Artistul brazilian Sergio Mendes a murit de COVID! În vârstă de 83 de ani, era supranumit "regele bossa nova"

 Dumba Gabriela
.

Sergio Mendes, supranumit „regele bossa nova', a murit de COVID, boala cu care lupta de mai multe luni. Compozitorul hitului „Mas Que Nada' și-a dat ultima suflare, la 83 de ani, înconjurat de soția lui și de cei cinci copii, la Los Angeles.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST, GRATIS, AICI

Sergio Mendes este cunoscut pentru piesa „Mas Que Nada' și pentru interpretarea braziliană a unor cântece englezești precum „The Look Of Love' și „The Fool On The Hill al Beatles'. A cântat ultima dată în noiembrie 2023 în săli pline și extrem de entuziaste la Paris, Londra și Barcelona.

359478316_817751916372479_7891001411816346446_n359478316_817751916372479_7891001411816346446_n

Artistul brazilian Sergio Mendes a murit de COVID

Sergio Mendes avea grave probleme respiratorii de la finalul anului 2023. Nu a fost făcută publică o cauză oficială a morții, însă familia artistului a declarat că Mendes suferea de pe urma efectelor coronavirusului.

„În ultimele câteva luni, sănătatea sa a fost provocată de efectele COVID pe termen lung. Mendes a cântat ultima dată în noiembrie 2023 în săli pline și extrem de entuziaste la Paris, Londra și Barcelona', este mesajul transmis de familia legendei muzicii bossa nova.

În finalul declarației, rudele lui Sergio Mendez precizează că artistul „ne lasă o moștenire muzicală incredibilă de peste șase decenii de un sunet unic'.

Citește și: Maria Iordănescu va avea o fetiță: ‘Sunt mai mult decât fericită…’

Citește și: Cornelia Patrichi, văduva lui Cornel Patrichi, și-a îndeplinit marele vis! Sala de balet a Teatrului Constantin Tănase va purta numele regretatului artist: ‘Le sunt recunoscătoare lui Vasile Muraru și Valentinei Fătu…’ / EXCLUSIV

Citește și: Betty Salam a căzut și a suferit o entorsă la picior, în prima zi din Asia Express. Medicii au intervenit imediat: „M-am văzut jos acolo. De ce eu?’

Citește și: „Mă ridicam noaptea de lângă Nora ca să mă duc să plâng! Eram cu sufletul praf!’. Feli Donose a suferit foarte mult, după despărțirea de tatăl fetiței sale / Cum i-a explicat fetiței că s-au despărțit

Cine a fost Sergio Mendes,”regele bossa nova”

Născut în Brazilia, la Niteroi, Sergio Mendes este cel care a promovat genurile bossa nova și samba, în Europa. A studiat pianul clasic. De-a lungul carierei, a scos pe piață peste 35 de albume.

Sergio Mendes a lansat primul său disc în 1956 – Take Five. Cântărețul spunea că a fost cea mai bună perioadă a vieții sale. Artistul a ales să renunțe la studii pentru a se concentra pe cariera muzicală.

În 2012, a primit o nominalizare la Oscar pentru capodopera „Real in Rio' din filmul de animație Rio. „Mas Que Nada' a fost prima melodie în limba portugheză care a devenit un hit.

„Pentru mine a fost, aș spune, unul dintre momentele incredibile din viața mea pentru că atunci când am auzit asta, habar n-aveam de jazz sau altceva', spunea Sergio Mendes la postul de radio american NPR în 2014.

sursa foto: Facebook Sergio Mendes

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton