Atleta Maricica Puică, medaliată cu aur la olimpiadă, are o pensie de doar 2300 de lei: „Marele regret e că n-am avut un copil. Am pierdut trei băieței. A trebuit să fac avort"

 Tudorache Simona
.

Maricica Puică a făcut multe sacrificicii ca să rămână în vârf. Recunoaște că a făcut trei avorturi, între 20 și 30 de ani ca să facă performanță în sport, iar astăzi regretă că nu are copii. Aur (3000 m) și bronz (1500 m) la Olimpiada de la Los Angeles 1984, acestea sunt cele mai prețioase medalii din palmaresul ei. După o viață dedicată sportului, campioana e dezamăgită de multe lucruri pe care le trăiește.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Fosta atletă de top solicită reconsiderarea atitudinii Guvernului în privința rentelor viagere ale sportivilor, blocate la nivelul din 2017. Maricica Puică nu s-ar putea descurca altfel cu o pensie de 2.300 de lei. Maricica Puică a trebuit să treacă, la 74 de ani, printr-o intervenție chirurgicală complicată, după ce și-a spart, în urmă cu doi ani, rotula de la genunchiul stâng.

maricica puica 34maricica puica 34

Maricica Puică a făcut mai multe avorturi ca să fie în competiții

Maricica Puică a făcut mai multe mărturisiri despre viața ei, una cu multe obstacole și sacrificii, dar și cu momente de bucurie. Marea sportivă a încercat să nu își piardă optimismul, deși nu a avut o viață simplă, în ciuda succesului avut.

Vreau să spun următorul lucru. Nu m-a obligat nimeni să merg la atletism. Am făcut-o din plăcere, de bună voie. Am acceptat o serie de sacrificii, între care marele regret e că n-am avut un copil și asta din cauza unor 'prieteni', pentru că, dacă mă opream din competiții, nu mai reușeam să răzbesc așa cum trebuie. Era extrem de greu să reziști. Iar azi, când văd comentarii că de ce se face așa mare zarvă cu rentele viagere blocate, mă cuprinde o mare dezamăgire.

Am avut trei băieți. De trei ori am fost însărcinată. Și i-am dat afară de fiecare dată! Am pierdut trei băieței. A trebuit să fac avort. Mă scuzați, dar mi-e foarte greu să vorbesc despre asta! De pe la 20 de ani, după ce m-am căsătorit cu Ion Puică, și până la 30 de ani și-un pic. În intervalul ăsta. A fost destul. Acum e prea târziu să mă mai gândesc la asta. Dar poate înțelegeți acum ce fel de sacrificii am făcut pentru ca azi să fim îndemnați pe la colțuri să tăcem, să nu scoatem o vorbă despre rentele viagere. Să ne fie frică să vorbim? Eu nu vreau să tac! Mă doare acest subiect, dar, după ce ies din amorțeală, revin la optimismul meu de viață', spune Maricica Puică pentru Gsp.ro.

Ce pensie are astăzi Maricica Puică

Maricica Puică are o pensie de 2.300 de lei acum. Sportiva spune că nu s-ar fi descurcat dacă nu erau rentele viagere și risca să moară de foame cu acești bani.

„Multă lume m-a sfătuit să-mi țin gura, să nu mai comentez nimic, că poate ne taie și renta aia, așa cum e. Dar de ce să tac? Din sistemul normal de pensii, încasam până recent 2.150 de lei. A crescut la 2.500, iar cu impozit ajung acum pe la 2.300. Realmente muream de foame cu banii ăștia dacă n-ar exista renta viageră. Eu nu înțeleg de ce o țin blocată de atâta vreme„, susține fosta mare sportivă.

Citește și: Ce probleme a avut Doinița Oancea cu părul, la ce tratamente a apelat și ce evită să facă acum: „Am avut o perioadă în care mi-a căzut. Am făcut un tratament cu laser și injecții în scalp” / EXCLUSIV

Citește și: Cântăreața greacă Marinella a suferit un AVC în timpul unui concert. Momentul în care se prăbușește pe scenă a fost filmat

Citește și: De ce nu mai vorbește Flick cu Mihai Morar și Bendeac. Când a intervenit ruptura: „N-am simțit niciodată momentul să pun eu mâna pe telefon și să zic: Iartă-mă. Unii m-au blocat”

Citește și: Cum a slăbit Sore 20 de kilograme. A renunțat la un singur aliment: „Iese la suprafață corpul pentru care munceam'

Citește și: Nicoleta Nucă este însărcinată! La patru luni de la despărțirea de Alex Ursache, artista și noul iubit, Bogdan Anton, vor avea un copil

Ce probleme de sănătate are Maricica Puică

Maricica Puică are și probleme de sănătate la 74 de ani. În urmă cu câteva luni, sportiva a ajuns pe masa de operație.

„Nu vreau să mă plâng. Acum sunt puțin răvășită că m-a tras aerul condiționat și m-a dat puțin peste cap. Am avut un necaz mai mare în urmă cu vreo doi ani, când mi-am spart rotula de la genunchiul stâng, la Iași. Eram în curte la sora mea, n-am fost atentă la o treaptă și am pățit accidentul ăsta. Și eu, fraieră!, n-am dat atenție mare o perioadă, am zis că se lipește osul singur, am stat mai mult pe infiltrații, dar n-a funcționat. M-am operat în urmă cu vreo șase luni. Era inevitabil! Mi-au scos bucățile alea de os, iar acum sunt vindecată deja în proporție de 70 la sută”, povestește Maricica Puică', precizează ea.

Foto: GSP, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton