Actorul Sebastian Stan a primit Ursul de Argint la Berlinala 2024: "Pentru un băiețel din România, înseamnă foarte mult"

 Dumba Gabriela
.

Actorul român Sebastian Stan a câştigat trofeul Ursul de Argint la Berlinala 2024 pentru cea mai bună interpretare în rol principal, pentru prestația sa din producţia  „A Different Man' (SUA), în regia lui Aaron Schimberg. Sebastian Stan este foarte mândru de reușita sa și de originile românești, declarând în repetate rânduri că iubește România și că „aici este sângele lui”.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Starul român de la Hollywood Sebastian Stan a primit prestigiosul premiu Ursul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Actorul, care are cetățenie română și americană, a fost premiat pentru rolul principal memorabil din pelicula 'A Different Man'.

40th Anniversary Official Shutterstock Portrait Studio, Sundance Film Festival, Park City, Utah, USA – Jan 202440th Anniversary Official Shutterstock Portrait Studio, Sundance Film Festival, Park City, Utah, USA – Jan 2024

Actorul Sebastian Stan a primit Ursul de Argint la Berlinala 2024

Producţia „Dahomey”, în regia lui Mati Diop, a fost recompensată sâmbătă seară cu Ursul de Aur pentru cel mai bun film la cea de-a 74-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Ursul de Argint pentru cea mai bună interpretare în rol principal a fost acordat actorului român Sebastian Stan pentru rolul său din producţia „A Different Man” (SUA), în regia lui Aaron Schimberg.

„Pentru un băiețel din România, înseamnă foarte mult!', a mărturisit actorul la ridicarea premiului primit la cea de-a 74-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (Berlinala 2024).

Trofeul obținut la Berlinale, sâmbătă, 24 februarie 2024, este primul premiu european din cariera lui Sebastian Stan, care își dorea enorm să joace într-un film independent. El a contactat regizori români care au fost premiați la Berlinală de-a lungul timpului, punându-se la dispoziția lor.

„Ursul de Argint pentru cea mai bună performanță este acordat lui Sebastian Stan în A Different Man de Aaron Schimberg. Felicitari!', notează pagina de Facebook a evenimentului.

Pelicula 'A Different Man' a fost filmată în timpul pandemiei de SARS-CoV-2, pe durata a trei săptămâni.

Citește și: Cine e Sebastian Stan, actorul român care îl interpretează pe Tommy Lee. E în topul milionarilor

Citește și: Sebastian Stan, actorul român de la Hollywood, mai îndrăgostit ca niciodată!Paparazzii i-au surprins sărutându-se pasional

Citește și: Sebastian Stan, în România.Sute de fani s-au înghesuit să-l vadă pe actorul român din Gossip Girl

Sebastian Stan a primit rolul tânărului Donald Trump în „The Apprentice”

În acest an, Sebastian Stan va interpreta rolul tânărului Donald Trump în noua producție cinematografică „The Apprentice”, în regia lui Ali Abbasi. Filmările au început în toamna lui 2023, Sebastian Stan alăturându-se unei distribuții cu nume sonore, distribuție ce îi include pe Jeremy Strong și Maria Bakalova.

„The Apprentice” se concentrează pe perioada în care Trump și-a construit afacerea imobiliară în New York, în anii ’70 și ’80.

În februarie 2022, Sebastian Stan, care a jucat în „I, Tonya' şi „Avengers: Endgame', a fost nominalizat la Globurile de Aur, la categoria „cel mai bun actor într-o miniserie”, pentru rolul din „Pam & Tommy”, unde l-a interpretat pe Tommy Lee, fostul soț al Pamelei Anderson. 

Sebastian Stan iubește România, chiar dacă a plecat de când era mic în America

Sebastian Stan, unul dintre cei mai de succes actori români de peste Ocean, are 41 de ani și este născut în Constanța. După Revoluția din 1989, Sebastian și mama sa au plecat din România, în 1990, și s-au stabilit pentru o perioadă la Viena. Sebastian avea pe atunci opt ani, iar la 10 ani a jucat primul său rol într-un film, în „71 fragments of a Chronology of Chance regizat de cunoscutul austriac Michael Haneke.

Doi ani mai târziu, cei doi au plecat peste Ocean, stabilindu-se în Rockland County, New York (SUA). Sebastian a absolvit Universitatea Rutgers din New Jersey şi a studiat la Globe Theater din Londra timp de un an.

Celebritatea a dobândit-o odată cu interpretarea ‘Soldatului Iernii’ în Universul Cinematic Marvel. Sebastian Stan a părăsit România când avea opt ani și nu a menținut o legătură strânsă cu țara natală.

Mi-aș dori să mă reconectez cu România, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care am insistat să mă reîntorc. Am părăsit țara când aveam opt ani, bunicii mei au rămas, însă, și am avut mereu o conexiune specială cu ei.

Cred că vizita asta va fi o redescoperire personală a țării în care m-am născut. Încă prețuiesc amintirile cu plaja din Mamaia și Constanța. Nu am avut, totuși, niciodată oportunitatea să explorez România cum trebuie.

Dar am avut o copilărie foarte frumoasă acolo, foarte simplă, de care îmi amintesc și acum cu drag. Și cu limba română am dificultăți, am un accent și sunt curios să văd cum mă voi descurca. […] Îmi doresc să cunosc mai bine regizorii și oamenii creativi de acolo, fiindcă simt că există o mulțime de persoane extrem de talentate care fac o treabă grozavă și vreau să mă familiarizez cu asta. Cred că va fi o experiență educativă pentru mine și voi învăța o mulțime de lucruri’, a spus actorul pentru ELLE Man, acum ceva timp.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton