Alina Alexoi, angajata TVR detașată într-o funcție oficială la COSR, a fost suspendată pentru jignirea gimnastei Ana Maria Bărbosu: "Un jeg de om"/ Cum a fost implicată Cătălina Ponor

 Dumba Gabriela
.

Alina Alexoi, angajata TVR detașată într-o funcție oficială la COSR, a fost suspendată de Federația Internațională de Gimnastică și i s-a interzis să comenteze la Jocurile Olimpice 2024 pentru un episod petrecut acum un an. Alina Alexoi a jignit-o grav pe Ana Maria Bărbosu și a numit-o, printre altele, „un jeg de om”. Fitilul a fost aprins la Mondialele din Belgia de o intervenție a fostei mari gimnaste Cătălina Ponor.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Alina Alexoi este jurnalistă în TVR din 1992 și detașată de 6 ani, cu scurte pauze, la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, fiind și consilierul personal al președintelui Mihai Covaliu. Alexoi a jignit-o grav pe Ana Maria Bărbosu, actuala medaliată cu bronz la JO, și a fost acuzată de bullying.

420948132_3907550086198377_935336820525285141_n420948132_3907550086198377_935336820525285141_n

Motivul scandalului dintre Cătălina Ponor și Ana Maria Bărbosu

Cea care a aprins scandalul între Alina Alexoi și Ana Maria Bărbosu este Cătălina Ponor, potrivit surselor GOLAZO.ro și firul evenimentelor petrecute în toamna trecută, în timpul unui antrenament de la Mondialele din Belgia, ar fi următorul.

„Cătălina era acolo ca reprezentant al Comisiei sportivilor din cadrul FIG, deci fără funcție oficială în delegația României. După un antrenament, a coborât din tribună și i-a spus Anei Maria Bărbosu: „Dacă nu înveți să-ți întinzi picioarele, o să-ți declaseze săritura. N-ai învățat asta până acum?”. Tonul a fost răstit, răutăcios și părea că nu vrea să o ajute pe Ana, ci să-i transmită ce slabă e', povestesc sursele, explicația comportamentului fostei gimnaste fiind aceasta:

„Anumite persoane erau deranjate că Ana alesese echipa de la Deva și nu trecuse prin programul „Țară, țară, vrem campioane” (n.r. – proiectul păstorit de Octavian Bellu și Mariana Bitang)'.

Relatarea continuă: „Agresivitatea Cătălinei a fost observată și de alții, iar antrenorul lotului, Patrick Kiens s-a simțit ofensat de intervenția ei. Așa că a reclamat incidentul Donatellei Sacchi, supervizorul antrenamentului. „Nu e regulamentar să fie în arenă și nici să dea indicații sportivelor”. Iar Sacchi i-a transmis Cătălinei, că, așa cum spune regulamentul, nu are voie să facă aceste lucruri. Ponor s-a plâns apoi Alinei Alexoi. Așa s-a pornit avalanșa'.

Cătălina Ponor a povestit ulterior, la Zoom Sport, pe Orange, despre episodul de la Antwerp:

„Nu mi s-a părut normal, m-am simțit prost, dar sper ca lucrurile să se liniștească cumva. Sper ca fetele să nu fie puse chiar într-o bulă în care toată lumea este o dată într-o parte și nu reușește să ajungă la ele cu sfaturi. A fost un singur sfat pe care i l-am dat (n.r. Anei Maria Bărbosu), dar se pare că a deranjat foarte tare, iar de aici a pornit toată nebunia asta”.

Ponor a mai spus că despre Bărbosu că „poate că este influențată, poate că nu este influențată, în acest moment nu o învinovățesc”, adăugând că s-a simțit respinsă de antrenorul olandez, „el nu salută pe nimeni, am simţit o respingere de la început'.

Citește și: Cine e Michele Morrone. A rămas orfan de tată la 12 ani, a lucrat ca grădinar, a trecut printr-un divorț, are doi copii și are rude în România

Citește și: Rapperul american Rich Homie Quan a fost găsit mort în locuința sa. Artistul avea 34 de ani

Alina Alexoi, aflată în tabăra Cătălinei Ponor, a jignit-o grav pe Ana Maria Bărbosu

Alina Alexoi era și ea prezentă la competiție, fiind reporterul specialist pe gimnastică al redacției TVR de mulți ani. „Și este o apropiată a taberei care nu prea o suportă pe Ana Maria Bărbosu', susțin oameni din sistem, pentru sursa citată.

Atunci, la Antwerp, Alexoi a fost deranjată de faptul că Donatella Sacchi i-a atras atenția Cătălinei Ponor după discuția cu Bărbosu.

„Crezând că Ana a fost cea care s-a dus să se plângă de Cătălina, Alina a tot început să spună lucruri urâte despre ea. La un moment dat, în zona mixtă, Ana Maria Bărbosu a evitat să meargă pentru a-i da un interviu, bănuind că va fi întâmpinată cu ostilitate de angajata COSR. Alexoi s-a enervat și a zis acolo, în zona mixtă, de față cu toți jurnaliștii: „Aia, Bărbosu, e un jeg de om!”. Există și declarații scrise și semnate în acest sens', au mai precizat sursele GOLAZO.ro.

După Antwerp, Ana Maria Bărbosu a fost ținta mai multor comentarii agresive în mediul online, pe forumuri specializate în gimnastică. Din cauza presiunii, s-a gândit chiar la retragere, deși urmau Jocurile Olimpice. 

Alina Alexoi, suspendată de la toate competițiile organizate de Federația Internațională de Gimnastică

După Antwerp, apropiații lui Bărbosu nu au vrut să lase lucrurile așa, motiv pentru care au reclamat comportamentul Alinei Alexoi și la TVR, dar și la COSR. „Dar nu s-a întâmplat nimic. S-au băgat hârtiile cu dovezi sub preș, COSR nu a făcut nimic. Pentru că Alexoi e consilier al președintelui Covaliu și se ocupă de comunicarea Comitetului Olimpic', au mai precizat sursele.

Cauza sportivei a fost susținută și de Gymnastics Ethics Foundation, care tratează foarte serios cazurile de bullying cu atât mai mult cu cât era vorba de o minoră (n.r. – Ana Maria Bărbosu a împlinit 18 ani în iulie 2024). Forul internațional are un program special de safeguarding, de garantare a siguranței.

GEF a trimis o scrisoare, pe 22 iulie 2024, către FIG, în care-i semnala cazul de agresiune verbală Alexoi-Bărbosu. 

Federația Internațională de Gimnastică (n.r. – FIG) a decis să o suspende pe Alina Alexoi de la toate competițiile organizate de aceasta. Decizia a fost transmisă pe 27 iulie 2024 către COSR, Federația Română de Gimnastică (n.r. – FRG), astfel că Alexoi nu a mai putut intra în zona competițiilor de gimnastică de la JO Paris 2024 și nici nu a mai putut comenta întrecerile pentru TVR, disciplină sportivă la care era de obicei „titulară'. 

La mine nu a ajuns niciun document. Incidentul acela e departe de tot ceea ce s-a scris în presă. Aștept documentul de la FIG, pentru că am filmat. Am avut telefonul deschis atunci și o să le trimit și eu toată chestia aia. Eu nu am primit nimic. Eu știu că la începutul Jocurilor Olimpice a venit înștiințare că există o sesizare, dar nu e nicio decizie„, a reacționat Alina Alexoi.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton