Îți mai amintești de actrița Rodica Negrea, interpreta personajului "Nana" din "Moștenirea"? Cum arată și cu ce se ocupă acum, la 66 de ani

 Radulescu Ruxandra
.

Îți mai amintești de actrița Rodica Negrea, interpreta personajului „Nana” din „Moștenirea”. Rodica Negrea este una dintre cele mai apreciate actrițe ale scenei românești, fiind nominalizată de mai multe ori la Premiile UNITER. Publicul larg o cunoaște din telenovele în care a jucat, în special pentru rolul „Nana” din serialul „Moștenirea”.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Îți mai amintești de actrița Rodica Negrea, interpreta personajului „Nana” din „Moștenirea”. Rodica Negrea 66 de ani este una dintre cele mai apreciate actrițe ale teatrului românesc. De-a lungul unei bogate cariere de 40 de ani, Rodica Negrea s-a făcut remarcată atât în spectacole de teatru, cât și în cinematografie. A fost nominalizată la Premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolul Midori-san în spectacolul „Puşca de vânătoare', la Teatrul Act, Bucureşti, anul 2002 și la aceeași categorie în 2014, pentru pentru rolul titular în spectacolul „Mutter Courage', la Teatrul Mic din Bucureşti, anul 2014.

rodica-negrearodica-negrea

Îți mai amintești de actrița Rodica Negrea, interpreta personajului „Nana” din „Moștenirea”?

Raluca Negrea a devenit populară datorită telenovelelor în care a jucat, iar cel mai îndrăgit rol al ei este cel din serialul „Moștenirea”, unde a interpretat-o pe Carmen Potcovaru. Actrița a mai apărut în producții precum Secretul Mariei, Numai iubirea, sau Îngerașii.

Citește și: Cum a reacționat Iulia Albu când a aflat că fosta ei soacră, mama lui Mihai Albu, a murit: 'Mami Miși, îți mulțumesc pentru clipele frumoase și…'

Citește și: „Ești penibilă rău! Dacă tu ai un soț care te jignește, îți trage de sâni prietenele bune…'. Vica Blochina, un nou atac furibund la adresa Oanei Roman. Ce spune despre mariajul vedetei cu Marius Elisei

În 2019, Rodica Negrea a câştigat Premiul Uniunii Cineaştilor din România pentru interpretare feminină în rol secundar, în filmul „Moon Hotel Kabul”, în regia Ancăi Damian, recompensată cu premiul pentru cel mai bun regizor în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia, unde, în octombrie 2018, a avut loc premiera internaţională a filmului. A fost nominalizată pentru acelaşi rol, în acelaşi an, la Premiile Gopo la categoria cea mai bună actriţă într-un rol secundar, potrivit https://premiilegopo.ro/.

Fiica Rodicăi Negrea i-a moștenit talentul pentru actorie

Rodica Negrea are o fiică, pe nume Ilinca Manolache, care îi calcă pe urme, moștenindu-i talentul și dragostea pentru actorie. Ilinca Manolache este rodul iubirii dintre Rodica Negrea și soțul ei actorul, regizorul și scriitorul Dinu Manolache. Actrița l-a cunoscut pe Dinu Manolache la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie în 1980, amândoi fiind studenți. Aceștia s-au căsătorit după ce actrița a absolvit și în august 1985 s-a născut fiica lor, Ilinca. În 1998, Dinu Manolache s-a îmbolnăvit, o veche insuficiență respiratorie se agravează, și a murit la data de 3 septembrie 1998.

Rodica Negrea apare în noua producție a regizorului Radu Jude

Rodica Negrea joacă în noua producție a regizorului Radu Jude, alături de fiica sa, Ilinca Manolache. Producția se numește „Nu aștepta prea mult sfârșitul lumii” și a fost inclus în cea de-a 76-a ediției Festivalului International de Film de la Locarno, care s-a desfășurat în perioada 2-12 august.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton