Anca Țurcașiu suferă de o boală autoimună: "Du-te și obișnuiește-te cu boala, că nu există remediu". Artista nu mai consumă carne de 34 de ani și a renunțat complet la lactate

 Oana Pantazi
.

Anca Țurcașiu suferă de o boală autoimună care, din păcate, nu are leac. De mai bine de trei decenii, artista a devenit vegetariană și și-a schimbat complet modul de viață, reușind să țină afecțiunea în frâu. Iată ce a declarat Anca Țurcașiu despre afecțiunea autoimună de care suferă!

Odată cu participarea ei la Asia Express, fanii emisiunii au constatat că Anca Țurcașiu este vegetariană, artista având un mod de viață extrem de echilibrat, însă nu mulți știu că asta se datorează și bolii autoimune de care suferă. Artista a fost diagnosticată cu tiroidită Hashimoto, o formă de inflamare a tiroidei pe termen lung. Boala nu poate fi vindecată, scopul tratamentului fiind acela de a reduce simptomele și de a suplini cantitatea de hormoni tiroidieni care nu mai ajunge în fluxul sangvin.

anca-turcasiuanca-turcasiu

Anca Țurcașiu suferă de o boală autoimună

În tiroidita Hashimoto se recomandă consumul alimentelor cu efect antiinflamator, precum unele fructe, legume și carnea de pește și evitarea alimentelor ce conțin gluten. Persoanele cu tiroidită Hashimoto au un risc mai mare de a suferi de diabet, pot avea un nivel crescut de colesterol și nu numai, așadar Anca Țurcașiu și-a schimbat regimul alimentar după aflarea diagnosticului.

Citește și: Anca Țurcașiu confirmă noua relație și a postat primele imagini alături de iubit: „Am lângă mine un om drag, la fel de liber ca și mine, care face din viața mea una minunată’

Citește și: Ce spune Anca Țurcașiu despre nepoata ei și de ce nu a reușit să petreacă timp cu ea: ‘Eu nu prea am fost bunică, doar s-a născut copilul și am plecat… Artista și Aurelian Temișan prezintă Festivalul Mamaia / EXCLUSIV

Citește și: Cântăreața greacă Marinella a suferit un AVC în timpul unui concert. Momentul în care se prăbușește pe scenă a fost filmat

Citește și: De ce nu mai vorbește Flick cu Mihai Morar și Bendeac. Când a intervenit ruptura: „N-am simțit niciodată momentul să pun eu mâna pe telefon și să zic: Iartă-mă. Unii m-au blocat'

„Mi-a ieșit o analiză destul de proastă, vai acum boli autoimune, toată lumea sau cel puțin pe mine m-au trimis acasă, du-te și obișnuiește-te cu boala, că nu există remediu, acum toți avem aceste boli autoimune. Habar nu am ce înseamnă ele, nici nu prea mă interesează. Atpo era valoare foarte mare, tiroidită Hashimoto', a dezvăluit Anca Țurcașiu în cadrul podcastului „Sănătatea Ta, Prioritatea mea'.

La ce alimente a renunțat complet Anca Țurcașiu

Artista își ține fanii din social media la curent cu regimul ei de viață și postează adeseori rețete apetisante, chiar dacă acestea nu conțin carne și alte alimente neconforme regimului ei de viață. La 54 de ani, artista are o siluetă tonifiată, iar asta deoarece face și foarte mult sport și are pe o dietă echilibrată, cu multe legume.

„Eu la 20 de ani am renunțat să mănânc carne, pentru că m-am născut o persoană căreia nu i-a plăcut carnea, adică eu nu am fost carnivoră de când mă știu. Mama m-a forțat să mănânc carne toată copilăria, a fost un chin pentru mine și, când am plecat de acasă la 20 de ani, evident că nu am mai mâncat, adică natural nu am… nu pentru că iubesc animalele sau știi alții cum declară. Iubesc foarte mult animalele, nu am avut o problemă din asta, să nu mănânc carne sau pentru că e sănătos sau e nesănătos”, a mărturisit artista în emisiune online a Adinei Alberts.

După ce o analiză i-a ieșit prost, medicii au sfătuit-o să renunțe la carne și la lactate. Carne nu mai mânca deja de mulți ani, însă lactatele erau parte importantă din alimentația ei și i se părea imposibil să le scoată din alimentație.

„Le-am zis că la carne am renunțat, dar că la lactate n-am cum să renunț, pentru că nu știu să mănânc decât brânză cu brânză. Am zis apoi ce-ar fi să încerc, că n-am cum să… Eu pot orice pe pământul ăsta, faptul că eu am renunțat la lactate acum 7 ani, sau 5 sau 6, nu mai știu câți, (…) Și am spus că pot orice și să vedem dacă medicul are dreptate. (…)

Să știi că am rezolvat această problemă eliminând lactatele din alimentație. Adică chiar am rezolvat-o natural, nu m-a mai durut nimic. Și nu am mai mâncat de atunci până astăzi. Deci nu mănânc carne, nu mănânc lactate. Am avut vreo doi ani în care nu am mâncat nimic produs animal, dar am făcut foarte mult sport, am făcut fitness și am fost împinsă de la spate să revin să mănânc măcar ouă, măcar pește. Și mănânc ouă și pește, dar nu sunt mare amatoare', a zis ea.



 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton