Adrian Fetecău, fondator al faimosului grup VOUĂ, a făcut recent comentarii dure la adresa lui Mihai Bobonete, explicând că acesta practică un gen de umor care nu este pe placul lui. Iată ce îl deranjează pe comediant la colegul său de breaslă!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Grupul VOUĂ, fondat de Adrian Fetecău în anul 1982, pe când era student în anul V al Facultăţii TCM a Institutului Politehnic Bucureşti, este cea mai longevivă trupă umoristică autohtonă și s-a bucurat, de-a lungul timpului, de un succes fabulos. Au apărut apoi în forță Divertis, Vacanța Mare, iar mai recent, stand up-ul a adus în fața publicului o mulțime de comedianți, fiecare cu genul său de umor, mai mult sau mai puțin inspirat. Adrian Fetecău a vorbit, recent, atât despre așa-zisa rivalitate cu Divertis, dar și despre umorul practicat de Mihai Bobonete, care nu este deloc pe placul său.
Adrian Fetecău de la grupul VOUĂ, atac dur la adresa lui Mihai Bobonete
Să faci umor nu este deloc simplu atunci când alegi să nu apelezi la vulgaritate explicită, însă, se pare, acesta este cel mai simplu mod de a ajunge la o anumită categorie de specatori. Din păcate, mulți comedianți aleg această cale simplă și chiar se bucură de succes. Adrian Fetecău a vorbit recent despre fenomenul VOUĂ și l-a menționat, în acest context, pe Mihai Bobonete, ale cărui glume nu le gustă, chiar dacă acesta umple săli la fiecare spectacol de-al său.
„Am postat pe canalul de YouTube al Companiei Teatrale Vouă un serial cu povestea trupei noastre, are 14 episoade. În ultimul episod, eu chiar vorbesc despre acea mișcare culturală studențească, despre trupele de atunci, noi, Divertis și Vacanța Mare.
Însă, în acest episod, cu numărul 14, coperta se numește „Revoluția s-a făcut pentru Bobonete', am vorbit și despre noua generație de comici, despre Mihai Bobonete. Găsiți separat și un video de un minut intitulat „Bobonete nesimțitor și rece'. Cu această mică parte din episodul 14, am adunat, în 3-4 zile, în jur 37.000 de vizualizări, și vreo 125 de comentarii, dintre care mulți îmi cam dădeau dreptate', a spus Adrian Fetecău într-un interviu pentru Click!
Comediantul a vorbit apoi despre glumele fără perdea făcute de Mihai Bobonete la spectacolele sale, cu care reușește să umple Sala Palatului, așadar și acest gen de umor este gustat.
„Important este că lumea nu este atât de proastă, pe cât o cred Bobonete și ceilalți mitocani care pot întreba de pe scenă o fetiță din sală dacă o….. Nu mi-am făcut nicio iluzie că voi deranja cu această postare și, ca în reclama la burgeri, privește la mine de sus, ca la un pigmeu. E vremea lui, este nesimțitor și rece.
Peste o lună are alt spectacol la Sala Palatului, bravo lui, dacă sunt spectactori care vor să fie întrebați dacă o… de ce să nu le ia banii? Însă, de data asta, avertizează pe afiș că va folosi un limbaj explicit. E un progres, trebuie să recunoașteți, înseamnă că nu am lătrat în pustiu…', a mai spus acesta.
Ce spune Adrian Fetecău despre relația cu Divertis
În studenție, după ce a părăsit Cenaclul Lumină Lină, Adrian Fetecău s-a hotărât să înfiinţeze un altul, cu titulatura VOUĂ. Câștigase, în decembrie 1981, premiul pentru cel mai bun actor la secţiunea teatru a Festivalului Politehnicii și cunoștea mulți mulţi studenţi talentaţi, așadar a avut destulă „materie primă” pentru a înființa grupul, care a debutat pe 8 martie 1982, în formulă de 13 băieți. Atunci au susţinut primul spectacol de muzică, umor şi poezie în sala de lectură a căminului de fete al Facultăţii de Drept din Capitală și deja sunt 42 de ani de când se bucură de succes.
Ulterior, a apărut un alt grup studențesc, Divertis, însă Adrian Fetecău spune că între cele două trupe nu a existat rivalitate niciodată, cu atât mai mult cu cât practicau genuri diferite de umor.
„Nici vorbă despre vreo rivalitate. Ne-am respectat, unii pe alții, ei erau cu umorul lor, noi eram cu al nostru, ei, la Iași, noi, la București, la debut, acum vreo 40 de ani. Dar, respectul a rămas și acum, după atâtea decenii.
Niciodată nici ei și nici noi nu am avut discuții, eram grupurile exponențiale ale anilor 80, dar și după Revoluție, fiecare la câte un post tv, fiecare cu pârtia lui. Poate că ar fi apărut probleme dacă am fi avut același gen de umor', a spus acesta pentru sursa citată.