ASR Principesa Margareta a Romaniei - Ne invata sa gatim regeste

 Revista VIVA
.

Alteta, de curand, ati lansat o carte de bucate. Cum s-a nascut aceasta idee?
Cand ne-am mutat din Elvetia, am descoperit o reteta a Reginei Mama Elena si m-am gandit sa o pastrez. Ulterior am mai gasit cateva foarte pretioase si m-am gandit sa le reunesc pe toate. Cativa prieteni m-au incurajat si asa am hotarat sa fac aceasta carte. Ideea a venit firesc, incet-incet. Am vazut entuziasmul familiei si al prietenilor si atunci mi-am spus ca poate este o idee buna.

ASR Principesa Margareta

Ce fel de bucatarie propune aceasta carte?
Fiecare persoana draga mi-a trimis doua-trei retete si asa a rezultat o culegere destul de eclectica. Le-am scris tuturor sa imi trimita si nu ma asteptam sa am atat de multe ras-pun-suri. Asa am adunat retete din Austria, Germania, Franta, Marea Britanie, Bulgaria, Serbia, Spania, Italia, Grecia, Suedia, Elvetia, Danemarca, Iordania. Am incercat toate preparatele in bucataria Palatului Elisabeta cu ajutorul doamnei Gina Ilie, maestrul nostru bucatar, dar si al doamnei Anca Mitu, care are o firma de catering. Am pregatit fiecare fel de mancare folosind aparatura de bucatarie Electrolux.

Alteta, in felul acesta sa intelegem ca toata lumea are acces direct la retetele Familiilor Regale?
Da, desigur. Cartea cuprinde si mancaruri simple, usor de preparat. Noi, de exemplu, gatim destul de simplu. Principele Charles ne-a trimis ceva destul de complicat, dar altii, de exemplu surorile mele, au ales mancaruri mult mai simple. Daca cineva mi-a trimis o reteta ale carei ingrediente sunt mai greu de gasit, am incercat un fel de adaptare.

Care sunt familiile regale care au contribuit la realizarea cartii?
Am primit retete de la familii regale din toata Europa, si nu numai. Printre cei care mi-au trimis retete se numara Principele Charles, Regina Spaniei si Regina Suediei.

Cate retete cuprinde cartea? Va ganditi deja la o continuare?
Aproximativ 60. Probabil ca va urma o continuare pentru ca am primit si mai multe, dar cu intarziere si nu am mai avut timp sa le includ in aceasta carte.

Alteta, cand v-ati descoperit pasiunea pentru gastronomie?
Foarte devreme, in jurul varstei de 19 ani, cand eram la Universitate. Sau poate chiar mai devreme, la Versoix, cand gateam multe salate si eram foarte priceputa, iar bunica mea din Danemarca spunea ca sunt „regina salatei. Am gasit un fel de relaxare si ceva artistic in a face asta. Nu stiu daca ar fi la fel daca as fi obligata sa gatesc in fiecare zi. Cand eram la Universitate, nu puteam sa mananc numai salate si atunci am invatat si alte lucruri.

De unde v-ati inspirat la inceput?
Din tot felul de carti de bucate din Anglia si din America: Good Housekeeping, Margaret Costa, Colin Spencer si apoi Jamie Oliver.

 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton