"Mă feresc de denumirea „mamă eroină”. Eroi, eroine... sunt acolo! Noi suntem niște părinți care ne-am asumat". Alina Pușcaș a spus totul despre viața cu trei copii

 Dumba Gabriela
.

Alina Pușcaș are trei copii și nu acceptă să fie numită „eroină” pentru asta! Vedeta Antena 1 susține că eroii adevărați sunt alții, care își merită pe deplin această titulatură. Ea și soțul ei sunt doar părinți asumați care au știut în ce se bagă atunci când s-au pus de acord pentru o familie numeroasă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Alina Pușcaș se consideră o mamă realistă și echilibrată, care nu se teme să spună „Nu” atunci când copiii nu înțeleg anumite limite. Vedeta Antena 1 susține că ea a avut o copilărie strictă și vrea să le ofere și celor trei copii ai săi o educație normală, „pe stil vechi”, fără un răsfăț exagerat.

145387886_3168298283270866_3875017175126008352_n145387886_3168298283270866_3875017175126008352_n

Alina Pușcaș nu se consideră „mamă eroină”, ci mamă asumată

Alina Pușcaș a subliniat, într-un interviu recent, că părinții care au ales să aibă mai mulți copii ar trebui să își asume acest rol în mod conștient și nu ar trebui etichetați ca eroi.

„Eu nu mă lupt cu copiii ca să pot să spun că sunt eroină. Să mă ierte Dumnezeu, adică eroi, eroine sunt acolo! Noi suntem niște părinți care ne-am asumat care, cu bună știință am făcut 3, 4, 5, 6 copii. Nu cred că ne-a obligat nimeni și atunci mereu mă feresc de denumirea asta „mamă eroină'.

Când aud… nici nu știu cum să reacționez, pentru că încerc să le explic că o fac pentru că îmi place. Da, ok, mai și înnebunesc, pentru că nu e ușor, pentru că am multe alte lucruri de făcut, dar sunt un părinte și atât', a mărturisit Alina Pușcaș în cadrul podcastului lui Radu Tibulcă, pe YouTube.

Această declarație vine ca răspuns la aprecierile și admirația adesea arătate părinților care cresc mai mulți copii, considerați deseori eroi pentru sacrificiile și responsabilitățile pe care le asumă.

„Nu mai spun că la un moment dat mi-a spus că putem să facem și patru și i-am spus: „Stai puțin'. Ne-am dat seama cât de greu e logistic să pleci undeva cu ei, pentru că, noi, de exemplu, acum când am plecat cu ei, la schi, am avut nevoie de două mașini, ca să plecăm din aeroport (…) Totuși, este foarte greu', a recunoscut prezentatoarea TV pentru Antena Stars.

Citește și: De ce s-au despărțit Emily Burghelea și soțul ei timp de 6 luni, înainte de a deveni părinți: „M-am îmbolnăvit de supărare. A venit o asistentă să-mi facă perfuzii la domiciliu’ / EXCLUSIV

Citește și: De ce a vrut Andreea Esca să plece de la PRO TV, în trecut, și ce a făcut-o să se răzgândească: „Însemna să renunț la știri și să fac doar asta’

Alina Pușcaș: „Eu am avut o copilărie strictă”

Alina Pușcaș, în vârstă de 37 de ani, se declara o mamă echilibrată, care este prietenă cu cei trei copii ai ei, dar cărora le impune și limite ferme.

„În momentul în care ești prea prieten cu copilul, ți se va urca în cârcă, pentru că ei se nasc să fie mici șantajiști, așa că trebuie găsită varianta de mijloc, în care să nu fii nici prea prieten, nici prea militar.

Ți se schimbă radical viața când ai copii, dar e foarte important cum o faci. Dacă ții foarte mult la viața ta socială, o să găsești o variantă. Mă indispune când văd părinți care nu reușesc să-și controleze copiii.

Viața mea cea mai frumoasa a fost la bunici, în vacanțele de vară, așa cum probabil sunt pentru toți copiii. Îi ajutam pe bunici cu animale, pentru că eram acel copil din tot Ludușul care băga animalele în pat. Am avut o copilărie destul de strictă, mama fiind „militarul' familiei', a povestit Alina Pușcaș în podcastul Urban Flex, moderat de Otravă, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Alina Pușcaș este o mamă realistă, care nu se teme să spună „nu”

Tatăl și mătușa Alinei Pușcaș au fost cadre militare, însă nu aduceau rigoarea armatei în familie. În prezent, se întâmplă ca Alina Pușcaș „sa dea milităria jos din pod' și să se lase cu pedepse:

„Nu sunt genul de părinte care sa fie împotriva cuvântului NU'; din punctul meu de vedere trebuie să îi spui nu' atunci când încalcă niște limite, pentru că el nu are de unde să știe care sunt aceste limite, care este diferența între bine și rău'.

Alina a dat exemplu de situație de familie: când cei trei copii nu au vrut să împartă jucăriile între ei, iar ea a hotărât să doneze jucăriile.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton