Ce va lipseste din stilul de viata britanic atunci cand va aflati in Romania si ce va lipseste din stilul nostru de viata cand va aflati in Marea Britanie?
Imi este greu sa va spun exact ce imi lipseste pentru ca exista un contrast enorm intre cele doua tari. Am fost pregatit pentru aceasta schimbare si stiam la ce sa ma astept, dar pot spune ca sunt doua lucruri care imi lipsesc: li-bertatea si intimitatea pe care ti le ofera anonimatul. Aici, stilul meu de viata este diferit, am un rol public si mai pu- tina intimitate, dar imi este mai usor sa imi depasesc limitele. Cand locuiam in Marea Britanie aveam un sentiment ciudat ca nu sunt acasa, ma simteam pierdut. In Romania ma simt acasa.
Ati mostenit pasiunea pentru masini a Majestatii Sale Regelui Mihai, ma intreb daca ati mostenit si pasiunea pentru gastronomie a Altetei Sale Regale Principesei Margareta, autoare a Cartii Regale de Bucate.
Masinile au fost inca din copilarie o pasiune pentru mine. Cat despre gastronomie… sa spunem ca nu sunt inzestrat cu talentul si imaginatia necesare. Este mai sigur pentru mine sa privesc de la distanta, desi aptitudinile mele culinare imi permit sa pregatesc o masa.
Ce aptitudini, talente mai aveti si la ce nu va pricepeti defel?
Cel mai recent certificat este cel de Scuba Diving, pe care l-am obtinut in Australia in aceasta vara. Am obtinut atestate si pentru catarari si salvamont, ceea ce mi-a permis sa lucrez cu Armata Britanica si Marina din Kenya. Nu stiu cate talente am, dar unul dintre ele este abilitatea de a face jonglerii.
Care a fost cea mai surprinzatoare experienta traita intr-o expeditie?
Atunci cand vizitezi o tara foarte diferita de cultura vestica in care traim este de obicei un mare soc cultural. Cred ca prima vizita in Africa are efecte asupra oricarei persoane, indiferent daca este pregatita sau nu. Am vizitat pentru prima oara Kenya in anul 2003 si nu aveam asteptari foarte mari. As putea sa spun ca aceasta calatorie a fost unul dintre cele mai importante evenimente, mi-a influentat definitiv viata. Vizita mi-a deschis ochii catre lume si m-a facut sa constientizez cat de multe lucruri primim de-a gata si cat de egoisti suntem cu lumea care ne inconjoara. Mi-a schimbat modul de a privi evenimentele, culturile si obligatiile. Am facut o expeditie foarte interesanta in Madagascar, acolo unde tabara noastra a fost lovita de un ciclon. Am contractat giardia si malarie. Cand am vizitat Botswana, am zburat pana in Delta Okowango, unul dintre cele mai impresionante locuri pe care le-am vazut. In plus, am calatorit cu mijlocul de transport local, macoro, o canoe scobita dintr-un trunchi de copac.
Ati fost crescut departe de realitatile Romaniei. Inca invatati limba romana. Cum veti castiga inima poporului?
De indata ce imi voi imbunatati cunostintele de limba romana voi continua sa lucrez impreuna cu matusa si unchiul meu pentru a atinge obiectivele Familiei Regale, prin conservarea increderii si promovarea principiilor etice, ajutand in acelasi timp oamenii in nevoie. Nadajduiesc ca impreuna cu Familia Regala sa incerc sa arat drumul cel bun Romaniei atat pe plan national cat si international, raspandind imaginea pozitiva pe care tara o are astazi.
[gallery ids=""]
MINI BIOGRAFIE
Alteta Sa Regala Principele Nicolae al României, singurul fiu al ASR Principesei Elena a României, s-a nascut la 1 aprilie 1985, la Meyrin, in Confederatia Elvetiana, ca Nicholas Michael de Roumanie Medforth- Mills. Si-a petrecut copilaria alaturi de familie in Marea Britanie, apoi a urmat cursurile universitare la Colegiul Royal Holloway din cadrul Universitatii Londrei. Anul acesta a obtinut licenta in Business Management (Managementul Afacerilor). In anul 2010, la implinirea vârstei de 25 de ani, Majestatea Sa Regele i-a conferit calificativul de Alteta Regala si titlul de Principe al Romaniei, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei, adoptate la 30 decembrie 2007
Interviu de Oana Popoiag
Fotografii de Marius Baragan
Machiaj Oana Dinculescu (make-up artist Oriflame)
Fotografiile au fost realizate la Palatul Elisabeta.