Alain Delon a lăsat în urmă o avere de aproximativ 250 de milioane de euro. Ar fi dorit să-și dezmoștenească băieții, dar legea franceză nu i-a permis / Cum se împart banii între cei trei copii

 Dumba Gabriela
.

Regizor, producător, colecționar de artă, proprietar de terenuri, investitor, Alain Delon a lăsat în urmă o avere impresionantă, de aproximativ 250 de milioane de euro, pe care cei trei copii ai săi se ceartă de câțiva ani. Actorul s-a stins pe 18 august, însă a lăsat un testament prin care precizează clar cum se va împărți averea între Anthony, Alain Fabien și Anouchka. Știută fiind relația conflictuală cu băieții lui, Alain Delon ar fi vrut să-i dezmoștenească, însă legea franceză nu i-a permis.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Alain Delon a murit, duminică, la vârsta de 88 de ani, în satul Douchy, moșia sa de la țară, unde a petrecut ultimii ani din viață. Actorul a lăsat în urma sa o avere uriașă, care a fost și este motiv de ceartă între cei trei copii ai lui Alain Delon.

profimedia-0016492337profimedia-0016492337

Averea fabuloasă a lui Alain Delon: aproximativ 250 de milioane de euro

Presa internațională estimează averea lui Alain Delon la aproximativ 250 de milioane de euro. Între 1960 și 1968 actorul era plătit cu un milion de franci (echivalent cu 1 mil. euro) pe film. El a investit în artă, deținând tablouri ale unor artiști ca Dufy, Millet, Delacroix, Corot, Degas, Dürer, Géricault, Utrillo, Bourdelle, Sérusier, Daumier, Brasilier, Miro, Bugatti.

Alain Delon a renunțat la colecția de ceasuri în 2012 pentru 443.875 de euro, la o parte din armele sale de colecție pentru 200.000 de euro în 2014, iar în 2016, la vinurile sale, pentru 250.000 de euro. Anul trecut, în iunie, ultima sa vânzare de tablouri i-a adus peste 8 milioane de euro, dublu față de estimarea casei de licitații Bonhams Cornette din Saint-Cyr.

Chiar înainte de sfârșitul carierei sale de actor, Alain Delon își înființase compania de producție Adel Production în 1968, care a produs douăzeci și nouă de filme, inclusiv Borsalino cu Jean-Paul Belmondo, potrivit hotnews.ro.

Patruzeci de ani mai târziu, după ce a dobândit cetățenia elvețiană, a creat compania Adid Alain Delon International Distribution, cu sediul în cantonul Geneva, unde locuiește fiica sa Anouchka. Compania comercializa colecții prêt-à-porter pentru bărbați și femei, șampanie, coniac, bere și bijuterii Alain Delon. Produse care se vând bine în Asia și Asia de Sud-Est.

În 2012, actorul din Rocco and His Brothers a făcut una dintre cele mai bune mișcări imobiliare ale vremii vânzându-și triplexul de 780 m2 de pe malul Senei în arondismentul 16, cu vedere la Turnul Eiffel, cu 46 de milioane de euro.

Actorul în vârstă de 88 de ani mai deținea un apartament în valoare de 3 milioane de euro în Elveția, pe lângă Château de la Brûlerie, achiziționat în 1971, – unde locuiește.

Citește și: „Un Alain Delon blond și frumos ca un înger. Când am vorbit prima oară cu el…'. Corina Chiriac a fost îndrăgostită de Dan Spătaru. Cum a reacționat artistul când i-a dezvăluit sentimentele ei

Citește și: A murit Alain Delon. Actorul francez de 88 de ani a jucat în aproape 100 de filme și a fost un simbol al cinematografiei mondiale

Alain Delon și-ar fi dorit să-i dezmoștenească pe băieții lui

Jurnalistul Kim Willsher, autorul unui reportaj din Douchy, publicat în The Guardian, arăta că sănătatea actorului devenise atât de fragilă încât nu era în mare parte conștient de tragedia shakespeariană care se desfășura, în jurul său, când cei trei copii l-au evacuat pe tovarășul japonez al lui Delon, Hiromi Rollin, de aici în urmă cu un an și și-au manifestat nemulțumirile în presă și la televizor.

Copiii au spus că tatăl lor era încă lucid, forțându-l pe avocatul lui Delon să intervină la începutul acestui an.

„Delon a avut o relație furtunoasă cu cei doi fii ai săi, Anthony, 59 de ani, a cărui mamă, Nathalie, era singura sa soție, și Alain-Fabien, 30 de ani, a cărui mamă este Rosalie van Breemen, model și jurnalist olandez. Le Monde a sugerat că propria copilărie tulbure a lui Delon l-a lăsat incapabil să stabilească relații cu fiii săi. Delon avea patru ani când părinții lui au divorțat și a fost trimis într-o casă de plasament. Actorul nu a ascuns că și-a favorizat fiica, Anouchka, 33 de ani, a cărei mamă este tot Breemen și care locuiește în Elveția', notează The Guardian.

„Fiica mea este iubirea vieții mele, poate puțin prea mult în raport cu ceilalți', ar fi relatat Delon.

Pe un al treilea fiu, Christian Aaron Boulogne, cunoscut sub numele de Ari, născut din relația cu starul rock german Nico din Velvet Underground, actorul nu l-a recunoscut niciodată ca fiind fiul său, Acesta a murit în 2023, la vârsta de 60 de ani, afectat de dependența îndelungată de droguri.

„Înainte de moartea lui Delon, familia a confirmat că, în conformitate cu legea franceză – în temeiul căreia un părinte nu își poate dezmoșteni copiii, oricât de înstrăinată sau conflictuală ar fi fost relația dintre ei, averea sa, pe care estimări foarte variate evaluau între 50 de milioane de euro și 300 de milioane de euro, ar urma să fiei împărțită în patru, revenind câte 25 la sută fiecărui copil.

Actorul a fost liber să decidă ce va face facă restul de 25 la sută, pe care i-ar fi lăsat lui Anouchka, oferindu-i acesteia, jumătate din avereada totală. Este o plată inechitabilă, dar pe care copiii lui Delon au spus public că nu o contestă, insistând că cearta lor nu era despre bani. În februarie, Anthony a spus că nu există vreun război pe moștenire', notează autorul reportajului.

Copiii lui Alain Delon sunt în proces

Anouchka Delon a vrut să își aducă tatăl în Elveția pentru a-și relua tratamentul pentru limfom. Frații ei o acuză că a vrut să reducă impozitul pe moștenire, care este mai mic în Elveția.

Ei au susținut că tatăl lor era acum prea slăbit pentru a mai suporta chimioterapia. Conflictul a fost de așa natură încât justiția a trebuit să numească un agent care să monitorizeze starea de sănătate a lui Alain Delon.

Potrivit fraţilor săi, tânăra de 30 de ani ar dori să-şi repatrieze tatăl în Elveţia, unde a dobândit cetăţenia elveţiană şi unde a locuit în mod regulat, pentru a evita să plătească un impozit ridicat pe moştenire la moartea tatălui lor.

Tânăra i-a dat în judecată pe cei doi fraţi ai săi pentru încălcarea dreptului la viaţă privată, după ce a fost difuzată o înregistrare a unei conversaţii dintre ea şi tatăl ei. Procesul urmează să aibă loc la Paris în aprilie 2025.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton