Anthony Hopkins, câștigătorul Premiului Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal: "Simt iminența morții, dar nu stau cu frică"

 Oana Pantazi
.

La 83 de ani, Anthony Hopkins a câștigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun actor cu rolul din producția "The Father". Paradoxal, deși este unul dintre cei mai talentați actori de la Hollywood, dar și dintre cei mai bine plătiți, Hopkins consideră actoria doar un hobby. Iată ce mărturisește actorul despre rolul care i-a adus cel de-al doilea Oscar din carieră, dar și despre cum gestionează faptul că a îmbătrânit și viața lui se apropie de final...

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

La 83 de ani și la 27 de ani distanță de când a primit primul Oscar pentru rolul lui Hannibal Lecter în Tăcerea mieilor, Anthony Hopkins a câștigat din nou Premiul Oscar pentru cel mai bun actor, în cursa strânsă cu Chadwick Boseman, la cea de-a 93-a ediție a premiilor Oscar. Rolul vârstnicului bolnav de demență din filmul The Father, regizat de romancierul și dramaturgul francez Florian Zeller, i-a adus lui Hopkins cea de a doua statuetă a carierei sale.

Anthony Hopkins: „Oamenii pe care îi ştiam de o viaţă au murit

Paradoxal, actorul în vârstă de 83 de ani a jucat în film rolul unui bărbat în vârstă al cărui nume este tot Anthony… și a mărturisit că nu i-a fost deloc greu să intre în pielea personajului.

„Cel mai tare moment din viaţa mea de actor… Mi-a fost uşor să joc acest rol şi nu cred că m-am mai distrat aşa de bine la un film. Am avut norocul ca, în ultimii cinci ani, să  lucrez cu Richard Eyre şi Emma Thompson (n. red. regizorul, respectiv actriţa din King Lear) sau cu Jonathan Pryce (n. red. regizorul The Two Popes). Şi acum lucrez cu Olivia Colman, care este cea mai bună. Mă distrez muncind pentru că am ajuns la acea vârstă a melancoliei, simt cum mă împresoară. Oamenii pe care îi ştiam de o viaţă au murit, chiar şi oameni mai tineri ca mine au murit. Încerc să nu dramatizez, asta e viaţa! 

„Bolnavul de demenţă e, într-un fel, fericit. E în iad, dar nu ştie. E protejat de durere. Îmi pare mai rău pentru familiile acestor oameni, care sunt nevoiţi să-şi ducă părinţii la azil. Nici nu-mi pot închipui câtă amărăciune e acolo. Filmul  surprinde  foarte  bine  modul  în  care demenţa unui membru al familiei îi afectează pe ceilalţi, ajung să o ia şi ei razna”, a mai adăugat Anthony Hopkins pentru WENN, citat de okmagazine.ro

Citește și: Câștigători Oscar 2021. „Colectiv”, fără Oscar. S-au impus „Another Round” – cel mai bun film străin și „My Octopus Teacher” – cel mai bun documentar

Citește și: Mirela Neag, jurnalist și protagonist al filmului „Colectiv”, nominalizat la Oscar: „Toate poveștile de la Colectiv sunt adevărate tragedii”/ EXCLUSIV

Citește și: Elena Băsescu a împlinit 41 de ani. Și-a sărbătorit ziua de naștere alături de cei 3 copii

Citește și: Daliana Răducan și Răzvan Simion, prima fotografie în calitate de cuplu. Cum s-au afișat, de ziua ei, de Florii

„Poate simt iminența morții, dar nu stau cu frică”

Actorul a mărturisit însă că nu se teme de moarte, cu atât mai mult cu cât a ajuns la o vârstă considerabilă și a avut o existență fabuloasă. Anthony Hopkins trăiește acum în Malibu, alături de soția lui, Stella Arroyave, cântă la pian, pictează și se bucură de viață.

„Am  avut  o  viaţă fantastică,  iar  acum îmi văd toată existenţa foarte clar. Trecutul e atât de viu în mintea mea! Ai mei, tatăl meu, care  a  trudit  până  la  ultima  suflare,  mama, bunicii, toţi sunt aici, cu mine. Nu ştiu cum să explic, dar undeva în mintea mea, eu m-am întors  acasă,  în  Wales.  Poate  simt  iminenţa morţii, deşi nu stau cu frică. Ce sens ar avea? E inevitabilă. Nimeni nu scapă viu de pe planeta asta.  Acest  adevăr  simplu,  de  netăgăduit, m-a  eliberat  cumva,  m-a  uşurat  de  orice anxietate, nu pot schimba nimic. Mi-a adus un dulce sentiment al păcii. Mi-amintesc că mama, pe patul de moarte, la 89 de ani, era foarte împăcată, voia pur şi simplu să plece, îi ajunsese. Carl Jung spunea că, la un moment dat în viaţă, pe la 45-50 de ani, moartea devine o certitudine, o vedem la orizont. De aceea trebuie să ne bucurăm de timpul rămas”, a mărturisit Hopkins pentru sursa citată.

„Singurătatea e adevărata boală”

Vorbind despre perioada grea pe care o traversăm cu toții, Anthony Hopkins a mărturisit că „singurătatea  e  adevărata  boală, iar pandemia asta este definiţia izolării”.

Cu modestia care îl caracterizează, actorul a adus un adevărat tribut sutelor de oameni care contribuie la crearea unui film și care rămân în anonimat.

„Suntem  aşa  preocupaţi de propria persoană tot timpul. Eu nu pun mâna pe nimic în industria în care  lucrez,  mi  se  aduce  totul la botul calului. Oamenii care pun luminile, care  îmi cară  lucrurile, care îmi fac machiajul, părul, care mă filmează, datorită lor apare faţa mea de idiot pe marele ecran. Eu sunt nimic, doar un vehicul. Cea mai sigură cale spre Iad e să te crezi buricul pământului”, a mai spus Anthony Hopkins. 

Puteți citi interviul integral AICI.

Foto: Hepta, Profimedia

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton