Actrița Raquel Welch a murit la 82 de ani. A jucat alături de Elvis Presley și a fost sex simbol al anilor '60

 Radulescu Ruxandra
.

Actrița Raquel Welch a murit la vârsta de 82 de ani. Doliu la Hollywood! Raquel Welch, o actriță veterană care a ajuns celebră în anii 1960 în filmele „One Million Years B.C.' și „Fantastic Voyage', a murit, potrivit unei declarații furnizate de managerul ei, Steve Sauer. Arista avea 82 de ani și s-a stins din viață în urma unei afecțiuni.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Actrița Raquel Welch a murit la vârsta de 82 de ani. Lumea filmului a pierdut una dintre actrițele emblematice ale vechii generații. Raquel Welch s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani, la Los Angeles, potrivit unui comunicat oficial a managerului său. Recunoscută pentru frumusețea ei, dar și pentru prezența magnetică, de o eleganță și feminitate unice, Raquel Welch a a avut o carieră bogată, cu peste 70 de roluri în producții de film și televiziune.

Vedeta își lasă în urmă cei doi copii, fiul Damon Welch și fiica ei Tahnee Welch, potrivit declarației managerului ei, notează CNN.

Archival Cinema and EntertainmentArchival Cinema and Entertainment

Actrița Raquel Welch a murit la vârsta de 82 de ani

Raquel Welch s-a stins din viață, la Los Angeles, a anunțat managerul acesteia. Artista și-a început cariera cu un mic rol alături de nimeni altul decât Elvis Presley, în pelicula „Roustabout' în 1964.

Cariera lui Racquel Welch a luat avânt doi ani mai târziu, odată cu lansarea filmului științifico-fantastic „Fantastic Voyage', dar și a producției „One Million Years, B.C.', o dramă preistorică în care Welch a deținut un rol devenit emblematic. Ea a interpretat-o pe femeia peșterii Loana, iar fotografiile cu ea în bikini de blană a devenit elementul de bază a campaniei de marketing a filmului, transformând-o pe Welch într-un sex-simbol internațional. Imaginea cu Raquel Welch, ce apare sub forma unui afiș în celula unui condamnat pe viață, a fost ulterior folosită ani mai târziu în drama „The Shawshank Redemption.'.

Citește și: Cum se înțeleg Lia Bugnar și Anghel Damian, după despărțire: „Te simți în siguranță când știi că…” / Cei doi lucrează împreună la serialul Clanul

Citește și: „Șocul și povara au fost așa de mari încât…”. Cum a depășit Andreea Ibacka perioada când a fost supectă de cancer la sân

Cariera lui Welch în televiziune și film a durat decenii. Raquel Wlech a deținut o serie de roluri principale la sfârșitul anilor 1960, inclusiv în westernurile „Bandolero!' și „100 Rifles', pelicula din urma a devenit controversată pentru o scenă de dragoste cu fostul star de fotbal Jim Brown, acesta fiind un bărbat de culoare.

Raquel Welch, despre statutul de sex-simbol: „Afectează rațiunea oamenilor”

Actrița născută în Chicago a continuat să joace rolul lui Constance de Bonacieux în filmul din 1973 „The Three Musketeers'. Welch a câștigat premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actriță pentru interpretarea sa și și-a reluat rolul de Bonacieux în continuarea din 1974 „The Four Musketeers: Miladys Revenge'.

„O parte din a fi un simbol sexual este foarte măgulitor și te ajută să obții succes în afaceri, dar doar până la un punct', a spus Welch într-un interviu pentru Cinema.com în legătură cu lansarea filmului ei din 2001 „Tortilla Soup', adăugând că „afectează rațiunea oamenilor'. „Pur și simplu nu văd că poți face altceva.'

FOTO: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton