Anamaria Brânză se retrage din sport în plină glorie: "Cea mai importantă medalie era întotdeauna… următoarea!"

 Oana Pantazi
.

La o săptămână după ce a fost desemnată, pentru a cincea oară, cea mai bună spadasină a lumii, Anamaria Brânză a anunțat că se retrage. După 20 de ani petrecuți în sala de scrimă, reputata sportivă a luat poate cea mai dureroasă decizie…

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Pe 27 noiembrie, Ana Maria Brânză (Popescu), vicecampioana olimpică la Tokyo 2020, a fost declarată de Federația Internațională de Scrimă cea mai bună spadasină a lumii în sezonul 2020-2021. Sportiva a primit această distincție pentru a cincea oară în carieră, un record în această disciplină. Medalia olimpică de argint câștigată la Jocurile Tokyo 2020 a încheiat o perioadă grea, desfășurată în plină pandemie. Luna decembrie a acestui an, când sportiva în vârstă de 37 de ani a urcat din nou pe podium, în Dubai, unde a câștigat o medalie de argint, a coincis cu retragerea din activitate…

hepta_2067030-1024×674-1hepta_2067030-1024×674-1

Anamaria Brânză se retrage din sport. Spadasina și-a încheiat cariera pe podium

Spadasina mărturisește că, în momentul în care s-a urcat pe podium, a știut că aceea avea să fie ultima competiție pentru ea și ultima oară când va purta costumul alb în calitate oficială. La scurt timp după competiție, și-a anunțat retragerea.

„Am avut un sentiment ciudat de gol! Știam că va fi ultima competiție și până în semifinale, la prezentare oficială a sportivilor, am tot glumit pe seama faptului că e pentru ultima dată când îmbrac acel costum alb într-un concurs oficial. Apoi, când mi-am auzit numele, am simțit un val de emoție și ochii mi s-au umplut de lacrimi. Practic, în finala nu m-am duelat doar cu adversara din fața mea, ci și cu o groază de emoții și gânduri. Dar am încheiat pe podium și cred eu, mi-am luat rămas bun într-un cadru minunat pentru că acea competiție organizată în Dubai este o celebrare a scrimei„, a mărturisit ea pentru csid.ro.

Citește și: E din nou nr. 1 mondial! Scrimera Ana Maria Popescu (ex Brânză) era poreclită în copilările „Brânzici': „Mergeam acasă supărată că râd colegii de mine'

Citește și: Cu ce se ocupă soția lui Leonard Doroftei, în Canada: „Ea ține familia unită”

Citește și: Oana Roman, adevărul despre starea de sănătate a Mioarei Roman: „Nu-și mai poate folosi deloc mâna”

Citește și: Pepe, în vacanță la munte cu iubita Yasmine și fiicele lui.Cine le-a fost alături

Nu și-a numărat niciodată medaliile!

Anamaria Brânză are un palmares fabulos. Scrimera a fost vicecampioană olimpică la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing și 2020 de la Tokyo, campioană olimpică pe echipe la ediția din 2016 de la Rio de Janeiro, de trei ori campioană mondială (2019 la individual și 2010 și 2011 pe echipe) și de șapte ori campioană europeană (2013 la individual și 2006, 2008, 2009, 2011, 2014 și 2015 pe echipe). A câștigat de-a lungul carierei 14 turnee de Cupa Mondială și a fost declarată cea mai bună spadasină din lume în sezoanele 2007-2008, 2008–2009, 2012-2013, 2019-2020 și 2020-2021. Cu toate acestea, reputata sportivă mărturisește că nu știe câte medalii a câștigat de-a lungul carierei…

„Nu știu pentru că nu le-am numărat vreodată și spun asta fără urmă de falsă modestie. Doar că până în acest moment cea mai importantă medalie era întotdeauna… următoarea! Poate că în perioada următoare mă vor încerca momente de nostalgie și voi privi medaliile cucerite dintr-o altă perspectivă”, a declarat ea pentru csid.ro.

Cu toate că și-a anunțat retragerea, Anamaria Brânză mărturisește că nu poate sta departe de sportul care a condus-o spre victorie ;i de sala de scrim[.

„Pandemia m-a învățat să nu îmi mai fac planuri pe termen lung, așa că sunt rezervată în a da un răspuns clar. Dar cu siguranță mă văd tot alături de sportul care mi-a dat o viață, bucurându-mă de realizările colegilor rămași în competiție”, a mai spus ea pentru sursa citată.

„Mă duc să termin de plâns”

După o carieră fabuloasă, Anamaria Brânză a luat decizia de a se retrage și a făcut-o în plină glorie, făcând anunțul prin intermediul unui mesaj emoționant în care mărturisea că nu are motivație să meargă mai departe…

„Se pare că se încheie. Peste 20 de ani petrecuţi în sala de scrimă… A fost ultima competiţie (n.r. Cupa Mondială) pentru mine. Credeam că sunt pregătită pentru momentul ăsta, pentru că nu simt să merg mai departe. Asta a fost tot şi cumva cred că din copilărie mi-am promis că o să simt momentul în care să mă opresc. E momentul. Acest moment a venit, ştiu treaba asta, nu mai am motivaţie să merg mai departe.

Ţin să vă mulţumesc tuturor pentru sprijin, tuturor oamenilor cu care am colaborat de-a lungul timpului, oamenii cu care am crescut, cu care am făcut echipă, începând de la federaţie, Clubul Sportiv al Armatei Steaua, COSR, toţi oamenii care au fost implicaţi în povestea asta şi sper să scriem poveşti frumoase pentru sportivii români. 

Vă iubesc pe toţi şi vă mulţumesc, mai ales vouă care sunteţi pe social media şi aţi fost alături de mine, atunci când s-a terminat cu medalie, dar mai ales atunci când am dat nuca-n perete, de la începutul competiţiei. Sper să rămâneţi alături de mine, pentru că s-a încheiat un capitol din viaţa mea, dar cu siguranţă vor urma alte surprize. Mă duc să termin de plâns”, a spus Ana Maria Brânză Popescu), pe vlogul personal.

Foto: Hepta, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton