Angela Similea, Mirabela Dauer și Margareta Pâslaru sunt născute azi, pe 9 iulie. Cele trei artiste au fost greu încercate de viață și au trăit povești de dragoste tumultuoase / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Angela Similea, Mirabela Dauer și Margareta Pâslaru sunt născute azi, pe 9 iulie. Ce cariere de poveste au avut cele trei doamne ale muzicii românești, dar și ce vieți încercate! Au lansat zeci de șlagăre, care sunt și azi pe buzele admiratorilor lor… Tot azi, Daniel Iordăchioaie a împlinit 56 de ani.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Angela Similea, Mirabela Dauer și Margareta Pâslaru sunt născute azi, pe 9 iulie. 'Casa mea', 'Dacă n-ai fi existat', 'Mulțumesc, iubită mamă', Te-aștept să vii!', 'Diamant fermecat', Lasă-mi, toamnă, pomii verzi'… sunt doar câteva dintre celebrele melodii lansate de cele trei artiste iubite.

120926696_3326219194113097_3568084578523637909_n120926696_3326219194113097_3568084578523637909_n

Citește și: Cum a devenit Margareta Pâslaru actriță: „Am intrat la Facultatea de Drept, doream să-i apăr pe cei năpăstuiți, dar…'. Declarații despre debutul său în cinematografie / EXCLUSIV

Citește și: Cum arată mormântul lui Victor Surdu, fostul soț al Angelei Similea. Locul de veci este îngrijit de măicuțe: 'Doamna vine des la noi la mănăstire și merge și la mormânt la soțul dânsei'. Artista este văduvă de 13 ani / EXCLUSIV

Citește și: Ce face Oana Moșneagu cu accesoriile, buchetul de la nuntă și cele două rochii de mireasă: „Intenționez să vopsesc rochia de la petrecere, îmi place extrem de mult cum se simte pe corp. O să mă vedeți purtând-o…”. Vlad Gherman nu a vrut să-și vadă iubita mireasă înainte de nuntă / EXCLUSIV

Citește și: Dorel Vișan a plecat de acasă de la 11 ani, pentru a învăța: „La noi, nu era școală elementară, numai până la clasa a IV-a. Am plecat în altă localitate și toată viața mea mi-a fost dor de mama. Am considerat că învățătura este…” / EXCLUSIV

Ce viață de poveste au avut cele trei doamne ale muzicii românești

Angela Similea (78 ani), Mirabela Dauer (77 ani) și Margareta Pâslaru (81 ani) sunt născute azi, pe 9 iulie! Primele două dintre ele au avut câte un fiu, iar cea din urmă, o fiică. Au avut o carieră de poveste, dar și o viață încercată. Tot azi este și ziua lui Daniel Iordăchioaie, care a împlinit 56 de ani.

Ioana Angela Similea, 77 de ani, este născută la data de 9 iulie 1946, în comuna 1 Decembrie, Ilfov. Și-a descoperit înclinația pentru muzică la o vârstă fragedă, însă abia în timpul liceului a fost remarcată de profesorul de muzică Marin Teofil, care a îndrumat-o spre compozitorul George Grigoriu, conducătorul ansamblului UTC.

Din anul 1965, artista a început să cânte în mișcarea de amatori, afirmându-se în cadrul Festivalului artiștilor amatori. Cu un timbru vocal inconfundabil și o frumusețe răvășitoare, Angela Similea avea să devină una dintre cele mai de succes cântărețe de muzică ușoară în anii 70-80.

Cum arăta Angela Similea la începutul carierei

Angela Similea și-a manifestat atracția pentru muzică încă din copilărie și a povestit că obișnuia să cânte în timpul călătoriilor cu tramvaiul. Un concert susținut de Maria Tănase a avut o mare influență în alegerea carierei de cântăreață, deși mama ei a încercat s-o convingă să aleagă altceva. Nu doar calitățile vocale au recomandat-o pe Angela Similea în primii ani de carieră. Aparițiile sale erau aparte și avea o ținută princiară.

Angela Similea are o poveste de viață intensă și demnă de film. Frumoasa artistă a fost căsătorită de patru ori, însă marea ei iubire a fost Florin Piersic. Primul mariaj al acesteia a fost cu Andi Constantin, însă s-a încheiat după o scurtă perioadă de timp. Mai apoi, l-a cunoscut pe chitaristul Sorin Movileanu, împreună cu care are un fiu, pe Sorin. Ani mai târziu, avea să ajungă la altar alături de Jan Hilgen, un afacerist olandez. Căsnicia lor s-a încheiat după 17 ani, în 1991. În 1999, artista s-a căsătorit cu Victor Surdu, care a decedat în 2011.

Angela Similea a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu Florin Piersic

Angela Similea a trăit o poveste de dragoste secretă cu Florin Piersic, colegul ei de scenă, și au format unul dintre fascinante și controversate cupluri ale vremii.

„Nu pot ascunde ce ştie toată lumea. Am fost fascinată de Florin Piersic', declara, în trecut, Angela Similea.

„Nu am avut un amor cu ea ca să doresc să mă despart de soţia mea de atunci, Anna Szeleş. Eu am iubit-o pe Angela şi am avut unele momente în care am simţit că ea ar fi făcut orice ca să rămână cu mine', susținea și celebrul actor.

Margareta Pâslaru, o personalitate complexă

Născută în București la 9 iulie 1943, Margareta Pâslaru este o personalitate complexă a culturii românești. A copilărit într-un mediu artistic, a pozat cap de expresie, atât pentru bunicul ei sculptorul Ion Dimitriu Bârlad cât și pentru colegul lui, sculptorul Ion Medrea.

A studiat harpă, baletul cu Floria Capsali, pianul cu Lia Romașcu, pictură cu prof. Tofan la Institutul de arte Plastice „Nicolae Grigorescu”. Joacă rolul copilului pe scena operei în „Madame Butterfly” de Puccini, devenind în 1948 membru provizoriu în Sindicatul Artiștilor.

În 1958 debutează în muzica ușoara la Casa de Cultură Grivița Roșie, în 1959 apare în diferite transmisii cu artiști amatori, iar în 1960 este invitată în studioul Televiziunii Române, Str. Moliere.

În 1964 regizorul Liviu Ciulei o distribuie în rolul Polly Peachum din „Operă de trei parale” de B. Brecht avându-l ca partener pe Toma Caragiu. Margareta impresionează atât publicul cât și criticii de artă de-a lungul a 400 de reprezentații.

Maria Tănase a îndemnat-o să cânte folclor

La îndemnul Mariei Tănase, pe care a cunoscut-o în timpul repetițiilor la teatru, Margareta Pâslaru începe să cânte folclor.

În 1968, juriul internațional al Festivalului Cerbul de Aur îi oferă Margaretei Pâslaru Mențiunea Cerbul de Aur, ceea ce înscrie numele României în palmaresul primei ediții.

Câștigătoare a Discului de Aur Electrecord – CSCA 1968, primește în 1969 Trofeul MIDEM la Cannes, fiind prima româncă distinsă cu acest premiu

În 1966 debutează în film cu rolul Iulia în coproducția româno-sovietică „Tunelul”, regizat de Francisc Munteanu. Pentru acest rol dramatic primește Premiul pentru debut în cinematografie la Festivalul Filmului de la Mamaia „Pelicanul de aur”, ediția a III-a 1966.

În 1967 „Un film cu o fată fermecătoare” – regia Lucian Bratu, ne-o prezintă pe Ruxandra Vâncu, rolul principal feminin în care Margareta nu cântă. Dar îi este remarcată interpretarea plină de naturalețe alături de Ștefan Iordache, Marin Moraru, Grigore Gonta. Urmează în 1978 „Împușcături pe portativ” regia Cezar Grigoriu. Margareta joacă alături de Ștefan Bănică, Nae Roman, Cornel Fugaru și grupul Sincron.

Elisabeta Bostan o alege pe Margareta în „Veronica”, în 1973, iar în 1974 în „Veronica se întoarce”. Zâna, educatoarea severă, împărăteasa furnicilor se bucură și azi de un imens succes. Doi ani mai târziu, Margareta Pâslaru joacă rolul unei frizerițe alături de Toma Caragiu și Diplan, în „Gloria nu cântă”, filmul de debut al regretatului Alexandru Bocăneț.

În 1983, Margareta Pâslaru emigrează în SUA

În 1978, Francisc Munteanu o distribuie pe Margareta în rolul Lia din comedia muzicală „Melodii, melodii”. Caricaturistul Nell Cobar, creatorul filmelor de desene animate „Mihaela” îi oferă Margaretei șansa de a compune și muzica de film, pentru două episoade.

1983 – Margareta Pâslaru își urmează soțul în SUA împreună cu fiica sa Ana Maria. Peste ocean devine pe rând consultant artistic, asistent director și apoi director plin în diferite galerii de artă. Prin propria firma „M” Soul Productions realizează în calitate de scenarist, regizor, editor, emisiuni TV cultural-educative, pentru care obține premiile „The Videographer Award of Distinction”; „Telly Award”; „The Communicator Award”. Ca o încununare a tuturor activităților de peste ocean, Union County Commission și Senatul statului New Jersey oferă Margaretei Pâslaru premiul „Women of Excellence” – 2002.

Mirabela Dauer, încercată de viață

Mirabela Dauer are o carieră impresionantă în spate, însă viața artistei a fost greu încercată. La 18 ani, intepreta de muzică ușoară s-a căsătorit pentru prima oară, însă mariajul nu a durat mult timp. În perioada 1972-1980, Mirabela Dauer a fost căsătorită cu Dan Traian Popovici, regizor de montaj din Televiziunea Română.

Cei doi au împreună un fiu, pe Dan Alexandru Popovici, care a rămas în grija tatălui după separarea legală. Cântăreața a dezvăluit că a suferit abuzuri inimaginabile din partea fostului soț, inclusiv în perioada după naștere.

Cine a fost cea mai mare iubire a Mirabelei Dauer

Recent, Mirabela Dauer a făcut dezvăluiri neașteptate din trecutul ei sentimental. După ce a încheiat mariajul cu fostul soț, interpreta de muzică ușoară a fost implicată într-o relație cu un bărbat stabilit în America, însă povestea lor de dragoste s-a încheiat în 2000, la inițiativa ei. Artista regretă că nu s-a căsătorit cu bărbatul respectiv, motivând că nu și-a dorit să se stabilească peste Ocean.

„Cel mai bun bărbat din viața mea a fost iubitul meu. Atunci a fost singura greșeală a vieții mele. Era în America și eu nu am vrut să rămân acolo și s-a spart toată povestea. Care a durat niște ani.

A fost cel mai minunat om pe care l-am cunoscut în viața mea. Dacă eram hotărâtă, eram cea mai fericită femeie de pe planetă.

L-am cunoscut în 1996, ne-am despărțit în 2000. Am plecat din America să fac un album, n-am vrut să mai rămân acolo, iar el nu a dorit să vină în România. S-a spart tot. Eu am făcut-o… Mă diviniza’, a povestit artista, în podcastul lui Mihai Morar, „Fain și simplu’, de pe YouTube.

Foto: Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton