„Am găsit casa goală, fără copii. Am simțit că se prăbușește pământul cu mine”. Alexandru Ciucu, despre ziua în care Alina Sorescu a plecat de acasă cu fiicele lor, după despărțire

 Tudorache Simona
.

Alexandru Ciucu a vorbit abia acum despre ziua în care Alina Sorescu a plecat de acasă cu fiicele lor, și s-a produs despărțirea. Divorțul dintre Alexandru Ciucu și Alina Sorescu a luat pe toată lumea prin surprindere. Povestea frumoasă de dragoste dintre cei doi s-a transformat treptat într-un război prin tribunale, în principal pentru custodia celor două fiice. S-au spus multe, dar nimeni nu a înțeles care a fost, de fapt, motivul separării.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

După o perioadă de tăcere, Alexandru Ciucu lămurește lucrurile. El susține că într-o zi s-a trezit cu casa goală, fără fetițe, și că a trecut prin momente crunte. Ba mai mult, designerul afirmă că a avut nevoie de o decizie judecătorească pentru a-și mai putea strânge în brațe copilele.

alina-sorescu-44alina-sorescu-44

Alexandru Ciucu, despre ziua în care Alina Sorescu a plecat de acasă cu fiicele lor, după despărțire

„Cel mai greu moment din viața mea a fost într-o dimineață de februarie în 2022, când m-am întors într-un suflet de la Paris cu primul zbor disponibil și am găsit casă goală, fără copii. Am simțit că se termină lumea și că se prăbușește pământul cu mine. Durerea era atât de mare că nu puteam nici să plâng, nici măcar să mă mișc. După un timp, am început să strig copiii prin casa goală și îmi imaginam că îmi răspund așa cum știam eu că îmi răspundeau înainte. Încercam să rememorez sunetele glasurilor lor și să mi le întipăresc în minte, ca să nu le uit niciodată. A fost cumplit. Eram disperat, neștiind nici unde sunt și nici când sau dacă o să le mai văd curând. Am crezut că înnebunesc atunci', susține Alexandru Ciucu pentru Unica.ro.

Cum a fost anunțat Alexandru Ciucu că fetele părăsesc casa

Creatorul de modă mărturisește că a primit un mail prin care era anunțat că nu o să mai împartă casa cu cele două fetițe. Ulterior, spune el, nu și-a mai văzut copilele decât prin gardul de la școală, în pauzele dintre cursuri.

„Primisem din senin, cu o seară înainte, eu fiind plecat din țară, un email cu un scurt mesaj de informare. Spunea că de azi înainte copiii părăsesc locuința în care au crescut și vor locui la o adresă total necunoscută mie. Acolo puteam să vin să-i văd doar cu programare în prealabil. Lucru care s-a dovedit, oricum, a fi doar vorbe, pentru că în următoarele două luni nu mi-am mai văzut copiii decât prin gardul școlii, în pauzele dintre cursuri. A fost crunt și pentru mine dar mai ales pentru fetițe, care nu înțelegeau de ce nu mai pot să mă vadă și să stea cu mine. Această stare de anormalitate nu s-a rezolvat decât în momentul deciziei judecătorești din ordonanță președințială, pe care am introdus o la sugestia avocaților mei', mai spune Alexandru Ciucu.

Designerul spune acum că și-ar dori ca Raisa și Carolina să petreacă o săptămână cu el și o alta cu fosta lui soție, Alina Sorescu, pentru că, în opinia lui, astfel lucrurile s-ar echilibra și ar fi mai bine pentru cele două.

„Pentru copii cel mai bine este să aibă parte de ambii părinți, în egală măsură, pentru că așa se întâmplă într-o familie normală. Atunci când părinții se despart, multe lucruri se schimbă și se dezechilibrează. Măcar contactul copiilor cu ambii părinți trebuie să să se păstreze, în egală măsură, pentru binele și echilibrul psihic și emoțional al copiilor. În societățile occidentale aceasta este regula clasică ce se aplică în astfel de cazuri. În urma studiilor s-a demonstrat că este cea mai bună variantă pentru copii.  Petrecând perioade de timp egale cu ambii părinți, au timp să dezvolte relații sănătoase', adaugă Ciucu.

Citește și: „Nu ne-au plătit salariile pentru sezonul 12!”. Cătălin Scărlătescu, declarații neașteptate în procesul cu Antena 1, după demisia de la Chefi la cuțite. Reacția postului TV

Citește și: „Nu pot să mă machiez. Am luat tot ce există…'. Ce probleme are Bianca Drăgușanu, după ce s-a ales cu o alergie severă

Citește și: Cine este Florica Boboi de la Insula de 1 milion. A câștigat sezonul 10 Chefi la Cuțite

Citește și: Josephine, fiica Ginei Pistol și a lui Smiley, a împlinit trei ani. Noi imagini cu micuța: „Nu sunteți pregătiți…'

Ce le spune Alexandru Ciucu fetițelor despre separare

Creatorul de modă spune că încearcă să le prezintă cum știe mai bine întreaga situație, ele fiind prea mici pentru a înțelege cum stau, de fapt, lucrurile. Alexandru Ciucu mai afirmă că că decizia divorțului nu i-a aparținut.

„Este foarte greu să deschizi astfel de subiecte cu niște copii de vârsta lor, mai ales când sunt chiar copiii tăi. Deși nu am luat eu decizia divorțului mă simt foarte responsabil în fața lor pentru situația prin care sunt obligate să treacă. Dar nici nu vreau să le mint sau să mă prefac că nu e nicio problemă. Ar fi și mai nedrept pentru ele să am o astfel de abordare. Încerc să le explic pe înțelesul lor ceea ce s-a întâmplat, deși nici mie nu-mi este foarte clar. Să le asigur de dragostea noastră permanentă și necondiționată și de faptul că ele nu au nicio vină pentru situația prin care trecem', precizează Alexandru Ciucu.

Alexandru Ciucu: „Într-o relație, atunci când ceva nu merge, nu este de vină unul singur'

Creatorul de modă admite că a trăit prima mare decepție în dragoste în liceu și că pe parcursul anilor a înțeles că atunci când doi oameni se despart vina nu îi aparține unuia singur.

„M-am îndrăgostit prima dată la grădiniță, apoi în școala generală de câteva ori, apoi din nou la gimnaziu și iremediabil, credeam eu, în liceu. A fost și cea mai mare decepție în dragoste, ca impact emoțional. Ulterior, am învățat să temperez emoțiile și să le las să prindă viață într-un ritm mai lent dar mai sănătos pentru construcția unei relații. Asta nu înseamnă că am găsit secretul relației perfecte, dar am înțeles că într-o relație, atunci când ceva nu merge, nu este de vină unul singur', adaugă el.
Foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton