Autopsia lui Matthew Perry a stabilit cauza decesului. De ce a murit, de fapt, actorul din "Friends", la 54 de ani

 Oana Pantazi
.

La scurt timp după ce a încetat din viață s-au făcut o mulțime de speculații, dar autopsia a stabilit cauza morții lui Matthew Perry. Actorul s-a înecat în propria piscină, pe 28 octombrie, însă acesta a fost efectul secundar. Conform medicului legist care a publicat raportul autopsiei, moartea a survenit ca urmare a efectelor acute ale ketaminei.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Actorul Matthew Perry, cunoscut publicului român din serialul de comedie „Friends', a încetat din viață la vârsta de 54 de ani, pe 28 octombrie, la reședința sa din Los Angeles. În urma primelor cercetări, moartea sa ar fi survenit în urma înecului în jacuzzi. Acum, autopsia a stabilit că Perry a murit din cauza ketaminei, înecul survenind ulterior.

befunky-collage-2023-10-29t111725.999-1befunky-collage-2023-10-29t111725.999-1

Autopsia lui Matthew Perry a stabilit cauza decesului

Conform autopsiei date publicității recent, Matthew Perry a murit din cauza efectelor acute ale anestezicului ketamină cu care urma o terapie. Aceasta presupunea infuzia cu ketamină și Perry o efectuase cu o săptămână și jumătate înainte de deces. Conform raportului de autopsie, actorul avea un nivel ridicat de ketamină în sânge în ziua respectivă și, cel mai probabil, a leșinat și astfel a ajuns sub apă. Actorul a fost găsit mort în jacuzzi, la domiciliul său din Los Angeles.

Citește și: Cum a ajuns Carmen Tănase pe masa de operație de la un strănut: „M-a bufnit sângele pe nas, a fost ceva foarte complicat’. Intervenția a durat 4 ore

Citește și: Ce obicei l-a făcut pe Cosmin Seleși să piardă sume mari de bani și cum l-a ajutat soția lui: „Am fost un cretin. Cine știe unde ajungeam?! M-a readus pe linia de plutire’

Citește și: Laura Giurcanu, dezvăluiri din culisele America Express, după ce s-a cuplat cu Aris Eram: „Se întâmplă niște lucruri la care eu nu ma așteptam

Perry urma o terapie ce presupunea infuzie de ketamină, fiind de dată recentă, efectuată cu o săptămână şi jumătate înainte de deces, potrivit raportului de autopsie. El avea un nivel ridicat de ketamină în sânge şi probabil că a leşinat şi apoi a intrat sub apă, se arată în raportul de autopsie.

Conform aceluiași raport, se pare că Matthew Perry a primit perfuzii cu ketamină pentru depresie şi anxietate, dar medicul legist a notat că ketamina din organismul său la momentul decesului nu ar fi putut proveni de la acea terapie administrată prin perfuzii, deoarece timpul de înjumătăţire al ketaminei este de 3 până la 4 ore sau mai puţin. Metoda de administrare a ketaminei pe care o avea în sânge la momentul morţii a rămas necunoscută.

În afară de consumul de ketamină care a dus la înec, autopsia mai consemnează boala coronariană de care seuferea actorul şi efectele buprenorfinei ca fiind factori care au contribuit, dar care nu au legătură cu cauza imediată a morţii.

Ultima postare a lui Matthew Perry, înainte de a fi găsit mort în jacuzzi

Ca o ironie a sorții, în ultima sa postare pe Instagram, Matthew Perry apare într-o fotografie exact în locul în care a murit. Imaginea de pe Instagram, publicată cu nici o săptămână înainte de a muri, îl arată pe Matthew Perry relaxându-se în jacuzzi, același în care a fost găsit fără viață, sâmbătă. Pe 28 octombrie, starul din serialul Friends a fost găsit în acest jacuzzi, la casa lui din Los Angeles, unde salvatorii au fost chemați pentru un stop cardiac.

Ultima postare pe Instagram al lui Matthew a fost publicată în urmă cu șase zile și în imagine el stă într-un jacuzzi, noaptea, în timp ce poartă căști și privește orașul. „Oh, așa o apă caldă care se învârte în jurul tău te face să te simți bine? Eu sunt Mattman’, e textul care însoțește imaginea.

Ultimele imagini cu el în public au fost surprinse de paparazzi chiar în ziua morții și îl arată pe actor îmbrăcat lejer, purtând pantaloni scurți și un tricou de bumbac. De asemenea, actorul era vizibil obosit și ținea în mână un pahar de suc.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton