Bogdan Buta, fondatorul Untold, se retrage din conducerea festivalurilor Untold, Neversea și Massif, după ce a fost acuzat că ar fi abuzat sexual doi minori

 Oana Pantazi
.

După ce a fost acuzat în mass-media că ar fi abuzat sexual doi minori, Bogdan Buta, fondatorul Untold, se retrage din conducerea festivalurilor Untold, Neversea și Massif. Acesta a respins acuzațiile privind niște fapte ce ar fi avut loc în urmă cu trei ani și pentru care este cercetat de IPJ Cluj pentru săvârșirerea infracțiunii de sex cu minori.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Bogdan Buta, fondatorul Untold, se retrage din conducerea festivalurilor Untold, Neversea și Massif, respingând cu fermitate acuzațiile aduse. Bogdan Buta este acuzat că ar fi abuzat sexual doi băieți minori. Acest lucru s-ar fi întâmplat în 2021, în casa fondatorului festivalurilor de muzică, iar Poliția s-a autosesizat după ce în spațiul public au apărut declarațiile celor doi minori care ar fi făcut sex cu Bogdan Buta.

bode-la-untoldbode-la-untold

Bogdan Buta, fondatorul Untold, se retrage din conducerea festivalurilor Untold, Neversea și Massif

Tinerii care susțin că au făcut sex cu Bogdan Buta, fondatorul Untold, în 2021, au făcut declarații în presa locală din Cluj. Aceștia susțin, într-o declarație filmată, că au fost agățați pe Tinder, apoi invitați acasă la Bogdan Buta, iar doi dintre ei ar fi întreținut relații sexuale cu fondatorul Untold. Bogdan Buta a respins acuzațiile făcute și a transmis un mesaj prin intermediul avocaților săi, care au anunțat că acesta se retrage din conducerea festivalurilor Untold, Neversea și Massif.

Citește și: Traian Băsescu este internat la Spitalul Militar din Bucureşti, cu viroză pulmonară puternică. A fost internat și în martie, la Bruxelles

Citește și: Iuliana Marciuc l-a înșelat pe Adrian Enache cu un afacerist grec? „A existat o poveste, într-adevăr. Depinde ce înseamnă a înșela

'Pe baza informaţiilor pe care le deţinem, am decis să acţionăm în justiţie toate persoanele care, prin afirmaţii defăimătoare, afectează imaginea, dreptul la demnitate şi viaţa privată ale lui Bogdan Buta.

Răspunsul nostru este ferm şi procedurile judiciare iniţiate atât în plan civil, cât şi penal împotriva celor responsabili vor demonta fiecare acuzaţie şi vor demonstra planul constant de a distruge reputaţia lui Bogdan Buta.

Din respect pentru oamenii din echipa sa, dar şi pentru a se putea dedica exclusiv în a-şi demonstra nevinovăţia, Bogdan Buta a decis să se retragă din calităţile executive pe care le deţine şi să le predea către ceilalţi co-fondatori şi echipei executive.

De asemenea, toate operaţiunile de zi cu zi vor fi preluate şi încredinţate echipei de management a grupului până în momentul în care cazul va fi soluţionat de forurile competente şi se va face dreptate.

Avem încredere că justiţia îi va trage la răspundere pe cei responsabili de acest atac mediatic. Suntem convinşi că în urma procedurilor, toate „acuzaţiile' se vor dovedi a fi neadevărate, iar în final cei responsabili vor răspunde pentru aceste grave acuzaţii false', au transmis avocații lui Buta, Luiza Budușan și Ștefan Alexandru, citați de Cluj24.ro.

Ce acuzații îi sunt aduse lui Bogdan Buta

Jurnalistul Liviu Alexa susține că Bogdan Buta, patronul Festivalului Untold, ar fi întreținut relații sexuale în 2021 cu Adrian și Ștefan, ambii minori, după ce anterior ar fi invitat în total trei băieți acasă la el. Ei ar fi fost „agățați’ pe o aplicație de dating.

Presupusele victime au povestit că au fost îmbătate și drogate înainte de a fi abuzate sexual. Totul s-ar fi petrecut în noaptea de 9 spre 10 februarie 2021, conform Ziar de Cluj.

Ulterior, Buta i-ar fi amenințat pe minori că îi caută pe acasă sau pe la școală, pentru că puștii îi furaseră două perechi de adidași, conform sursei citate. În plus, milionarul s-ar fi oferit să le dea 2.000 de lei pe card, pentru a le cumpăra tăcerea.

Bogdan Buta, fondatorul Untold, neagă acuzațiile că ar fi făcut sex cu doi minori

Bogdan Buta, fondatorul Untold, a avut o primă reacție în cazul acestor grave acuzații, de sex cu minori, și susține că totul este o minciună și își caută dreptatea în justiție.

„Adevărul este următorul și foarte simplu. Scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță. Dacă cineva vrea să se coboare la nivelul acestei mizerii este alegerea fiecăruia.

Eu nu voi coborî în această mocirlă, ci voi alege calea justiției ca singura formă de interacțiune cu acești infractori. Nu va mai exista nicio altă poziție sau interacțiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale’, a declarat Bogdan Buta.

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton