"Parcă nu mai voia să plece acasă... seara am aflat tragica veste". Alina Sorescu, cântăreață în corul lui Ioan Luchian Mihalea, mărturisiri despre ziua în care a murit artistul

 Radulescu Ruxandra
.

Alina Sorescu a făcut mărturisiri despre ziua în care a murit artistul Ioan Luchian Mihalea. Alina Sorescu făcea parte din corul de copii al regretatului Ioan Luchian Mihalea, când a acesta a fost ucis în urmă cu 30 de ani, o crimă odioasă a șocat întreaga României. Cântăreața își amintește ultimul spectacol alături de Luchian Mihalea și șocul generat de moartea sa.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Alina Sorescu, 37 de ani, era mebră a corului de copii Minisong, dirijat de compozitorul Ioan Luchian Mihalea. La data de 29 noiembrie 1993, solistul, compozitorul și dirijorul Ioan Luchian Mihalea a fost ucis cu sânge rece în apartamentul său din București. Artistul avea 42 de ani. Alina Sorescu avea șapte ani la acel moment, dar își amintește și acum șocul și tristețea pe care le-a simțit la aflarea morții lui Ioan Luchian Mihalea.

mihalea_86446100mihalea_86446100

Alina Sorescu, cântăreață în corul lui Ioan Luchian Mihalea, mărturisiri despre ziua în care a murit artistul

La 30 de ani de la moartea lui Ioan Luchian Mihalea, Alina Sorescu face mărturisiri copleșitoare despre momentul în care a aflat că mentorul ei a murit și spune cum a decurs ultimul spectacol alături de regretatul artist.

Citește și: Anamaria Prodan, mesaj subtil pentru Laurențiu Reghecampf, într-un videoclip devenit viral: „Ți-am dat bani, ți-am luat mașină…”. Impresara s-a filmat în cimitir

Citește și: Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Lorans ar fi fost agresiv și i-ar fi vândut bunuri din casă

'Dispariția lui a fost un șoc pentru noi, copiii, pentru părinții noștri și pentru toți cei care îl iubeau. În ziua aceea chiar avusesem un spectacol la Teatrul Țăndărică-Sala Lahovari. La sfârșit, a rămas de vorbă cu părinții noștri și parcă nu mai voia să plece acasă… Seara am aflat tragica veste… Aveam 7 ani când Profu Oanță a plecat în mod tragic dintre noi. Dar am atâtea amintiri din turneele și din spectacolele cu el și colegii mei de atunci', a mai declarat ea, pentru Ego.ro.

Alina Sorescu, amintiri despre Ioan Luchian Mihalea

Alina Sorescu își amintește cu drag și nostalgie de vremurile când făcea parte din corul pentru copii Minisong, dirijat de Ioan Luchian Mihalea. Cântăreața mărturisește că a fost un început de carieră extraordinar și i-a dat încredere în talentul ei.

„Eram mezina trupei. Îmi spunea Soreasca. Ioan Luchian Mihalea a fost pentru mine primul mentor, cel care le-a confirmat părinților mei că am talent muzical. Repetițiile grupului se țineau la Școală 197, din Drumul Taberei, unde am și învățat ulterior și am multe amintiri frumoase de atunci.

M-a selectat în Minisong când aveam 4 ani și eram mezina trupei. Îmi spunea Soreasca'. Am susținut alături de el multe spectacole. Am fost în primul meu turneu în străinătate, în Franța, la vârstă de 5 ani. Și era o mare realizare pentru un copil să fii membru Minisong' – a declarat cântăreața, pentru ego.ro.

Ucigașii lui Ioan Luchian Mihalea au fost eliberați

În data de 29 noiembrie 1993, Ioan Luchian Mihalea a fost asasinat în apartamentul său din cartierul Drumul Taberei, din Capitală, de către Ionel Păun și Nelu Florian Gavrilă. Scopul uciderii artistului ar fost jaful, dar autoritățile au aflat ulterior că la mijloc ar fi fost o crimă pasională.
Criminalii lui Mihalea au fost inițial condamnați la închisoare pe viață. Dar după 21 de ani petrecuți în spatele gratiilor, Gavrilă și Păun au fost eliberați.




 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton