Andreea Răducan, strălucitoare pe covorul roșu de la VIVA! Party 2024. Marea campioană mondială și olimpică a fost premiată pentru o viață dedicată sportului

 Dumba Gabriela
.

VIVA! a avut onoarea să o aibă alături pe Andreea Răducan, la petrecerea de aseară, prin care am aniversat împlinirea a 25 de ani de la apariția primului număr al revistei. Marea campioană a strălucit pe covorul roșu, într-o rochie superbă, în nuanțe argintii, care s-a potrivit perfect temei evenimentului, VIVA! Stunning Silver Gala 25.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Cu lacrimi în ochi și fiori de emoție, milioane de oameni au intonat, odată cu Andreea Răducan, imnul României, în timp ce se afla pe podium, premiată pentru performanțele sportive deosebite. Marea gimnastă și-a făcut debutul internațional în 1998, la Campionatele Europene de Juniori din Belgia, iar acela a fost debutul spectaculos al unei cariere incredibile.

IMG_3273-2IMG_3273-2

Andreea Răducan, premiată la VIVA! Party 2024 pentru o viață dedicată sportului

Cu 36 de ani în urmă, pășea pentru prima oară într-o sală de gimnastică. Avea doar 4 ani și atunci nimeni nu a anticipat că, în acel moment, a început să se scrie povestea unei mari campioane. O poveste cu reușite și cu eșecuri, cu lacrimi de fericire, dar și de tristețe, cu multe medalii și cu infinită pasiune… Andreea Răducan, gimnastă de talie mondială și una dintre cele mai titrate sportive

În 1999, Andreea câștiga prima ei medalie de aur la Campionatul Mondiale din China, unde a câștigat finala la sol, iar de atunci a fost de neoprit. Medaliată cu aur pe echipe și argint la sărituri la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, și multiplu medaliată cu aur și argint la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică, Andreea Răducan a dus mai departe cu onoare tradiția de excelență a gimnasticii românești.

Deși sunt 22 de ani de când s-a retras din activitate, Andreea a rămas permanent în legătură cu sportul care a consacrat-o, fie ca președinte al Federației Române de Gimnastică, fie în calitate de jurnalist și comentator sportiv. Iar despre toată experiența ei de gimnastă a vorbit în „Reversul medaliei’, o carte emoționantă, în care a povestit totul, de la succesele bifate în sportul de mare performanță, dar și despre provocările și nedreptățile întâlnite în carieră, care nu au împiedicat-o nicio clipă să meargă înainte cu capul sus.

Citește și: Andreea Răducan o apără pe Simona Halep și face o comparație cu cazul său de dopaj: „Poți plăti pentru greșelile altora'

Citește și: Laura Cosoi, superbă la Petrecerea VIVA! 2024, în ultima lună de sarcină. A îmbrăcat o rochie perfect mulată pe burtica de gravidă

Citește și: Ce spune Andreea Răducan despre el treilea copil: Îl primim cu toată dragostea, așa cum i-am primit și pe primii’ / VIDEO EXCLUSIV

Andreea Răducan, despre calitățile necesare unei campioane mondiale și olimpice

Într-un interviu acordat revistei VIVA! anul trecut, Andreea Răducan vorbea despre calitățile necesare unei campioane mondiale și olimpice, vorbind, evident, din propria experiență.

Har sau talent pot avea mulți copii. Reușita o au însă cei care acceptă provocarea de a înțelege că, fără efort, nu vor putea valorifica talentul pe care l-au primit. Unul dintre motivele pentru care vorbesc cu multă recunoștință despre cariera mea de gimnastă este faptul că am avut puterea de a depăși mereu obstacolele întâlnite pe parcurs și o familie minunată, care să îmi fie mereu alături.

Antrenorii cu care am lucrat pe tot parcursul carierei mele au fost cei care cu răbdare și pasiune au văzut și valorificat potențialul pe care l-am avut în acest sport. Și le sunt extrem de recunoscătoare pentru asta.

Fiecare element nou învățat la antrenamente și fiecare medalie obținută într-o competiție îmi aduceau fericire, erau, de fapt, împlinirea efortului depus și recunoașterea performanței, prin câștigarea unui nou titlu.

Dar cum viața unui sportiv de performanță nu este doar despre medalii câștigate, au fost și situații care m-au pus la grea încercare. Fie că vorbim despre câte o accidentare care mă scotea din ritm sau nu mă lăsa să-mi fac concursul la maximum de potențial, sau despre momentul delicat de la Jocurile Olimpice Sydney – 2000, când, din cauza unui medicament pentru răceală și gripă, mi-a fost retras titlul de campioană olimpică în finala probei de individual-compus pentru o clipă de neatenție și o vină care nu îmi aparțin„, ne spunea Andreea Răducan atunci.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton