Avocatul Vlăduței Lupău, clarificări despre dosarul penal în care cântăreața a fost acuzată că a primit ilegal 8.000 de lei de la Stat: "Totul a pornit de la o eroare de interpretare a..."

 Dumba Gabriela
.

Avocatul Vlăduței Lupău a făcut unele clarificări în legătură cu dosarul penal în care cântăreața este acuzată că a primit ilegal 8.000 de lei de la Stat, bani oferiți artiștilor afectați de pandemie. Ulterior, procurorii au decis însă renunțarea la urmărirea penală, întrucât Vlăduța Lupău ar fi dat înapoi întreaga sumă. Iată explicația avocatului Vlăduței Lupău pentru ce s-a întâmplat!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a înaintat o cerere către Tribunalul Sălaj, de renunţare la urmărire penală, după ce aceștia au confirmat renunţarea la urmărire penală dispusă faţă de suspecta Rus Lupău Vlăduța Mărioara, cu privire la săvârşirea infracţiunii de obţinere ilegală de fonduri în formă continuată.

8fcb149548d4a5bc3b47609cf4510f378fcb149548d4a5bc3b47609cf4510f37

Ce spune avocatul Vlăduței Lupău despre dosarul penal care a vizat-o pe cântăreață

Vlăduța Lupău s-a trezit cu dosar penal, din cauza indemnizației pe care ar fi încasat-o în timpul pandemiei de la Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială a județului Sălaj. În urma investigațiilor, autoritățile ar fi descoperit că Vlăduța Lupău ar fi primit ilegal suma de 8.000 de lei, din partea instituției, așa că pe numele artistei ar fi fost dechis dosar penal.

Artista a reușit să scape de urmărirea penală, după ce ar fi dat înapoi întreaga sumă. Avocatul Vlăduței Lupău, Adrian Trușcă, a clarificat ce s-a întâmplat, de fapt.

Acceptam soluția de renunțare la urmărire penală raportat la circumstanțele reale ale cauzei și personale ale intimatei. In mod corect, organele de urmărire penală au constatat că nu exista interes public în urmărirea faptei evident ținând cont de aspectele care diminuează în mod considerabil gravitatea infracțiunii imputate.

Până la urmă, totul a pornit de la o eroare de interpretare a normelor legale de către clienta mea, greșeală care ar fi putut conduce chiar la o soluție de clasare deoarece textul de lege (n.r. art. XV alin. (4) din O.U.G. nr. 30/2020) prevede că persoana fizică trebuie să obțină venituri exclusive din drepturi de autor și drepturi conexe în perioada premergătoare declanșării pandemiei de coronavirus, ci nu în perioada pentru care se solicită și beneficiază de indemnizație de sprijin, condiție îndeplinită de către doamna Rus-Lupău Vlăduța. De altfel, cred că aceasta a fost și rațiunea acordării acestui ajutor.

Organele de urmărire penală au interpretat în alt mod textul de lege, respectiv ca solicitantul să nu obțină venituri din alte surse în perioada pentru care solicită ajutorul, lucru pe care l-am acceptat în cele din urmă, deoarece soluția dispusă în cauză este favorabilă, chiar dacă nu vorbim de o clasare.

Organele judiciare s-au raportat la prejudiciul produs prin săvârșirea infracțiunii, unul relativ redus, puțin peste 8.000 RON din care aproximativ jumătate au reprezentat taxe către bugetul de stat, în timp ce activitatea infracțională a intimatei s-a desfășurat pe o perioadă mică de timp, 2 luni, fiind vorba despre două solicitări de acordare a ajutorului destinat artiștilor', a declarat avocatul Vlăduței Lupău pentru clujust.ro.

Citește și: Cum gestionează Vlăduța Lupău și soțul ei diferența de vârstă și care e secretul căsniciei lor: „Ne mai certăm și noi. Puțini au frică de Dumnezeu și de aceea ajung să se înșele, să se despartă / EXCLUSIV

Citește și: Daniela Crudu a dezvăluit numele băiețelului ei: „Așa îl cheamă’. Cum se pregătește pentru venirea pe lume a celui de-al doilea copil

Citește și: Survivor România All Stars 2024. Cine sunt Faimoșii și Războinicii care se întorc în Republica Dominicană

Care erau acuzațiile procurorilor în privința Vlăduței Lupău

Vlăduța Lupău a fost cercetată pentru că a încasat ilegal, două luni, ajutorul oferit artiștilor afectați de pandemia Covid-19. A înapoiat banii către AJPIS, iar procurorii au dispus renunțarea la urmărirea penală.

În luna octombrie 2023, Tribunalul Sălaj a fost înregistrat un dosar de confirmare a renunțării la urmărirea penală.

„Întrucât pedeapsa pentru infracțiunea săvârșivă nu depășea șapte ani, iar persoana în cauză a acoperit, din proprie inițiativă, prejudiciul care depășea cu puțin suma de 8.000 de lei, procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus renunțarea la urmărirea penală. (…) Cu privire la fapte similare au fost înregistrate aproape 20 de dosare. Unii artiști, care au prejudiciat bugetul de statul cu sume mult mai mari, au fost trimiși în judecată și unii chiar au fost condamnați’, au declarat, pentru SPYNEWS.ro, la acea vreme, surse din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton