Alex Conovaru, din serialul Groapa, despre afecțiunile de care suferă fiica lui adolescentă: "Inima pe partea dreaptă e cea mai mică problemă a ei, malformația pe care o are...". Cum se simte Sonia acum / EXCLUSIV

.

Alex Conovaru din serialul „Groapa”, difuzat la PRO TV și ulterior pe Voyo, și-a deschis sufletul într-un interviu pentru viva.ro, dezvăluind nu doar cum a trecut fiica lui peste problemele de sănătate, ci și povești de pe vremea când era studentul Margaretei Pogonat, dar și lucruri neștiute despre serialul în care joacă și nu numai.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Alex Conovaru, din serialul „Groapa' de la PRO TV, ne-a dezvăluit recent cum a trecut fiica lui peste problemele de sănătate, ne-a vorbit despre viața de actor, despre familie și locurile pe care le iubește cel mai mult. În serial, actorul îl interpretează pe Sile Sută, unul dintre oamenii de încredere ai lui Sandu Vlahu, capul familiei.

Alex Conovaru, din serialul „Groapa', de la PRO TV, dezvăluie ce a învățat de la profesoara lui, Margareta Pogonat


Alexandru Conovaru, din serialul Groapa, de la PRO TV, care a fost elevul Margaretei Pogonat în studenție, ne-a vorbit despre viața de actor, despre modul cum se împarte între scenă și platoul de filmare, dar ;i despre provocarea pe care i-a adus-o personajul din serial.

Citește și: Fiica actorului Alex Conovaru are o boală rară și a fost operată în America. Cum se simte Sonia la 16 ani: „A fost salvată'

Citește și: Serialul Groapa a fost scos din grila Pro TV, după trei episoade difuzate. Ce au decis șefii postului TV: „Ne-am dorit ca toţi cei de acasă să…’

Citește și: De ce și-a închis Alina Ceușan restaurantul din București: „Pentru un business cu cheltuieli destul de mari…’. Detalii neștiute despre afacerile și veniturile vedetei / EXCLUSIV

Citește și: Ce crede Elena Merișoreanu despre operațiile estetice ale Biancăi Drăgușanu: „Arăta superb și atunci. S-a emancipat, nu cred că a exagerat cu nimic' / EXCLUSIV

Vara aceasta ați filmat pentru Groapa, dar cred că ai fost ocupat și cu teatrul… Ai avut timp și de o vacanță?


Doar la începutul filmărilor, adică în iunie, s-au intersectat repetițiile la teatru și spectacolele cu filmările la Groapa. Apoi stagiunea s-a oprit și s-a reluat în septembrie, când iar m-am împărțit între scenă și platoul de filmare. Am reușit să merg la mare câteva zile în august, întrerupte, ce-i drept, de vreo trei drumuri la Giurgiu pentru filmări.

Unde îți dorești cel mai mult să mergi să vizitezi?

Când eram în gimnaziu, la începutul anilor 1990, era o reclamă turistică la TV în care ne invitau să vizităm Thailanda. Mi-au rămas pe retină imaginile alea și vocea în urechi. Părea un paradis pe pământ, așa că acolo aș vrea să merg. Altfel, sunt îndrăgostit de New York și m-aș reîntorce oricând acolo, l-am văzut primăvara, vara și toamna, acum vreau să-l văd și iarna în prag de sărbători.


Alex Conovaru: ‘Nu aș putea să mă lipsesc de teatru…’

Ai fost tentat vreodată să te stabilești peste hotare? De ce, da? De ce, nu?

Niciodată nu m-am gândit să mă stabilesc ,,afară’, meseria mea e legată de țara asta, de limba asta și de nuanțele ei. Am avut șansa să lucrez la un serial pentru scurtă vreme în Canada și a fost fascinant, dar nu aș putea să mă lipsesc de teatru, de prieteni și colegi, de Bucureștiul meu drag.

Interpretezi un personaj-cheie în serialul „Groapa'. Este greu rolul?


Niciun rol nu este ușor, Sile ,,Sută’ e un personaj aparent simplu, dar de fapt e foarte complex, are o istorie în spate care îl face plin de valențe, lucruri pe le veți descoperi cu cât înaintăm în poveste. E cu vreo zece ani mai în vârstă decât mine, eu încerc să arăt etatea asta prin atitudine, mers, costum, barbă mai lungă decât o port eu în mod normal și altele.

Alexandru Conovaru: ‘Teatrul e efemer, filmul rămâne’

Ce e mai important pentru un actor să facă film sau teatru?


Pentru un actor e foarte important să joace, altfel nu e împlinit. Când nu joci, simți că n-ai aer, că n-ai sens. Teatrul e efemer, filmul rămâne. Sunt două ramuri diferite ale aceleași meserii, la teatru e emoția momentului, schimbul de energie dintre actor și public, povestea în care te transpui și pe care o retrăiești seară de seară ca pentru prima oară. La film e tehnica, trebuie să te încarci cu stare în momentul ăla, chiar dacă ai de filmat finalul poveștii chiar la început de zi, să te descompui cumva ca actor.


Am făcut și fac mult teatru și nu aș putea fără, dar iubesc să fac film. E important pentru un actor să fie actor, adică să le facă pe toate; teatru, film, teatru radiofonic, dublaje la filme sau desene animate.

Cum este să joci cu mari actori pe platourile de filmare?

Nu știu ce înseamnă actori mari, mie îmi place să joc cu actori talentați, dedicați și profesioniști. E o bucurie pentru mine distribuția de la „Groapa', îmi place de mor să joc cu oamenii ăștia, s-a creat o legătură foarte strânsă între noi, ne-am ,,învățat’ deja, e o atmosferă foarte bună pe set, nu numai între noi, actorii, ci cu toată echipa.


Alexandru Conovaru: „Am făcut televiziune încă din copilărie, la TVR'

Cochetezi cumva și cu lumea televiziunii… De ce te-a atras lumea aceasta?

Am făcut televiziune încă din copilărie, la TVR, emisiuni pentru copii. Eram la Palatul Copiilor la secția de teatru și de acolo…, apoi am făcut Iartă-mă, tot la TVR, am prezentat matinalul vreo 4 ani la B1. M-au atras adrenalina și mirajul micului ecran, eu venind din generația pentru care oamenii de la tv erau niște ,,zei’. Acum nu aș mai face în TV altceva care nu ar avea legătură cu meseria mea.

La Teatrul de Comedie în ce spectacole te pot vedea oamenii?

În cea mai recentă premieră ,, A fi sau a nu fi’, regia: Vlad Massaci, în ,,Diseară la 7′, regia: Chris Simion.

Iar la Teatrul Avangardia, cu care colaborez de ceva ani, în ,,Un cuplu Ciudat’, ,,Și din 10 n-a mai rămas nici unul’, ,,Martorul Acuzării’, ,,Alex și Morris’, ,,Sherlock Holmes și Jack Spintecătorul’.

Alex Conovaru: ‘Oamenii reacționează diferit’

Mult timp ai făcut și reclame pentru diverse spoturi, dacă nu mă înșel. Cum reacționau oamenii? Ce spun ei acum, după „Groapa'?

Mult timp e mult spus, am făcut din când în când câte o reclamă. Oamenii reacționează diferit, în funcție de locul unde te observă și de educația pe care au primit-o, adică pot fi discreți, îmi zâmbesc și sunt civilizați dacă vor să vorbească cu mine, sau ușor agresivi în abordare.

Acum, cu „Groapa', e mai greu să mă duc în piață sau să merg cu metroul, chiar în metrou mi-a spus cineva înainte să coboare în stație: ,,Să nu mă împuști, nea Sile!’. Mi s-a părut amuzant.

Există cineva care te-a influențat în carieră? De ce actorie și nu altceva?

M-au influențat filmele românești și spectacolele de teatru TV pe care le vedeam când eram copil în anii 80, revistele și almanahurile ,,Gong’ și ,,Cinema’, pe care le devoram și visam. Nu mi-am dorit să fac altceva în viață, știam de pe la cinci ani că asta vreau. Când am ajuns și la teatru, în sală, și am văzut pe viu actorii, îmi părea că visez.

Alex Conovaru: ‘Am învățat să mă arunc fără frică…’

Ce ai învățat de la profesoara ta, Margareta Pogonat? Dar de la Horațiu Mălăele, George Mihăiță?

De la profesoara mea am învățat să mă arunc fără frică într-un rol, să am curaj, să nu-mi fie teamă de greșeala, de la ,,nea Hora’ să îmi găsesc comoditatea și liniștea în joc și de la ,,nenea Miha’ profesionalismul, pauza de gând de dinaintea replicii și alte mici secrete.

Cum este să fii tată de trei copii? Cum a fost copilăria ta?

Nu e ușor, dar e frumos, complicat, și simt o ușoară împlinire, o senzație de nemurire.

Copilăria mea a fost interesantă, prima parte în comunism până la 11 ani, apoi tranziția ciudată și haotică spre democrație în adolescență, iar tinerețea cu trecerea spre digitalizare. Eu vin din perioada în care părinții îi îndemnau pe profesori să ne mai altoiască, chiar mă gândeam că în zilele noastre ar fi fost la pușcărie și părinții și profesorii.

Alex Conovaru: ‘Sunt într-o oarecare măsură atrași de lumea asta’

Sonia, Toma și Ingrid moștenesc talentul pentru actorie, pentru lumea teatrului?

Da, sunt într-o oarecare măsură atrași de lumea asta, Toma mai puțin, Sonia e cu pictura mai mult, pe Ingrid o bănuiesc de ,,artisticăraie’.

Fata cea mare s-a născut cu inima pe partea dreaptă, o malformație extrem de rară care a obligat-o să-și petreacă prin spitale copilăria. Cum este ea acum?

Inima pe partea dreaptă e cea mai mică problemă a ei, malformația de care suferă e mult mai complicată, dar nu vreau să mai povestesc despre asta. Sonia e fata mea specială și minunată, și caldă, și bună. E bine, e o adolescentă care încearcă să se adaptaze și să-și găsească drumul.

Fata locuiește în America cu mama ei. Cât de des reușești să o vezi?

Cam de două ori pe an o văd pe viu, în afara facetime-ului zilnic, mai vine în țară în vacanțe sau mă duc eu la Boston vreo două săptămâni când pot să lipsesc de la teatru sau n-am filmări.

Foto: Facebook, PRO TV