Ana Maria, fiica lui Adrian Păunescu, despre lupta pentru averea de 4 milioane de euro cu frații ei: "Cu siguranță tata e mâhnit. L-am și visat de câteva ori pe tema asta"

 Dumba Gabriela
.

Ana Maria, fiica lui Adrian Păunescu, este convinsă că lupta pentru avere, pe care o poartă în tribunal cu frații ei de aproape 14 ani, îl mâhnește pe tatăl ei dincolo de moarte. Cei trei copii ai lui Adrian Păunescu se ceartă pentru averea de 4 milioane de euro încă de la moartea poetului, o situație pe care tatăl lor ar fi condamnat-o dacă mai era în viață.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Andrei Păunescu o acuza, anul trecut, pe sora lui vitregă, Andreea, de lăcomie și ipocrizie. Andreea Păunescu este fiica regretatului poet dintr-o altă relație amoroasă și își dorește și ea partea care i se cuvine din averea tatălui ei, situație care nu este pe placul lui Andrei și a Anei Maria.

1-102799-mediafax-foto-catalina-filippaunescu-fiica1-102799-mediafax-foto-catalina-filippaunescu-fiica

Ce spune Ana Maria Păunescu despre lupta pentru avere cu frații ei

Averea de patru milioane de euro lăsată de Adrian Păunescu urma să fie împărțită până la finalul anului trecut, conform declarațiilor făcute în 2023 de Andreea Păunescu, sora vitregă a lui Andrei și a Anei Maria Păunescu. Doar că nu a fost așa.

Recent, Ana Maria Păunescu și-a deschis sufletul în cadrul podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene și a explicat că regretatul om de cultură s-ar fi arătat îngrozit de „lupta' dusă de moștenitori.

În urmă cu mulți ani, tânăra își amintește cum tatăl ei se uita îngrozit la alte familii cunoscute din România care se certau pe averi. Fiica eseistului a mai precizat că nu crede că tatăl ei ar fi lăsat-o să se maturizeze într-o asemenea atmosferă. Mai mult, tânăra a explicat că regretatul poet a pus mereu oamenii dragi pe primul loc.

„Cu siguranță e mâhnit. L-am și visat de câteva ori pe tema asta și îmi spunea să stau liniștită că, mai devreme sau mai târziu, vom semna același scenariu. Sau, nu știu, era un cuvânt pe care l-am și notat. Dar, cu siguranță, e foarte necăjit.

Eu îmi aduc aminte cum se uita la alte familii cunoscute din România, care aveau scandaluri pe averi. Tot de aici din fotoliu se uita absolut îngrozit la spectacolul ăsta urât pe care unii oameni îl pot susține și cu care pot merge înainte.

Totuși, nu cred că și-a imaginat vreodată că vor exista astfel de probleme. Îmi place să cred că dacă și-ar fi imaginat ar fi făcut ceva să le evite. Pentru că vorbim despre un om care s-a gândit întotdeauna la ceilalți și după aceea la el. Nu cred că ar fi vrut ca eu… Nu cred că m-ar fi lăsat pe mine să mă maturizez în atmosfera asta, nu cred că ar fi vrut ca mama să îmbătrânească în această… Am fost revoltată. Până când?', a spus Ana Maria Păunescu în cadrul podcastului moderat de jurnalistul Adrian Artene.

Citește și: Cum l-a cunoscut Catrinel Sandu pe Steve, fix când nu-și mai dorea niciun bărbat în viața ei, după divorț: „Așa am ajuns la el, prima dată. Eram o mamă singură, focusată pe job. Dacă-mi spunea cineva ce urma să se întâmple…'. Cât de mult o sprijină el și cum se înțelege cu fiicele ei / EXCLUSIV

Citește și: Oana Zăvoranu și Alex Ashraf au scăpat de faliment, după ce judecătorii au respins cererea făcută de creditori, în cazul clinicii pe care o dețin. Ce a decis instanța

Ce spunea Andreea Păunescu despre lupta pentru avere cu frații ei vitregi

Andreea Bîrlea a apărut în peisajul public la trei zile după înmormântarea lui Adrian Păunescu (n.r – scriitorul a trecut în neființă pe data de 5 noiembrie 2010). Inițial, femeia a cerut în instanță stabilirea paternității sale, deoarece a susținut, la acel moment, că este fiica regretatului poet.

După ce a demonstrat în urmă cu mai bine de zece ani că este fiica de sânge a regretatului poet, Andreea și-a cerut și ea partea de moștenire lăsată de acesta. La doi ani distanță, reprezentanții de la Judecătoria Sectorului 1 i-au dat dreptate.

„Procesul cu frații mei este în continuare pe rol, nu s-a terminat încă. Următorul termen este pe data de 26 iunie unde se vor audia mai mulți martori din acest dosar. Sper și cred ca până la finalul acestui an să se încheie procesul. Ne judecăm de aproape 13 ani pentru moștenirea lăsată de tatăl meu. Nici nu mai știu câți bani am pierdut pe la avocați, în toți acești ani. Nu mai contează, nu vreau să mă mai uit în urmă. Ce a fost, a fost și gata! S-a dus!

Este normal să nu mă las. Este dreptul meu să primesc o parte din moștenirea lăsată de el. Adrian Păunescu este tatăl meu și am acest drept. Este indiscutabilă această situație. În ultima perioadă, frații mei se prezintă la procese, vin și ei și eu, nu doar avocații noștri să ne reprezinte la proces. Își dau tot interesul. Nu știu care este motivul de vin, în ultima perioadă, puteți să îi întrebați chiar pe ei', a declarat pentru Click!, Andreea Păunescu, în iunie 2023.

Andrei Păunescu, acuzații dure la adresa Andreei, sora lui vitregă

Fiul regretatului Adrian Păunescu o acuză pe Andreea că s-a infiltrat în familia sa și că vrea să obțină cât mai multă avere.

„Noi nu suntem în război cu nimeni, ci într-un contra-atac la lăcomie, ipocrizie și minciună – afirmate de 13 ani de o persoană care a intrat în familie. După 13 ani am început să mergem la proces pentru că bunul nostru simț a fost considerat prostie și s-a întins atât de mult elasticul lăcomiei nemăsurate, încât a trebuit să mergem să ne apărăm'.

Andrei Păunescu a mai adăugat că el și familia sa riscă să fie deposedați de averea lăsată de tatăl său. De asemenea, muzicianul susține că a mers la proces doar pentru ca acesta să se termine mai repede, dar acest lucru nu s-a întâmplat: „Pretențiile au ajuns aberante! Să ni se ceară niște sume mai mari decât a lăsat Adrian Păunescu pe pământ, material! Am mers și… surpriză'.

Andrei Păunescu a mai adăugat că sora sa vitregă i-a făcut atât lui, cât și familiei sale „zile amare' și că a râs de numele tatălui său. De asemenea, muzicianul consideră că Andreea Păunescu regretă acum că nu a acceptat propunerile anterioare ale familiei.

„Atât de aberant este totul, încât persoana în cauză vrea să ia și casa mamei mele. Doar pentru că mama a trăit în acea casă cu sora mea, iar sora mea, la moarte, nu a avut timp să îi facă actele mamei mele. Deci vrea partea de la sora mea, Ioana, care a murit. Tăcerea noastră timp de atâția ani a fost luată drept prostie și acceptare. Ei, nu! A cerut niște martori. Unul dintre martori este o persoană care a furat din casa Păunescu. Deține prin furt tablouri semnate Adrian Păunescu. Nu s-a prezentat la proces, că e cercetat penal pentru furt din casa Păunescu. (…)', a spus Andrei Păunesci în timpul emisiunii „Exclusiv VIP' moderată de Cristi Brancu, de la Prima TV.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton