A murit Alain Delon. Actorul francez de 88 de ani a jucat în aproape 100 de filme și a fost un simbol al cinematografiei mondiale

 Dana Enache
.

Veste tristă în lumea cinematografiei mondiale. Actorul franez Alain Delon, unul dintre cei mai cunoscuți actori ai Planetei, a murit azi, 18 august, la vârsta de 88 de ani. Anunțul trist a fost făcut de cei trei copii ai săi, care au spus că marele artist s-a stins în liniștea casei sale.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Marele actor francez Alain Delon a murit azi, la vârsta de 88 de ani. Anunțul trist a fost făcut de membrii familiie sale. „Alain Fabien, Anouchka, Anthony şi (câinele său) Loubo sunt profund întristaţi să anunţe decesul tatălui lor. Acesta s-a stins din viaţă în linişte în casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi şi de familia sa. (…) Familia sa vă roagă să îi respectaţi viaţa privată în această perioadă de doliu extrem de dureroasă', este scris în comunicatul transmis de cei trei copii ai regretatului Alain Delon.

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a adus un omagiu celebrului actor Alain Delon, care a murit duminică, la 88 de ani. „A fost un monument francez'.

Claudia Cardinale, partenera lui Alain Delon în faimosul film Ghepardul, a transmis un mesaj extrem de emoționant: „Lumea îmi cere să spun câteva cuvinte, dar tristeţea este mult prea intensă. Mă alătur durerii copiilor săi, a celor dragi şi a fanilor săi. Balul s-a sfârşit. Tancredi a plecat să danseze cu stelele… Mereu a ta, Claudia Cardinale„.

Alain Delon a jucat în aproape 100 de filme

Actorul şi regizorul Alain Delon, pe numele său întreg Alain Fabien Maurice Marcel Delon, s-a născut la Sceaux, Hauts-de-Seine, în apropiere de Paris, la 8 noiembrie 1935.

De la primul său lungmetraj în 1957, la vârsta de 23 de ani, Delon a jucat în 88 de filme şi şapte filme de televiziune. De asemenea, a regizat 2 lungmetraje, a produs 32 şi a jucat în 7 piese de teatru. Dincolo de acest şir de cifre, cel care era destinat să preia delicatesele familiei din Bourg-la-Reine (Hauts-de-Seine) a fost mai ales eroul unor capodopere sau filme cult, printre care „Plein Soleil', „Rocco et ses frères', „Le Guépard', „Mélodie en sous-sol', „Le Samouraï', „Borsalino', „La Piscine' şi „Monsieur Klein'.

Alain Delon a lucrat cu mari nume ale cinematografiei franceze şi italiene, precum Yves şi Marc Allegret, Rene Clement, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni, Henri Verneuil, Jacques Deray, Georges Lautner, Joseph Losey, Jean-Luc Godard şi Louis Malle, şi i-a avut parteneri pe Romy Schneider şi Jean Gabin, Burt Lancaster şi Catherine Deneuve, Simone Signoret şi Yves Montan, Lino Ventura şi Marlon Brando. Cu mulţi dintre ei a fost prieten şi în viaţa sa personală.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton