momentul cel mai dificil pentru Drăgoi, atunci când afla că planul lor de ani de zile, pentru care tocmai venise momentul, nu se va mai întâmpla.

Problemele principale pe care le-am discutat cu Emi la pregătire au fost ce înseamnă dragoste necondiționată. De ce să faci tu planuri pe viitorul copilului, cât ne influențează societatea si presiunea pe care o pune asupra noastră.

Citește și: Cum l-a cunoscut Eva Kiss pe Radu Constantin, actualul soț, și de ce a decis să-l urmeze în Danemarca, unde s-au stabilit de 34 de ani: „Situația devenise intolerabilă. Sigur că aș fi vrut să nu fim nevoiți să facem asta, dar…' / EXCLUSIV

Citește și: Eva Kiss, despre revederea cu fiul ei după 20 de ani: „A fost o întâlnire dificilă, cu multe reproșuri din partea lui, venite din această situație particulară a noastră, cauzată de interdicția tatălui său'. Cum se înțelege artista cu fiicele ei stabilite în Danemarca / EXCLUSIV

Sunt părinte la rândul meu si asta mă ajută foarte mult. Pot înțelege ușor iubirea unui părinte pentru copilul lui și dinamica unei familii. Astfel pot înțelege cum ajungi să faci proiecții pentru viitorul acestuia. Cum poți să simți dezamăgire pentru alegerile pe care le-a făcut și care nu sunt în consens cu cele pe care le-ai fi făcut tu. Funcționează și ca un fel de terapie personală, m-a ajutat sa înțeleg ce să nu fac dacă vreau să dau o șansă reală la fericire copilului meu.„, a mai spus Bogdan Dumitrache.

Bogdan Dumitrache speră ca filmul „Trei kilometri până la capătul lumii' să aibă impact pozitiv asupra societății românești

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii' spune povestea lui Adi, un adolescent de 17 ani, dintr-un sat din Delta Dunării, care, prin eforturile părinților săi, învață la Tulcea. Venit acasă în vacanța de vară, Adi se simte bine alături de familia sa și de prietena lui cea mai bună, Ilinca.

Atunci când familia este confruntată violent cu un adevăr pe care nu îl pot nici ințelege, nici accepta, dragostea necondiționată pe care Adi ar trebui să o primească de la părinții săi dispare brusc, iar lui Adi îi rămâne o singură soluție.

Bogdan Dumitrache speră că filmul va ridica unele întrebări și va avea, în cele din urmă, un impact pozitiv asupra societății românești.

Nu am așteptări, sper totuși ca filmul să ridice câteva întrebări, cum ar fi: cum pot fi un părinte mai bun pentru copilul meu? Ce înseamnă dragoste necondiționată? Si altele.

Văd totuși o deschidere mai mare la acceptare și toleranță, în special in mediul urban. Încă mai exista situații în care oamenii sunt bătuți pe străzi pentru ca sunt diferiți. Și aici vorbim de toate minoritățile, nu doar de LGBTQ+, dar cred că suntem într-o direcție bună. Cu puțin efort și timp vom reuși să conviețuim în liniște și pace. Cu respect unii față de ceilalți și față de alegerile personale, oricare ar fi acelea„, a mai spus actorul pentru Unica.ro.

De la înfiinţarea sa, în 2010, Cannes Film Festival Queer Palm a recompensat filme memorabile care reflectă diversitatea şi importanţa temelor abordate de acest premiu. Filmele laureate anterior cu Queer Palm au contribuit la promovarea cauzei LGBTQ+ în cinema, printre ele numărându-se titluri precum: Monster (r. Kore Eda Hirokazu), Girl (R. Lukas Dhont), Portrait de la Jeune Fille en Feu (r. Céline Sciama), 120 Battements par Minute (r. Robin Campillo), Carol (r. Todd Haynes), Pride (r. Matthew Warchus) sau Laurence Anyways (r. Xavier Dolan).

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton