De ce boli suferea Alain Delon. În 2021, actorul a vorbit despre sinuciderea asistată: "Vreau să mor. Viața mea s-a terminat. Eutanasia este cel mai logic și firesc lucru de făcut"

 Dumba Gabriela
.

Alain Delon a murit pe 18 august, în urma unor grave probleme de sănătate. În ultimii ani, actorul care s-a stins în casa lui din Franța, la vârsta de 88 de ani, a suferit enorm și la un moment dat chiar a afirmat că își dorește să apeleze la eutanasie. Alain Delon le-a rupt inimile celor care l-au iubit atunci când a declarat că viața lui s-a terminat și vrea să moară.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

În ianuarie 2023, actorul a semnat o declarație de directive prealabile în care a declarat că se temea să „moară de boală' și că „a o vedea pe fiica (sa) Anouchka' era cea mai mare plăcere a sa. Apoi, într-o declarație semnată în iulie 2023, el a afirmat că dorește „să fie tratat în Franța și să rămână în casa (sa) din Douchy' – contrar dorinței fiicei sale.

alain-2alain-2

Ce probleme de sănătate a avut Alain Delon

În ultimii ani, Alain Delon a avut de înfruntat mai multe probleme de sănătate, peste care a trecut cu greu. În 2012, Alain Delon a suferit o operație pe cord, iar în 2019, un dublu accident vascular cerebral. Operat la spitalul Pitié-Salpêtrière din Paris, el a petrecut trei săptămâni la terapie intensivă, înainte de a se odihni într-o clinică din Elveția.

Alain Delon nu a mai făcut nicio apariție publică după aceea, apărând rar în fotografii de familie postate de copiii săi pe rețelele de socializare. S-a deplasat totuși, cu cârja în mână, însoțit de fiul său Anthony, pentru ultimul omagiu adus lui Jean-Paul Belmondo, în septembrie 2021.

La începutul anului 2024, Anthony Delon, fiul cel mare al lui Alain Delon, anunțase că tatăl său suferă de limfom cu celule B, un tip de cancer care se dezvoltă la nivelul limfocitelor B (celule B), care sunt componente vitale ale sistemului imunitar responsabile de producerea de anticorpi pentru a lupta împotriva infecțiilor.

Intervievat de revista Entrevue, Anthony a spus de ce boli suferă tatăl său. „Nu este vorba despre limfomul de tip B al tatălui meu, care are o evoluție mult mai lentă. (…) Tatăl meu este diferit. A suferit accidente vasculare cerebrale, are stenturi, ia medicamente de mult timp, este bolnav de multă vreme. Este foarte rezistent, foarte solid, ca acei bărbați din vechea generație, un adevărat stâlp de rezistență', a explicat Anthony Delon.

Alain Delon trasat fiului său, Anthony Delon, toate sarcinile, iar acesta a dezvăluit că va respecta dorința tatălui său. Actorul francez și-a dorit moartea și fiindcă singura lui soție, Nathalie Delon, a murit de cancer pancreatic, în 2021, la vârsta de 79 de ani.

Citește și: Detalii alarmante despre starea de sănătate a lui Alain Delon, la 88 de ani. Actorul spune că „vrea să moară şi că viaţa s-a terminat'

Citește și: Reacția lui Alain Delon după ce s-a aflat că dorește să fie eutanasiat: „Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care…'

Alain Delon a vorbit despre sinuciderea asistată

După o operație pe cord, suferită în 2012, și un dublu AVC, suferit în 2019, Alain Delon a vorbit despre eutanasie. Actorul a luat decizia de a apela la sinucidere asistată, în Elveția, țară în care această procedură este legală.

i-a spus fiului său că vrea să fie eutanasiat,  cerând ca acesta să-i fie alături în ultimele momente ale vieții. Acest detaliu impresionant a fost dezvăluit chiar de către Anthony, fiul actorului.

„Da, e adevărat, m-a întrebat', a declarat Anthony Delon.

În contextul în care locuiește în Elveția, Alain Delon are posibilitatea să opteze pentru sinuciderea asistată, având în vedere că această procedură este permisă în conformitate cu legislația elvețiană.

Eutanasia este cel mai logic și firesc lucru de făcut. De la o anumită vârstă, avem dreptul să plecăm pașnic din această lume, fără sprijinul unui spital sau al dispozitivelor de susținere a vieții',  a declarat Alain Delon în anul 2021.

Odată ce și-a făcut cunoscută intenția de a apela la sinuciderea asistată, Alain Delon a transmis un mesaj plin de semnificație, exprimându-și recunoștința față de colaboratorii săi pe parcursul anilor.

Vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au însoțit de-a lungul anilor și mi-au oferit un mare sprijin, sper ca viitorii actori să găsească în mine un exemplu nu doar la locul de muncă, ci în viața de zi cu zi, între victorii și înfrângeri', a transmis Alain Delon.

Le Parisien a relatat acum câteva luni despre vizita unui medic făcută în casa marelui actor din Douchy, în sudul Franței.

Dialogul cu Delon, foarte slăbit după accidentul vascular cerebral din 2019, „a fost dificil, iar răspunsurile nu erau foarte expresive: uneori dădea din cap sau ridica degetul mare' pentru a confirma informațiile, a mărturisit medicul, potrivit publicației franceze. Actorul i-ar fi spus medicului: „Vreau să mor. Viața mea s-a terminat'. Pentru a descrie starea lui Delon, medicul a folosit cuvinte ca: „durere difuză', „stări de oboseală fizică și psihică' și „risc de sinucidere major'.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton