Alexandru Pițurcă a scăpat de controlul judiciar. Fiul lui Victor Pițurcă este acuzat de cumpărare de influență în dosarul achiziționării de măști neconforme

 Dumitrache Laura
.

Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecționer Victor Pițurcă a scăpat de controlul judiciar, în dosarul achiziționării de măști neconforme. Acesta a fost adus marți, 14 februarie, la Curtea de Apel București, unde judecătorii au decis să fie scos de sub control judiciar. De asemenea, Alexandru Pițurcă a scăpat și de cerera DNA de arestare preventivă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Alexandru Pițurcă a scăpat de controlul judiciar după ce Curtea de Apel București i-a admis contestația împotriva deciziei dispuse de Tribunalul București în dosarul în care este acuzat de cumpărate de influență, în dosarul achiziționării de măști neconforme.

alexandru piturcaalexandru piturca

Alexandru Pițurcă este acuzat de cumpărare de influență în dosarul achizițiilor de măști neconforme în pandemie. Conform DNA, fiul lui Pițurcă ar fi acceptat condițiile impuse de Gabriel Țuțu, directorul ROMARM.

Citește și: Alexandru Pițurcă a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar, în dosarul măștilor neconforme pentru MApN. Primele declarații: „Instanța a decis…'

Citește și:Victor Pițurcă a scăpat de controlul judiciar. Decizia instanței este definitivă

Citește și:George Ivașcu împlinește astăzi 55 de ani. Actorul din serialul Clanul dezvăluie detalii din noul sezon: „Pot să spun, în premieră, că surpriza cea mare este…' / EXCLUSIV

Citește și:Cristina Cioran și Alex Dobrescu s-au împăcat? Cum a surprins-o bărbatul, de Ziua Îndrăgostiților: „I-a cumpărat…”

Alexandru Pițurcă a scăpat de controlul judiciar în dosarul măștilor pentru spitalele MApN

Alexandru Pițurcă, 39 de ani, a scăpăt de controlul judiciar în dosarul măștilor pentru spitalele MApN. Fiul fostului selecționer Victor Pițurcă a ajuns marți la Curtea de Apel București, iar judecătorii au decis ca acesta, cât și colaboratoul său, Gabriel Țuțu, să nu mai fie plasați sub control judiciar. Potrivit Antena 3, procurorii DNA au cerut arest preventiv pentur Alexandru Pițurcă și Gabriel Țușu, dar avocații lor au contestat decizia luată de Tribunalul București.

'Dosar 2985/3/2023 – Admite contestația formulată de către contestatorul Alexandru Victorio Pițurcă – revocă măsura controlului Judiciar. Respinge ca nefondată contestația formulată de DNA împotriva aceleiași încheieri penale', se arată în decizia judecătorilor.

Pe 31 ianuarie, Victor Pițurcă și fiul său au fost reținuti pentru 24 de ore de Direcția Națională Anticorupție. Procurorii ceruseră o arestare preventivă de 30 de zile, dar aceasta a fost respinsă de un judecător al Tribunalului București.

Alexandru Pițurcă, acuzat în dosarul măștilor neconforme livrate către spitalele MApN

Conform DNA, pe fondul pandemiei generate de coronavirus, în perioada 19 martie 2020-16 septembrie 2021, Gabriel Țuțu,ar fi încheiat o asociere de firme din care făcea parte o societate controlată de Alexandru Pițurcă. Asocierea ar fi avut loc în condiții dezavantajoase pentru compania pe care acesta o conducea. „Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)', arată anchetatorii.

DNA a mai spus că Alexandru Pițurcă ar fi acceptat, în mod direct, condițiile impuse de Țuțu, în schimbul cărora acesta ar fi lăsat să creadă că are influența asupra unor funcționari din cadrul MApN.

Victor Pițurcă a scăpat și el de control judiciar

În urmă cu o săptămână, Victor Pițurcă a scăpat și el de control judiciar. Procurorii anchetează un contrat încheiat în 2020 de MApN cu firma Helios Dentserv, care a presupus distribuirea a 100.000 de măști FFP3 către Ministerul Apărării.

Banii ar fi revenit firmei PAV Green Energy, al cărui asociat era Alexandru Pițurcă. De asemenea, Victor Pițurcă ar fi influențat accesul fiului său la contractul cu Ministerul Apărării Naționale.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton