Pentru ca suntem tare curiosi cand vine vorba de Catalin Botezatu, VIVA! l-a convins sa-si arate pentru prima data casa decorata in stil etno-budist. Am vazut reprezentari budiste, simboluri ale credintei si ne-am hotarat: omul e cel care sfinteste locul.
Cu greu am reusit sa il prindem pe Catalin intr-un moment liber, chiar daca incercam de cateva luni sa programam aceasta sedinta foto. Din mai multe motive. Pe de o parte, a tinut sa specifice ca „nu o fac pentru ca vreau, o fac pentru ca voi ati insistat, eu nu-mi doresc sa-mi fac reclama. Pe de alta parte, fusese pentru a cincea oara la Saptamana Modei din Islanda, unde prezentase pe un catwalk din peturi de apa minerala, avusese succes la festivalul de moda de la New York, unde se afla pentru a treia oara, tocmai se intorsese de la Craiova, de la o actiune de salvare a cainilor si a pisicilor si pregatea o serie de alte proiecte.
Cum si-au pus multele tale calatorii amprenta asupra modului in care ti-ai decorat casa?
Categoric, e o puternica influenta asiatica, am mers foarte mult in Asia la saptamani ale modei, am mers la Kuala Lumpur, Singapore, Bali, mi-am facut vacantele in Asia. Mi-am adus multa mobila si multe obiecte de arta din India, Indonezia, Bali, Taiwan, Japonia, Pakistan, Sri Lanka. Am incercat sa imbin stilurile si sa dau casei mele un aspect etno-budist. Am studiat, printre altele, si budismul, m-am evervat pe vremea cand eram logodit cu Kelly, care studia budismul. Mi se parea un snobism, dar cand ramaneam singur la New York, acasa la ea, ma uitam pe ceea ce citea. Si mi-am dat seama ca nu e atat de snoaba.
Deci lucrurile pe care le vedem in casa nu-s pur si simplu de decor, stii povestea fiecaruia in parte.
Toate lucrurile pe care le-am ales au o poveste, o istorie. Tocmai de aceea casa poate parea cam incarcata. Dar imi place sa le privesc, sa-mi aduc aminte de momentul in care le-am achizitionat, de istoria acelui produs. Au in mine un ecou extraordinar.