Baritonul Alexandru Constantin, fiul celebrului lăutar Nicu Gigantu’, a interpretat excepțional Imnului României, la Parada de 1 Decembrie: "Prima dată, emoțiile au fost ieșite din comun..."

 Radulescu Ruxandra
.

Baritonul Alexandru Constantin, fiul celebrului lăutar Nicu Gigantu, a oferit o interpretare de excepție a Imnului României, la Parada de 1 Decembrie. Cei prezenți la parada de „Ziua Națională a României” au avut parte de o surpriză de proporții. Baritonul Ștefan Alexandru Constantin, fiul celebrului Nicu Gigantu, ultimul lăutar de modă veche, a cântat impecabil imnul „Deșteaptă-te, române”.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Parada de 1 Decembrie de anul acesta a inclus un moment foarte special, care i-a emoționat pe toți cei prezenți. Unul dintre invitații speciali a fost chiar baritonul Alexandru Constantin, fiul celebrului lăutar Nicu Gigantu, ultimul lăutar de modă veche, care a oferit o interpretare impecabilă a Imnului României „Deșteaptă-te, române!”.

screenshot-102screenshot-102

Baritonul Alexandru Constantin, fiul celebrului lăutar Nicu Gigantu, a interpretat Imnului României, la Parada de 1 Decembrie

Ziua națională a României de anul acesta l-a adus în fața participanților pe unul dintre cei mai apreciați artiști de muzică clasică, baritonul Alexandru Constantin. Acesta este fiul celebrului lăutar Nicu Gigantu, ultimul lăutar de modă veche din țară. Vocea baritonului Alexandru Constantin a răsunat impresionat la parada de 1 Decembrie, când a cântat Imnul României, „Deșteaptă-te române”. Potrivit specialiștilor, interpretarea artistului a fost fără cusur. Alexandru Constantin a interpretat la superlativ, din punct de vedere tehnic, ără a avea la îndemână versurile celor 11 strofe. Alexandru Constantin este solist al Ansamblului Artistic 'Doina' al Armatei din 2017.

Citește și: Aurel Pădureanu, mărturisire dureroasă la înmormântarea Ronei Hartner. Ce l-a rugat artista: „Vreau să îmi cânți melodiile alea de suflet!”. Rona și Cornelia Catanga au fost bune prietene

Citește și: Rona Hartner este înmormântată acum, la cimitirul Bellu. Fostul ei soț, tatăl fetiței, a venit să-și ia adio de la artistă / EXCLUSIV

Contactat de Gândul, Alexandru Constantin, a mărturisit că nu este prima data când cântă imnul național la un eveniment de o asemenea amploare.

'Sunt invitat oficial la toate delegațiile și momentele oficiale ale Ministerului Apărării pentru a cânta imnul și alte cântece. Este cea de-a cincea paradă la care cânt. Prima dată, l-am cântat la parada din 2017. De fiecare dată când sunt cooptat să cânt imnul național, emoția este diferită, dar frumoasă, încerc să o folosesc în mod constructiv. Sentimentul acesta de român patriot ar trebui să existe în fiecare zi, nu doar în zi de sărbătoare. Este un moment deosebit, este o onoare pentru mine de fiecare dată, accept cu plăcere și doresc să iasă lucrurile cât mai bine, îmi place performanța', a spus, pentru Gândul, baritonul, care ne-a oferit și detalii 'din culise'.

'Noi începem cu o lună înainte repetițiile, dar, chiar dacă se fac repetiții temeinic, momentul actului artistic a fost emoționant. Prima dată când am interpretat imnul, emoțiile au fost ieșite din comun', a mai mărturisit Alexandru Constantin, pentru aceeași sursă.

Talentul lăutarului Nicu Gigantu’, transmis din tată în fiu

Talentul inegalabil al celebrului lăutar Nicu Gigantu’ s-a transmis din tată în fiu, iar reprezentația lui Alexandru Constantin, de la parada de 1 Decembrie, este dovada vie. Fiul lui Nicu Gigantu a cântat Imnul național al României, „Deșteaptă-te române”, alături de corul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I', format din 100 de studenţi.

Specialiștii în domeniu apreciază că baritonul s-a descurcat extraordinar, performanța sa fiind apreciată atât din punct de vedere al tehnicii vocale, cât și prin prisma faptului că nu avut nevoie să vizualizeze versurile celor 11 strofe, ale imnului „Deșteaptă-te, române”.

Din 2017, Alexandru Constantin face parte din Ansamblul Artistic 'Doina' al Armatei. Baritonul mărturisește că s-a ridicat prin forțe proprii în domeniul muzicii, prin muncă și talent, iar realizările sale nu au nicio legătură cu renumele celebrului său tată Nicu Gigantu’.

Fiul lui Nicu Gigantu a fost profesor de muzică, între 2012 și 2016, la grădiniță și la Școala de Muzică din Sectorul 3. A absolvit Conservatorul București la Interpretare Muzicală Canto și a avut colaborări cu Ovidiu Komornik și Marcel Pavel.

FOTO: Facebook YT

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton