Andreea Ignat a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 14, după o întrecere palpitantă în ringul culinar cu Daniel Dumitrache și Michele Răduță. Câștigătoarea trofeului a plecat acasă nu doar cu premiul de 30.000 de euro, ci a obținut, în premieră, și un stagiu la restaurantul cu o stea Michelin Retroscena, o experiență unică oferită de chef Richard Abou Zaki.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Andreea Ignat a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 14. Trei concurenți puternici și-au disputat în această seară trofeul Chefi la cuțite, dar în final, după o luptă plină de emoții, acesta a fost adjudecat de către Andreea Ignat, cuțitul de aur al echipei verzi, condusă de chef Richard Abou Zaki.
Andreea Ignat a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 14 și premiul de 30.000 de euro
Daniel Dumitrache, Michele Răduță și Andreea Ignat s-au înfruntat, în această seară, în finala Chefi la cuțite. Așadar, chef Orlando Zaharia și chef Alexandru Sautner au fost reprezentați de un concurent – Daniel intrând în finală cu cel mai mare punctaj obținut în semifinală – în vreme ce Chef Richard a avut doi reprezentanți în luptă, pe Michele și pe Andreea, cuțitul său de aur.
Andreea, ai meritat finala asta! Visul tău a devenit realitate. Stiu ca pentru un patiser nu a fost deloc usor, dar pasiunea ta, perseverența și dragostea pentru bucătărie si-au spus cuvantul. Ne vedem la Retroscena!, a declarat Chef Richard Abou Zaki, după finală.
A fost o seară lungă și grea: fiecare dintre cei trei finaliști și-a alcătuit strategic o echipă din concurenții acestui sezon, pe care a condus-o de-a lungul a trei sesiuni intense de gătit. Misiunea lor a fost mai dificilă de această dată – fiecare s-a bazat pe sprijinul unei echipe formate din doar patru concurenți, pentru pregătirea unui starter, a unui fel principal și a unui desert. Juriul finalei a fost alcătuit din nume sonore ale gastronomiei din țara noastră. Unii dintre cei mai apreciați bucătari ai Românieiau analizat atent fiecare farfurie și au decis câștigătorul după cele trei etape ale degustării.
'Am două variante: ori câștig ori câștig!', spunea, extrem de încrezător, Daniel.
'Sunt foarte pregătit pentru lupta de azi. Și de-abia aștept să-mi organizez echipa, pentru că azi îmi doresc din tot sufletul să câștig', anunța Michele.
'Spre surprinderea mea, nu-mi este teamă de nimeni. Am asul din mânecă!', a declarat Andreea, specialistă pe deserturi.
Și, într-adevăr, încrederea în forțele proprii și talentul i-au adus Andreei trofeul Chefi la cuțite, dar și un stagiu la Retroscena, restaurantul cu o stea Michelin al lui chef Richard.
Cum a luat naștere pasiunea Andreei Ignat pentru dulciuri
Andreea (35) locuiește în Reghin, unde a deschis un bistro de succes, specializat în preparate de patiserie și cofetărie. Pasiunea sa pentru dulciuri a fost inspirată de soacra ei, care era renumită pentru prăjiturile fabuloase pe care le pregătea. Ulterior, în urma succesului imens de care s-au bucurat produsele, Andreea și Mihai, soțul ei, și-au extins afacerea și în Cluj.
„Mama soțului meu făcea niște prăjituri fabuloase, de-aici pasiunea mea pentru dulciuri. Era coadă afară… Pe timpul pandemiei, am început să facem eclere, care au fost foarte apreciate. O prietenă de-ale noastre, care se mutase la Cluj, a început să posteze pe rețelele sociale despre eclerele noastre. Ne-a ajutat, pentru că așa am început să avem comenzi de la Cluj și a trebuit să găsim o cale să ajungem acolo cu produsele, întrucât cerere exista.
Am reușit să deschidem și acolo o locație și a fost un succes incredibil: lumea stătea la coadă în fața vitrinei goale. A fost o nebunie: în pandemie livram eclere cu mașini închiriate și afară era coadă', a povestit Andreea Ignat, câștigătoarea emisiunii Chefi la cuțite.