Ce spune Beatrice Mahler despre terapia hiperbară primită de Petrică Mîțu Stoian: "În România nu avem niciun fel de ghid..."

 Raiciu Adriana
.

Moartea lui Petrică Mîțu Stoian a ridicat multe semne de întrebare. Apropiații susțin că nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă nu mergea la clinica respectivă, iar alții spun că nu a fost deloc o coincidență faptul că artistul și-a pregătit crucea și mormântul cu doar câteva săptămâni înainte. Beatrice Mahler vorbește deschis despre tratamentul primit de artist.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață, sâmbătă, 6 noiembrie. Bărbatul a mers la o clinică privată pentru a se trata post COVID. Acolo i-a fost făcută o terapie hiperbară, deși, potrivit medicilor, nu se face o astfel de terapie după infecția cu noul coronavirus. Ulterior a fost transferat la Spitalul din Reșița, unde a și murit.

petrica-stoianpetrica-stoian

După moartea acestuia, tot mai multe persoane și-au dat cu părerea despre ceea ce s-a întâmplat. Medicul Beatrice Mahler a vorbit despre tratamentul pe care l-a primit artistul.

Citește și: Scandal la înmormântarea lui Petrică Mîțu Stoian. Oamenii s-au călcat în picioare să facă poze: „Să vină poliția

Citește și: Ce i-a spus Petrică Mîțu Stoian nepotului său la 5 dimineața, înainte să moară: „Mă duce la…

Citește și: Laurențiu Reghecampf și iubita lui însărcinată au aflat sexul bebelușului.

Citește și: Cum se înțelege Nicole Cherry cu socrii și cine o va ajuta la creșterea fetiței:'În primii doi ani…'/ EXCLUSIV

Ce spune Beatrice Mahler despre terapia hiperbară primită de Petrică Mîțu Stoian

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta' din București, a decis să vorbească după moartea artistului. Medicul susține că nu există niciun fel de ghid pentru terapia hiperbară și nu se știe nici pe plan internațional dacă acest tratament trebuie folosit sau nu în tratarea post COVID.

„Nu am informaţii şi ce tip de competenţă trebuie să aibă medicii ca să poată urma acest tip de competenţă în tratamentul medicinei hiperbare, dar în acest moment în România nu avem niciun fel de ghid şi nici la nivel internaţional nu sunt ghiduri care să recomande pentru pacienţii COVID o astfel de terapie. Sunt cazuri punctuale cu efecte benefice semnalizate, de care se poveşteşte, însă nu avem date suficiente care să putem spune că este o terapie bună sau rea', a spus dr. Beatrice Mahler, în direct la România TV.

Cadrul medical mai susține faptul că peste 80% dintre persoanele care au fost infectat cu COVID-19 rămân cu diferite simptome după. Important este ca pacientul să țină legătură cu medicul de familie și doar acesta va stabili unde trebuie să fie trimis.

„80% din persoanele care trec prin COVID rămân cu un simptom care le domină următoarea perioadă. Simptomele sunt variate. Un sfert dintre ei acuză că le cade părul. 5% vor rămâne cu hibroză pulmonară. Jumătate dintre ei vor avea dificultăţi de respiraţie. În funcţie de ce acuză fiecare om, medicul de familie trebuie să stabilească care sunt priorităţile de evaluare. Dacă o să-l doare picioarele şi o să-l doară capul, o să-l trimită la neurolog, nu să-l trimită la pneumolog. Dacă tuşeşte şi nu poate trage aer în piept, cu siguranţă pneumologul este cel care trebuie să-l vadă', a continuat medicul.

„Lucrurile se diversifică în funcţie de simptomatologie”

De asemenea, Beatrice Mahler a mai spus că există un ghid transmis de OMS( Organizația Mondială a Sănătății), în care se recomandă primele etape care trebuie să le urmeze un pacient care a fost infectat cu COVID.

„În acest moment, dacă vorbim cu pacieţii cu long COVID, cu manifestări ale bolii după trecerea prin COVID, lucrurile nu sunt foarte bine delimitate. Ghidul OMS care a fost tradus în limba română şi se găseşte pe site-ul Marius Nasta recomandă măsurile primare sau primele etape pe care le are de urmat un pacient atunci când a trecut prin COVID.

Ce tip de exerciții are voi să facă, ce tip de evaluări primare. Lucrurile se diversifică în funcţie de simptomatologie, dar trebuie să ţinem minte că e un pacient fragil. Indiferent de câte comorbidităţi are, dacă are afectate pulmonară, plămânul lui poate fi un plămân care nu poate suporta orice tip de terapie.

Dacă vă uitaţi în ghid, exerciţiile sunt simple pentru noi, cei care suntem sănătoşi. Pentru o persoană care a trecut prin COVID şi are afectare pulmonară, să se ridice de pe scaun este un lucru dificil. Să se ridice şi să se aşeze de pe scaun de mai multe ori într-o unitate de timp poate să fie un efort important. Mişcarea prin casa este recomandată ca exerciţiu simplu. Nouă ni se pare banal să ne plimbăm dintr-o cameră într-alta, dar pentru un pacient care a trecut prin COVID poate fi un efort important', a mai spus medicul.

sursă foto- Facebook

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton