Diete de vedete

.

Cum arata o masa cu aport caloric minim? Ce trebuie sa mananci astfel incat caloriile si nutrientii sa se digere fara sa favorizeze depunerea de grasime? Afla de la Mihaela Bilic, nutritionistul vedetelor.


A venit vara si ne dorim sa descoperim o dieta minune, rapida si eficienta. Ce este cel mai indicat sa mancam in acest anotimp?
Cred ca ar fi foarte bine daca am incepe sa punem accentul pe legumele proaspete, pentru ca la iesirea din iarna organismul nostru are nevoie de un supliment de vitamine si de minerale. Apar toate trufandalele, toate frunzele, verdeturile, pe care le putem folosi in salate. Salatele sunt usoare, usor de digerat, umplu stomacul foarte bine si aduc un aport mare de fibre si de apa. In combinatie cu ele, recomand tot ce inseamna carne slaba – pui, curcan, peste, pregatite cat mai simplu cu putinta. Proteinele din aceste produse consuma energie si calorii pentru a fi digerate. Deci, combinand legumele proaspete intr-o salata cu o bucata de proteina slaba, avem o masa lejera si-n acelasi timp hranitoare. Nu trebuie sa uitam de varianta de transformare a carnii si a legumelor in ciorba sau supa. Este un aliment usor care tine stomacul plin timp de trei ore si poate constitui o masa de pranz completa pentru o doamna care are de gand sa piarda cateva kilograme. Impreuna cu un ardei iute care creste metabolismul si intensifica arderile poate constitui o masa de pranz echilibrata si satioasa. Nu trebuie sa uitam de produsele lactate, pentru ca si ele au aportul lor de calciu si de vitamine hiposolubile. Iaurtul este un aliment anorexigen care taie foarte bine pofta de mancare, asa ca putem sa apelam cu usurinta la un iaurt de baut pe care il gasim oriunde intr-un moment de foame sau de slabiciune. De asemenea, oul este prietenul curei de slabire: este anorexigen, contine un concentrat de vitamine si de minerale, are doar optzeci de calorii (cu conditia sa nu ii dublam numarul de calorii prajindu-l in ulei).


Invata-ne cateva trucuri care sa ne ajute sa descoperim elementele nutritive din legume si fructe dupa culoarea acestora.
In primul rand, in loc sa alegem produse aduse de la mii de kilometri distanta, care au petrecut mult timp in frigidere sau in rafturile supermarketului, ar fi bine sa cumparam produse din piata. Mai este important sa alegem fructele si legumele cat mai viu colorate. Culoarea portocalie, galbena, rosie, verde inseamna prezenta in interior a betacarotenului. In plus, rosia e o sursa extraordinara de licopen, o substanta care protejeaza pielea de efectul imbatranirii si de razele soarelui, neutralizand radicalii liberi. La legumele transformate in salata este bine daca punem si o lingura sau doua de ulei de masline sau de orice fel, deoarece grasimea in contact cu legumele face ca elementele care sunt liposolubile sa fie mai usor de absorbit. In momentul in care folosim orice salata tip frunza este important ca ea sa fie spalata exact atunci cand o mancam, pentru ca vitaminele hidrosolubile se pierd prin spalare.


Vitaminele, mineralele si fibrele se gasesc in egala masura intr-o salata de fructe si intr-o salata de legume?
Nu, cu siguranta vitamine si minerale sunt mai multe intr-o salata de legume. Fructele au mai mult vitamine si mai putin minerale. Pentru a beneficia de cat mai multi nutrienti ar fi bine sa avem varietate in consumul de fructe si de legume. Mare atentie la cantitatea de zahar din fructe. Nu trebuie sa ne bazam alimentatia unei zile preponderent pe fructe. Nu trebuie sa facem un exces din ele mai ales daca vrem sa slabim.

Page: 1 2 3 4 5 6