Andy Reid a escaladat Muntele Kilimanjaro deși are o mână și picioarele amputate: "Persoanele cu dizabilități pot realiza tot ce-și propun"

 Radulescu Ruxandra
.

Andy Reid a urcat pe Muntele Kilimanjaro deși are o mână și picioarele amputate. Andy Reid a devenit prima persoană din Marea Britanie, cu picioarele și o mână amputate, care a reușit să urce pe muntele Kilimanjaro, cel mai înalt din Africa. Andy Reid este un fost soldat birtanic, care și-a pierdut ambele picioare și o mână, în urma unei explozii în Afganistan. Acest accident nu l-a doborât, ci dimpotriva l-a ambiționat să-și atingă potențialul. Iată povestea de viață fabuloasă a lui Andy Reid!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

În octombrie 2009, Andy Reid era soldat în Afganistan. În timp ce patrula, Andy a pășit pe un dispozitiv exploziv, improvizat, cu o placă de presiune. În urma exploziei, lui Andy i-a fost retezată gamba piciorului drept, piciorul stâng și brațul drept în întregime. În cei 13 ani de la accidentarea lui Andy, el a devenit speaker motivațional, și-a înființat o afacere și a pus bazele unei fundații pentru persoane cu dizabilități fizice, Fundația Standing Tall. Recent, Andy Reid a realizat imposibilul, deși picioarele și un braț amputat, a reușit să ecaledeze muntele Kilimanjaro, cel mai înalt din Africa și să intre în Cartea Recordurilor. Andy Reid a devenit prima persoană din Marea Britanie, cu picioarele și o mână amputate, care a reușit această performanță.

335173899_6148875598504489_506455072335125118_n335173899_6148875598504489_506455072335125118_n

Andy Reid a escaladat Muntele Kilimanjaro deși are o mână și picioarele amputate

La 13 octombrie 2009, Andy Reid, soldat deportat în Afganistan, a fost grav rănit după ce a călcat pe un dispozitiv exploziv improvizat în timp ce patrula în provincia Helmand, Afganistan. Ambele picioare și brațul drept i-au fost amputate.

Trauma suferită în urma accidentului l-a marcat pe viață, însă Andy s-a folosit de această experiență pentru a-i ajuta pe alții să treacă cu bine de momentele în care se simt complet deznădăjduiți.

În fiecare an, în octombrie, pentru a marca ziua accidentării sale, el își propune o provocare fizică, în scopul strângerii de fonduri pentru asociațiile care l-au ajutat să treacă prin perioada dificilă.

În 2022, Andy a intrat în istorie. Reprezentând fundația pe care a fondat-o în 2020, Andy a urcat pe Muntele Kilimanjaro, la cea mai mare altitudine din lume 5.895 m, împreună cu prietenul său apropiat Daniel Hodges și alți 22 de alpiniști voluntari .

„La vremea aceea aveam ambele picioare și ambele brațe, însă tot mi s-a părut dificil de escaladat. Mi se pare un lucru grozav că le pot arăta altor persoane cu dizabilități că pot realiza orice își propun, dacă au o mentalitate pozitivă', a spus Andy, citat de Cartea Recordurilor Guinness.

Andy Reid s-a pregătit doi ani pentru a urca pe muntele Kilimanjaro

Andy a devenit, de asemenea, primul triplu amputat din Marea Britanie care a urcat pe muntele Kilimanjaro. Nu era prima dată când Andy urca pe Kilimanjaro. El o făcuse anterior în 1999, la vârsta de 21 de ani, ca tânăr recrut în armată.

Andy a petrecut doi ani antrenându-se fizic și pishic, pentru această provocare uriașă, de urca pe muntele Kilimajaro. Andy a avut nevoie de 14 zile, pentru a escalada cel mai înalt munte din Africa, față de 5 zile cât i-a luat și în 1999. De-a lungul traseului, Andy Reid a avut nevoie să se odihnească mai des decât o persoană obișnuită. Fiecare zi a implicat aproximativ 10-12 ore de mers pe jos.

În timp ce colegii săi se odihneau, noaptea, Andy trebuia să își îngrijească picioarele și protezele timp de două ore înainte de a putea dormi. De asemenea, Reid trebuia să se trezească mai devreme cu o oră decât toți ceilalți pentru a-și înșuruba protezele a loc.

FOTO: Facebook, Guiness Records

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton