Antreprenorul Ștefan Mandachi, personalitate cunoscută în mediul de afaceri, dar și în cel online, și-a retras sprijinul pentru Călin Georgescu, candidat independent la alegerile prezedențiale. Acesta mărturisește că nu a verificat informațiile despre politician și explică ce l-a determinat să îl voteze.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE OCTOMBRIE GRATIS, AICI
Ștefan Mandachi a recunoscut public că a greșit atunci când l-a votat pe Călin Georgescu la alegerile prezidențiale fără să se fi informat înainte. Acțiunea sa a creat multe comentarii negative în mediul online, unde a fost criticat de fani. Mai mult, analistul financiar Iancu Guda, care derula împreună cu Ștefan Mandachi un program de mentorat pentru antreprenori, numit Bizz Accelerator, și-a anunțat retragerea din acest proiect.
Ștefan Mandachi nu-l mai susține pe Călin Georgescu în trurul 2 al voturilor la președinție
Recent, Mandachi și-a făcut mea culpa în mediul online, unde are o mulțime de urmăritori, după ce decizia sa de a-l vota pe Călin Georgescu a suscitat o mulțime de comentarii negative. Antreprenorul a luat decizia de a-l vota pe politician după ce s-a întâlnit cu el la podcastul său și a descoperit că este un candidat anti-sistem. Mai mult, Mandachi a transmis o serie de mesaje ironice la adresa candidatei USR Elena Lasconi, spunând că „intră în turul 3'.
Ulterior, fanii lui Ștefan Mandachi l-au criticat în mediul online, suținând că a votat un legionar și că „a pus ștampila pe omul lui Putin'. La scurt timp după primul tur al alegerilor, antreprenorul și-a retras public susținerea față de Călin Georgescu, explicând și ce l-a determinat să-l voteze.
„Recunosc că am greșit pentru că nu am verificat toate declarațiile candidatului pe care l-am votat. Eu personal am votat dintr-un sentiment de furie îndreptat împotriva întregii clase politice, fără nicio excepție, vot împotriva sistemului, vot anti-partid. De aceea, am ales un candidat independent, pe care l-am cunoscut cu câteva zile înainte și care părea că se luptă cu acest sistem.
Dar chiar și așa nu am nicio scuză și îmi asum vina pentru că nu am făcut verificările necesare. Trebuia să fiu mult mai atent, cu atât mai mult cu cât am și o comunitate mare de oameni care mă urmăresc. Ieri am primit 4 sau 5 filme scurte pe care nu le-am văzut dar trebuia să le văd. Și am tras o concluzie foarte răspicată: nu rezonez sub nicio formă cu viziunea despre NATO, despre UE, despre legionari, despre mareșal, despre 5G, sub nicio formă.
Ce ne-am face noi fără NATO, în condițiile în care avem un vecin asupritor la graniță, cu pretenții? Am rămâne totalmente descoperiți. Pe de altă parte, intrarea în UE, intrarea în NATO, două momente esențiale în istoria noastră. Când auzi cuvântul „Kremlin' te sperii. Nu vrem asta, categoric. De aceea, îmi asum toate consecințele și 100% o să fiu mult mai atent în viitor', a spus Ștefan Mandachi, într-un videoclip postat pe Facebook.
Cine este Ștefan Mandachi
Antreprenor, filantrop și activist, Ștefan Mandachi este cunoscut pentru inițiativele sale în afaceri și implicarea socială. Născut în 1986 la Călărași și crescut în Suceava, Mandachi a renunțat la cariera de avocat pentru a fonda lanțul de fast-food Spartan, una dintre cele mai mari francize din România. Este, de asemenea, fondatorul Mandachi Hotel & Spa și al altor proiecte educaționale și de dezvoltare personală, precum BIZZ Accelerator și Franchise Generator, programe care sprijină antreprenorii în creșterea afacerilor lor.
Pe lângă afacerile sale, Mandachi este cunoscut pentru campanii sociale și umanitare. În 2019, a lansat campania „România vrea autostrăzi', simbolizată de protestul #șieu, pentru a atrage atenția asupra lipsei de infrastructură rutieră din Moldova. Totodată, a realizat proiecte precum „1CM de autostradă' și alte inițiative filantropice, printre care construirea unui spital în Gura Humorului, unde a donat 500.000 de euro.
Mandachi este și un apărător activ al drepturilor animalelor, fiind implicat în campanii de sterilizare a câinilor fără stăpân și înființând fântâni în Africa pentru comunități fără acces la apă. A construit peste 200 de fântâni în 17 țări africane, ajutând peste 100.000 de persoane.
În paralel, Mandachi se implică în educația antreprenorială prin cursuri, podcasturi și resurse dedicate, având o comunitate online de peste un milion de urmăritori.