Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz pentru finala de la sol, după nedreptatea de la Jocurile Olimpice 2024: "Le mulţumesc celor care au luptat pentru noi". Mesajul emoționant al mamei gimnastei

 Dumba Gabriela
.

Gimnasta Ana Maria Bărbosu a primit vineri medalia de bronz pentru finala de la sol de la Jocurile Olimpice, obținută în urma contestației la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. În cadrul unei ceremonii desfășurate la Casa Olimpică din București, Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic pentru România, i-a pus medalia la gât Anei Maria Bărbosu. Gimnasta le-a mulțumit celor care au luptat să-i facă dreptate, iar mama ei a transmis un mesaj emoționant.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Nu s-a bucurat de un loc binemeritat pe podiumul de la Paris, așa cum ar fi trebuit în urma notei obținute, însă Ana Maria Bărbosu și-a primit, până la urmă, medalia de bronz la București. Înaintea ceremoniei, Ana Maria Bărbosu a primit un automobil electric marca Hyundai din partea lui Ion Țiriac.

5c9fe06d-f8f3-4a64-9e90-4daa8100ab2a5c9fe06d-f8f3-4a64-9e90-4daa8100ab2a

Ana Maria Bărbosu, copleșită de emoții la primirea medaliei de bronz

S-a făcut dreptate pentru Ana Maria Bărbosu! Gimnasta în vârstă de 18 ani a primit medalia de bronz câștigată la Olimpiada de la Paris, chiar dacă românca nu s-a putut bucura de emoțiile podiumului în urma erorii de arbitraj. În locul ei, pe podiumul de la Paris a urcat Jordan Chiles, gimnasta din America.

Medalia i-a fost înmânată astăzi gimnastei Ana Maria Bărbosu de către Octavian Morariu, membru al Comitetului Olimpic Internațional pentru România, în timp ce mascota și afișul oficial i-au fost acordate de Mihai Covaliu, președintele COSR.

„Astăzi s-a făcut dreptate în acordarea medaliilor. A fost o luptă contracronometru. Mă bucur din suflet pentru Ana Maria. Mă bucur din suflet pentru gimnastica românească. Gimnastica românească a revenit la locul care i se cuvine. Bravo, Ana Maria! Ne-ai făcut o mare bucurie', a declarat Octavian Morariu.

De asemenea, la eveniment a participat și Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, care i-a adus gimnastei un buchet de flori, în timp ce Alina Alexoi a oficiat evenimentul.

„Este un moment emoţionant pentru mine. Auzindu-i pe campionii noştri de la Olimpiadă spunând că medalia e foarte grea nu mi-am dat seama că este chiar atât de grea. Le mulţumesc tuturor celor care au adăugat un pic de bronz la această medalie. Le mulţumesc antrenorilor, de la primii până la cei care m-au dus la Olimpidă.

Rezolvarea cazului sau această situaţie a fost posibilă datorită federaţiei şi casei de avocatură care nu a renunţat la noi şi s-a luptat pentru toate. Le mulţumesc pentru că au luptat pentru noi. Mă bucur foarte mult că sunt în posesia acestei medalii. Sper să aduc cât mai multe medalii', a spus şi Ana Maria Bărbosu.

Citește și: Dosarul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon. Au fost reținute două doctorițe, care „apreciau că nu mai e oportună menținerea în viață’ a pacienților / Declarațiile șocante ale procurorilor

Citește și: Cristian Sabbagh, reacție dură la adresa Ancăi Țurcașiu, după ce a refuzat să facă o poză cu fiica lui: „Faptul că această bătrână legendă cu un puștan după ea…. Ce a replicat artista

Mama Anei Bărbosu, mesaj după ce gimnasta a primit medalia câştigată la JO 2024

După ceremonie, mama sportivei a transmis un mesaj părinţilor din întreaga ţară.

„Sunt mândră de fiica mea. Ca părinte, vreau să mă audă toată România. Dragi adulți din toate colturile țării, încetați toate defăimările. Eu sunt cadru didactic în mediu școlar, se aplică legea antibullying și ciberbullying.

Noi lucrăm cu părinții și adulții să ne protejăm copiii. România are din ce în ce mai puţini copii. Românai are copii frumoşi şi valoroşi. Ei sunt șansă noastră ca noi adulţii să trăim mai bine în această ţară, de aceea îi rog pe toți fanii să înceteze și doar să se bucure.

Avem o echipă frumoasă, alcătuită din fete superbe care merită toată susţinerea noastră. Succesul Anei este vârful unui iceberg. Cu toții trebuie să ne susținem copiii. Încetați, vă rog, și haideți să ne bucurăm. Să-i prețuim și dacă au medalie și dacă n-au medalie”, a spus mama Anei Bărbosu.

TAS a respins contestația lui Jordan Chiles și i-a redat Anei Maria Bărbosu medalia de bronz de la JO 2024

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a intrat luni, la Paris, în posesia medaliei de bronz acordată Anei Bărbosu, în urma deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Această medalie, care a ajuns la COSR și ulterior la Ana Bărbosu, nu este aceeași medalie fizică pe care Jordan Chiles a primit-o inițial la festivitatea de premiere după finala olimpică la sol.

TAS a respins solicitarea formulată de Federaţia de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles şi Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul concursului de la sol, de la Jocurile Olimpice. Oficialii USA Gymnastics au confirmat, luni, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) nu va reveni asupra deciziei prin care îi cere gimnastei Jordan Chiles să returneze medalia de bronz care i-a fost acordată la exerciţiul de la sol la Jocurile Olimpice de la Paris, dar promit că vor continua eforturile pentru ca sportiva americană să păstreze medalia care îi revine Anei Bărbosu.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton