Ce artiști urcă pe scenă la Festivalul Benone Sinulescu de la Buzău. Despre regretatul artist s-au spus, în timpul vieții, o mulțime de povești șocante: ”Că am doar un plămân sau că am făcut pușcărie...”

 Solomon Tatiana
.

La festivalul Benone Sinulescu, care se va desfășura la Buzău, vor urca pe scenă nume mari ale muzicii românești. Regretatul artist a fost un om popular și îndrăgit, iar acest festival este un omagiu adus lui, și fiecare artist care cântă acolo îi menționează numele, dar și un moment frumos petrecut împreună cu el.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Au trecut aproape trei ani de la decesul lui Benone Sinulescu, unul dintre cei mai îndrăgiți artiști de muzică populară, de la noi, iar colegii de breaslă și publicul nu l-au uitat, din fericire. Astfel, în weekend, la Buzău, se organizează un festival în memoria lui.

benone-cu-bostanii-1-1benone-cu-bostanii-1-1

Citește și: Ce amintiri au Gheorghe Turda și Dan Negru cu Benone Sinulescu. Regretatul artist ar fi împlinit 87 de ani: „Era foarte cochet, o vreme a purtat peruci, atât la spectacole, cât și pe stradă”

Citește și: Gestul deosebit făcut de regretatul Benone Sinulescu la nunta lui Gelu Voicu: 'Noi am pregătit un plic cu onorariul pentru el, pentru că asta era meseria lui și…' Ce cadou le-a făcut / EXCLUSIV

Citește și: Cum arată mormintele personalităților marcante, de la cimitirul Bellu. Locul de veci al lui Mihai Eminescu este îngrijit, dar al Mariei Tănase a fost lăsat în paragină… Care a fost ultima dorință a marii artiste / EXCLUSIV

Citește și: Corina Caragea și Ramona Păun și-au luat bilete în tribune, la EURO 2024: „Așa un eveniment îți dă o energie fantastică și mă bucur că pentru prima dată vom simți pulsul EURO chiar și de la fața locului. Vom urmări meciurile cu sufletul la gură”/ EXCLUSIV

Ce povești s-au spus despre regretatul Benone Sinulescu

Festivalul Național Concurs de Muzică Populară 'Benone Sinulescu' are loc în acest weekend la Buzău.

Benone Sinulescu s-a bucurat de un succes enorm. Notorietatea sa a generat și legende grele. Îndrăgitul interpret de muzică populară a fost ținta unor povești pe cât de șocante, pe atât de greu de explicat. Poveștile pe seama lui se propagau cu ușurință și erau pe buzele tuturor românilor. De alfel, artistul nu s-a ferit să vorbească despre asta, în timpul vieții.

'Oamenii au o imaginație bolnavă. Nici azi nu știu cine a scornit toate acestea… S-a spus despre mine că mi-am omorât soția cu toporul, că am doar un plămân sau că am făcut pușcărie. Veneau la mine la spectacole și ziceau «cămașa aceasta o am de la tine, de când am făcut pușcărie. Tu dormeai în patul de jos, iar eu în cel de deasupra». Spuneau asta de față cu mulți oameni. Poate unii chiar au crezut! Alții afirmau că mă cunosc din armată, ori eu nici nu am făcut armata!', povestea, cu ani înurmă, Benone Sinulescu.

Festivalul Național Concurs de Muzică Populară 'Benone Sinulescu', ediția a șasea, va avea loc pe 15 și 16 iunie la Buzău

Festivalul ce poartă numele regretatului cântăreț, care a murit în noiembrie 2021, este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din România. Festivalul va avea loc în zilele de 15 si 16 iunie la Buzău. Ajuns la cea de a VI-a ediție, evenimentul este organizat de către Centrul Cultural Alexandru Marghiloman și Primăria Municipiului Buzău, în memoria regretatului artist Benone Sinulescu, simbol al muzicii populare românești.

Festivalul este prezentat de Sorin Ghilea. Concursul de interpretare se va desfășura pe data de 15 iunie, între orele 10:00 și 17:00, la Sala Teatrului George Ciprian din Buzău. În cadrul acestui concurs, tineri talentați din toată țara vor avea ocazia să își demonstreze abilitățile artistice. Câștigătorii competiției vor fi anunțați de Aurelian Temișan, în cadrul festivității de premiere, duminică, 16 iunie, începând cu ora 17:00. Și la această ediție, participanții sunt interpreți amatori din toată țara, cu vârste până la 30 de ani.

Câștigătorii Concursului de Muzică Populară 'Benone Sinulescu', ediția a VI-a, vor fi validați de membrii juriului. Juriul este acesta: Traian Ilea, Laura Lavric, Sorin Filip, Ilie Caraș, Adrian Naidin, Valentin Boghean, Teodor Isaru si Loredana Streche .

Cine va cânta la Festivalul lui Benone Sinulescu

În cele două zile ale festivalului vor susține recitaluri: Nicolae Botgros și orchestra Lăutarii, Ansamblul „Ciprian Porumbescu' Traian și Valeria Ilea, Laura și Victor Lavric, Constantin Enceanu, Damian Drăghici.. Apoi, Sorin Filip, Marius Mihalache Band, Vali Boghean Band, Grigore Gherman, Ilie Caraș, Adrian Naidin Band, Nicolae Datcu, Mariana Anghel, Loredana Streche, Ziana Birdeanu, Nicușor Iordan, Raluca Diaconu.

Spectacolul continuă cu: Nemuritorii, Flavia Cochirleanu, Simona Dinescu, Daniela Condurache, Alexandra Dan, Ionuț Cocoș, Nicolae Ciubotaru, Mariana Dobzeu, Ionică Stan. Dar vor urca pe scenă și Simona și Cornel Bănică și Drăgăicuțele, câștigătorii primei ediții a festivalului.

Festivalul este un omagiu adus marelui interpret de muzică populară, celebrând tradiția și cultura națională. Evenimentul, o sărbătoare a folclorului românesc este organizat cu sprijinul autorităților locale și al comunității culturale din Buzău, având scopul de a promova și păstra valorile folclorice românești. Primele trei ediții ale festivalului s-au bucurat de prezența marelui nostru artist, el susținând recitaluri și prezidând concursul de interpretare artistică.

Gelu Voicu, despre Benone Sinulescu

Gelu Voicu, despre cea mai frumoasă amintire legată de Benone Sinulescu. Ce gest a făcut, la nunta lui, regretatul cântăreț de muzică populară. Nea Beni i-a cântat la nuntă lui Gelu Voicu și nu a vrut să îi ia bani. Celebrul interpret a luat din plicul pregătit de Gelu Voicu și soția lui doar banii pentru motorină.

'Avem nenumărate amintiri cu Nea Beni. Toate amintirile sunt frumoase și prețioase pentru mine, și nu numai pentru mine, ci și pentru familia mea, pentru soția mea. Numai că una dintre ele are o însemnătate aparte, pentru că a făcut un gest frumos. La nuntă, Nea Beni a venit și ne-a cântat la Videle și ne-a făcut un program… ceva ieșit din comun.', a povestit Gelu Voicu, pentru viva.ro.

'Noi nu ne așteptam să ajungă la nunta noastră. Era un weekend cu foarte multe solicitări și nu ne așteptam. Noi am pregătit un plic cu onorariul pentru el, pentru că asta era meseria lui și noi nu am acceptat să-și rupă din timp pentru noi și să cânte gratis. Dar Nea Beni a deschis plicul de la noi, din care a luat doar banii pentru motorină și ne-a înmânat înapoi plicul cu bani. Ne-a spus că acesta este cadoul lui pentru noi.', a declarat Gelu Voicu, pentru viva.ro.

Foto: Facebook, arhiva personală.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton