Alexandra Ungureanu suferă de endometrioză, boala care poate duce la infertilitate: "Aș înfia un copil"

 Dumba Gabriela
.

Alexandra Ungureanu suferă de endometrioza, o afecțiune care afectează, conform studiilor, 10% – 15% din femeile aflate la vârsta de reproducere. Endometrioza poate duce la infertilitate, iar Alexandra Ungureanu ia în calcul adopția unui copil pentru că, spune cântăreața, „există posibilitatea să nu mai pot face biologic”.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Alexandra Ungureanu face eforturi pentru a reuși să depășească diagnosicul de endometrioză și este încrezătoare că „acea mână divină care face ca lucrurile să se aranjeze și să se întâmple ceea ce se numesc miracole ale medicinei'. Cântăreața ia în calcul din ce în ce mai serios și varianta adopției unui copil.

alexandra-ungureanu-crop-1632849368alexandra-ungureanu-crop-1632849368

Ce spune Alexandra Ungureanu despre experiența ei cu endometrioza

Alexandra Ungureanu a fost diagnosticată cu această boală după ce timp de doi ani s-a luptat cu nişte chisturi la nivelul ochilor. Endometrioza sau „boala cu 1000 de fețe' este responsabilă, de cele mai multe ori, de durerile puternice din timpul menstruației și care duce, în multe cazuri, la infertilitate.

„Se întâmplă niște lucruri despre care nu cred că sunt pregătită să vorbesc deocamdată, nu vă îngrijorați pentru mine, nu e nimic așa… dar sunt în demersul ăsta al meu de a rezolva niște probleme de sănătate care cred că mi-ar face viața mai ușoară și eu, la rândul meu, aș fi mai eficientă în ceea ce fac.

Diagnosticul se cheamă scurt: endometrioză. Foarte multe femei știu despre ce vorbesc. E un target pentru mine, pentru că celelalte lucruri sunt așezate pe făgașul lor și ce m-ar ajuta să fiu împlinită, fericită și să le desfășor în bune condiții e să fiu sănătoasă și să funcționez brici. Asta înseamnă că, evident, trebuie să iau în calcul alimentație, mișcare și să sper că, de acolo, de sus lucrurile se aranjează, pentru că uneori, deși respect foarte mult diagnosticul medicilor, există acea mână divină care face ca lucrurile să se aranjeze și să se întâmple ceea ce se numesc miracole ale medicinei, de care am auzit foarte des.

Sănătatea este foarte importantă pentru mine, pentru mama, pentru cei dragi, și restul lucrurilor se fac cu muncă, dedicare. Evident, îmi doresc acea fărâmă de viziune ca să mă ajute în creație și în piesele pe care le scot ca lumea să fie interesată de ce facem', a spus Alexandra Ungureanu la FRESH by UNICA.

Citește și: Oana Sârbu, dezvăluiri neștiute din căsnicia cu fostul soț, Virgil Popescu: „Era diferență de vârstă și de nebunie între noi!'

Citește și: Nici pentru Daniel Pavel nu este ușor să prezinte Survivor. Cum l-au afectat filmările și ce spune despre marele câștigător: „Câteva intervenții medicale…’ / EXCLUSIV

Alexandra Ungureanu își dorește să fie mamă și ia în calcul adopția unui copil

Numită şi boala femeilor neiubite, endometrioza poate duce la infertilitate, iar Alexandra Ungureanu spunea acum câteva luni că ia în calcul adopția unui copil.

Cred că este una dintre afecţiunile de care aud frecvent la femei, cumva cred că şi corpul uman se transformă în direcţia asta. Dar există soluţii, există şi copii abandonaţi!', spunea Alexandra Ungureanu acum ceva timp. Artista își dorește să devină mamă cu orice preț, așa că acest subiect este pentru ea unul sensibil.

„În ultima vreme cred că începe să funcționeze o senzație pe care nu am cunoscut-o până acum. Mă uit după copii pe stradă și simt un fior pe care nu l-am mai simțit până acum. Da, aș înfia un copil. Există posibilitatea să nu mai pot face biologic și este o variantă pe care o iau în calcul foarte serios', a mai spus Alexandra Ungureanu.

Vlăduța Lupău și Roxana Nemeș luptă și ele cu endometrioza

Roxana Nemeș, fostă concurentă Survivor România, a suferit o intervenție chirurgicală pentru această afecțiune. „Mi-a fost foarte teamă de operație, pe mine mă chinuiau durerile de trei ani și când începeau eram neom. E o boală care nu te omoară, dar te chinuie', explica Roxana Nemeș la Kanal D, acum ceva timp.

Solista s-a recuperat rapid după operație. „La un control banal am aflat de această boală. Am refuzat să cred că am aşa ceva. Aveam dureri groaznice. M-a chinuit rău şi la Survivor, eram mereu pe pastile. Acum, după operaţie sunt bine. Nu a fost foarte greu, am preferat să rezolv problema decât să am astfel de dureri. M-am recuperat rapid. Sunt sub tratament. Îmi doresc copii, când vrea Dumnezeu atunci o să vină', a mai spus Roxana.

Vlăduța Lupău s-a operat de endometrioză ca să poată să devină mamă. La doar câteva luni după intervenție, cântăreața a rămas însărcinată pe cale naturală.

„După ce m-am operat, la câteva luni, s-a întâmplat. Nu am făcut fertilizare în vitro. Medicii mi-au zis că endometrioza putea fi un impediment în a rămâne însărcinată. Asta e boala secolului la femei și nu prea te lasă să faci copii. Am avut ceva emoții, poți să o iei razna la ce vezi pe Internet. A fost prima mea operație. Am găsit la Timișoara un doctor bun. Eram în gradul doi al bolii. Era rezolvabilă treaba. Bebelușul nostru e o minune, e un dar. Poți să ai toți banii din lume și nu poți face un copil, sau nu poți să cumperi sănătate', spunea Vlăduța Lupău.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton