Mihai Morar - idila cu extremele

 Revista VIVA
.

Indragostit de inceputuri si sfarsituri, Mihai Morar nu oboseste sa se implice total in ceea ce face. Anul acesta implineste 30 de ani, moment al bilantului si al revelatiilor.
 

Oricât succes ai avea, oricâti oameni te-ar asculta, regula de baza in radio e sa ramâi simplu, ca in prima zi: nu-ti imagina ca esti la microfon, ci ca vorbesti celei mai dragi persoane.'

Cand erati colegi la radio, tu si sotia ta ajunseserati sa vorbiti aproape exclusiv despre meseria voastra. De cand ea a plecat din radio, s-a schimbat si viata voastra?
Vorbim in continuare des despre radio, dar intre timp radioul nu mai e singurul nostru copil. Asa ca mi l-a incredintat mie spre crestere.

Ea cu ce se ocupa acum?
Cu doua fete acasa. Refuzand sa avem o bona interna, deocamdata si-a asumat cel mai greu job. E mama full-time. Toamna asta, fetele au inceput gradinita, dar deocamdata mama ramane reperul principal pentru ele.

In sezonul acesta, ai adus la Rai, da buni' inca doua blonde. Nu e cam aglomeratie in platou? Ce parere ai despre moda emisiunilor cu asistente si cat crezi ca va mai dura?
Habar n-am care e moda, stiu ce consuma publicul de televiziune din Romania. Rai, da buni' e un teren de joaca, niciun sezon nu a semanat cu altul, experimentez mereu. Nu le-am adus pentru mine in platou. Cred ca o gasca de fete, fiecare cu un caracter diferit, e mai bine definita decat o singura asistenta. In nicio poveste, in niciun film nu e un singur personaj feminin.

Ai trei fete acasa si trei in platou. Cum faci fata?
E o perioada usoara din punctul asta de vedere. In liceu, la noi in clasa, erau cam de 3 ori mai multe fete decat baieti.

La serviciu, ti-e mai usor sa lucrezi cu femeile sau cu barbatii?

Fetele sunt mult mai constiincioase, mai organizate decat noi. Raspunsul corect este: imi place sa lucrez cu oameni faini.

Iti petreci mare parte din zi vorbind la radio si tv. Stiu ca ti-ar placea mai mult sa scrii decat sa vorbesti. De ce nu renunti la vorbe? Crezi ca Mihai Morar in scris nu ar avea aceeasi audienta?
N-am scris niciodata vreun rand pentru audienta. E singura activitate pe care o fac pentru mine. De aceea imi permit sa scriu cand vreau si sa iau pauze cat vreau. Vorbele sunt meseria, scrisul este temelia.

Cine iti alege vestimentatia pentru emisiune? Te preocupa imaginea ta?
Cu tot respectul pentru stilisti, am invatat multe de la oamenii din breasla asta, dar e complicat ca un singur om sa imbrace zilnic 10 prezentatori. Accept sfaturi, le cer, dar decizia finala imi apartine. E complicat ca in fiecare seara sa imi fac valiza cu tinutele de a doua zi, dar face parte din joc. De aceea, in ultimele concedii plec doar cu un bagaj pe mana pentru ca, in rest, impachetez si despachetez bagaje in fiecare zi.

De ce se leaga toti de pantalonii tai mulati?
Nu port pantaloni mulati. Dar nici pantaloni de rapper de ghetou. Eu am jucat foarte mult fotbal in tinerete, am picioarele mai groase… iar la TV orice se vede mai exagerat decat e in realitate.

Inchinai odata, intr-un articol, un fel de oda espresso-ului dublu italian baut pe o terasa din Florenta, citind ziarele. Unde ai savurat ultima data o cafea buna si cum era atmosfera?

Eram asta vara in vizita la sora-mea, in California, langa Los Angeles. O cafenea plina de flori galbene, sus pe coasta, cu vedere la ocean… Cu mese si scaune din fier forjat si tablie de lemn, fete de masa galbene. La intrarea in cafenea aveau o carafa imensa cu apa in care erau aruncate cateva felii de lamaie si alte cateva felii de castraveti…

Ce te face fericit?

Mi-am dat seama ca am inceput sa am o idila cu extremele. Anul asta am realizat ca sunt indragostit de inceputuri si sfarsituri. Traiesc intens orice inceput de zi, respir liber si usurat la orice final de zi… Ma bucur ca un copil cand terminam sezonul la radio si incepe vacanta mare. Cand au inceput fetele gradinita am avut aceleasi emotii pe care le-am avut eu in prima zi de scoala. Imi plac inceputurile si sfarsiturile, dar, sincer, cred ca fericit ma face doar drumul dintre ele… 

Luana Danet
Foto: Oltin Dogaru

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton