Adrian Fetecău, la 40 de ani de Grupul Vouă: "Eu credeam că în 3-4 luni va deveni o amintire"

.

Grupul Vouă a împlinit 40 de ani chiar de Ziua Internațională a Femeii, în data de 8 martie. Adrian Fetecău, fondatorul trupei de umor, a vorbit despre cum a reușit să ducă umorul la un alt nivel, dar și cum a rezistat trupa timp de patru decenii.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Grupul Vouă este un grup de umor din România înființat în 1982 de către Adrian Fetecău, inițial grupul era format din studenți ai Instutului Politehnic București. În data de 8 martie, trupa de umor a împlinit 40 de ani. Într-un interviu, Adrian Fetecău a vorbit despre cum a reușit să ducă umorul la un alt nivel.

De asemenea, fondatorul grupului a mai spus cum a rezistat trupa timp de patru decenii, dar și ce proiecte au în plan pentru viitorul apropiat. Iată ce a declarat Adrian Fetecău.


Citește și: Adrian Fetecău: „Trei membri ai grupului Vouă au avut COVID’

Citește și: Îl mai ții minte pe Victor Yila din grupul Vouă? E profesor de franceză:'Dacă și în toamnă vii bâtă…'

Citește și: Adevărul dureros despre moartea subită a Andei Calugăreanu, dezvăluit după 30 de ani

Citește și: Gina Pistol și Smiley își renovează casa.Cum arată acum locuința și ce schimbări vor face

40 de ani de Grupul Vouă

În 1982, Adrian Fetecău înființează Grupul Vouă. În 1994 grupul reapare într-o nouă formulă întinerită. Odata cu 2009, grupul este format din următorii membri: Ioan Batinaș, Marinela Chelaru, Ioan (Ionuț) Ciocia, Cristian Crețu, Șerban Drăgușanu, Vasile Mincu, Adrian (Biță) Pătrașcu și Victor Yila.

În data de 8 martie, trupa de umor a făcut 40 de ani, iar cu această ocazia Adrian Fetecău a oferit un interviu, unde a vorbit despre cum a reușit să ducă umorul la un alt nivel. Întrebat dacă se aștepta să aibă parte de un așa succes, fondatorul grupului spune că nu ar fi crezut vreo secundă că o să ajungă atât de departe.


În niciun caz! Eu credeam că în trei-patru luni de zile „Cenaclul Vouă', cum s-a numit mai întăi trupa, va deveni o amintire. Era o regulă nescrisă în lumea culturală studențească potrivit căreia, după ce plecai, conform unei repartiții guvernamentale, în producție, puneai în cui activitatea artistică și cam toate trupele se destrămau… Uite că, din fericire, n-a fost și cazul nostru, și de la primul spectacol ținut în sala de lectură a căminului de fete al Facultății de Drept din București pe  Martie 1982 s-au scurs patru decenii„, a spus Adrian Fetecău, potrivit Click.


Cu toate că aduceau un zâmbet pe fața oamenilor, într-un spectacol de dinainte de Revoluție, partidul a decis să îl întrerupă. S-a lăsat cu suspendarea trupei un an în București.

În 1984, însă, ne-au întrerupt brutal spectacolul la jumătate. Să spui pe scena că „fiecare gura de om vă fi prevăzută cu un post de grănicer' și să canti că „e prea lung drumul până-n comunism' era cam prea mult pentru urechile vigilente…700 de studenți prezenți în Casa de Cultura „Grigore Preoteasa' au tropăit minute-n şir după ce am fost „trimiși la cabine' …Am fost suspendați un an în București„, a mai spus acesta.


Au ținut aproape 600 de spectacole înainte de Revoluție

Însă, au reușit să aibă peste 500 de concerte înainte de Revoluție, iar cel mai mare spectacol a fost cel din 89, care a avut loc între căminele studențești din Regie.

Chiar aproape 600 aș putea spune, cel mai mare, că număr de spectatori, fiind cel din mai 89, în aer liber, intre căminele studențești din Regie. Când am văzut puhoiul de lume, cred că au fost în jur de 10000 de tineri, pe scaune special aduse, pe cămine, la balcoane, am hotărât să facem un program „fară probleme'. Nu stiu de ce, aveam senzația că într-un spatiu închis rămâne acolo „șopârlă', în timp ce în aer liber e mai periculos. Așa că au fost trei ore extarordinare, dar „cuminți'… Habar n-am cum ne-a invitat Politehnica să ținem acel spectacol și, mai ales, de ce?!„, mai spune artistul.


De asemenea, Adrian Fetecău a mai vorbit despre întoarcerea pe sticlă.

Am realizat cu actuala formulă Vouă a anilor 2010 o emisiune la TVR cu Emma Zeicescu, o puteți vedea tot pe Youtube („Perfect, Imperfect, Vouă'), a realizat un rating foarte bun, dar a rămas… singulară. Poate că a fost prea „spălată' și nu a avut niciun „grobianism' în ea. Acum încercam să realizam ceva asemănător, momente de umor îmbinate cu parodii muzicale la o altă televizune. Când vă fi difuzata prima emisiune vei fi primul care te voi anunță!„, a încheiat Adiran.

sursă foto- Facebook, Captură Video