Busu, adevărul despre prognoza meteo: "Vă spun un lucru pe care nu-l știe multă lume!". Cum a ajuns Florin Busuioc să prezinte Vremea

 Dumba Gabriela
.

Florin Busuioc sau Busu de la Meteo, așa cum îl știe toată lumea, a vorbit despre activitatea pe care o face de mai bine de 20 de ani. Totodată, Busu a dat informații din culisele Meteorologiei și a explicat cum se face prognoza meteo și cât adevăr este în spatele datelor prezentate la televizor, în rubricile de profil.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Busu a fost desemnat „Cel mai bun prezentator meteo al anului din Europa' în 2010, premiu acordat de Societatea Europeană de Meteorologie. Florin Busuioc spune că la Meteo se simte cel mai bine din tot ce a încercat până acum, la TV și n-ar schimba cu nimic acest job.

12-florin-busuioc12-florin-busuioc

Cât de corectă este prognoza Meteo? Busu dă detalii din culise

Până să ajungă să prezinte rubrica meteo de la Pro TV, acolo unde este deja de ani buni de zile, Busu a prezentat diferite proiecte și emisiuni TV. Aici se simte cel mai bine și acest lucru se vede și pe „sticlă”, având în vedere că a fost desemnat „Cel mai bun prezentator meteo al anului din Europa' în 2010.

Busu recunoaște că nu doar o dată a fost acuzat că transmite date greșite, la Meteo.

„Ba da, mi s-a reproșat tot timpul, am avut probleme mari cu oamenii din cauza asta „Haide, că vă știu eu pe voi, le dai verișorilor să tragă ce vor ei', numai de astea am avut, probleme. Dar tu știi un lucru absolut înfiorător pe care l-am aflat ulterior? Toți marii câștigători de la bingo au sfârșit foarte rău, nu au știut ce să facă cu banii. Unul dintre ei era dependent de jocurile de noroc și a fârșit cu probleme foarte mari. Și-au lăsat femeile, copii, și-au cumpărat mașini, case.', a declarat Busu în cadrul podcastului realizat de Horia Brenciu.

Busu spune că prognozele meteo nu se pot face niciodată pe mai mult de patru zile, cum mai vedem și noi adesea, întrucât probabilitatea ca ele să fie reale este doar de 7%.

„Cum să nu? (n.r. a fost întrebat de multe ori despre vreme) Mișu Predescu, producător de film, dacă are filmare exterioară mă sună. Eu nu știu exact cum e acolo, îi spun pe zona respectivă 4 zile. Vă spun ceva, un lucru pe care nu-l știe multă lume, tot ce este peste patru zile, prognoza de peste patru zile este valabilă 7% atât, nu se poate face prognoză pe mai mut de patru zile. În primăvara asta se schimbă vremea de la o oră la alta.', mai spune acesta.

Citește și: Vlăduța Lupău este însărcinată a doua oară. A dezvăluit și sexul bebelușului: „Ca să nu mai fiți curioși oare ce e’

Citește și: Carmen Rădulescu, declarații neașteptate despre Loredana Groza: „Nu-mi plac oamenii infatuați, care uită de unde au plecat. Acum nici…

Cum a ajuns Busu să prezinte Meteo

Numele „Busu' i-a fost atribuit în mediul PRO TV, unde a început să lucreze în anul 1995. A devenit cunoscut pentru voice-over-ul la emisiunile concurs, inclusiv „Dăruiești și Câștigi', iar apoi pentru prezentarea emisiunilor „Bingo' și „Bucătăria lui Radu'.

„Am intrat în lumea PRO TV în 95. Debutul a fost înainte de a emite PRO TV, când făceam dublaje pentru desene animate care urmau să intre peste șase luni. Noi le făceam din vară, iar ele urmau să intre pe post sâmbăta și duminica… toamna!

Mai târziu, m-am „pricopsit' cu a face voice-over la emisiunile concurs, pentru că George Vintilă, care făcea asta, a venit și m-a rugat să fac. El voia să plece la radio, să facă alte lucruri și alte proiecte. Am zis: „Da, sigur, cum să nu?'… „Dăruiești și câștigi' a venit mai târziu. După aceea, a venit „Bingo', iar mai târziu a venit emisiunea „Bucătăria lui Radu'… cu regretatul mare, mare om Radu Anton Roman… ', spunea Busu acum ceva timp.

Busu spune că, pe vremuri, se făceau niște statistici în funcție de cum erau temperaturile în fiecare lună din anii trecuți: „Începând 1990 nu se mai poate face prognoză pe bază de statistică, ele au murit, înainte așa se făcea. Știai că vremea va fi cam la fel între lunile trecute, făceai o statistică pentru agricultură, zboruri.'

Cu toate acestea, adevărata sa pasiune a fost prognoza meteo.

„Între timp, m-am apucat de „Meteo'…. Prognoza meteo mi-a plăcut atât de tare și m-am identificat atât de mult cu acest program încât am zis că nu mai plec de aici. Da, a trecut ceva timp… Probabil că am fost foarte bun, nu numai eu, dar și pachetul pe care l-am prezentat acolo. Pachetul întreg: producția, grafica, tot ce s-a întâmplat acolo a fost atât de bine făcut, încât a primit acel premiu. Premiul nu este al meu, este al întregii echipe', a mai spus acesta.

Întrebat despre momentele dificile din cariera sa la Meteo, Busuioc recunoaște că au fost multe astfel de momente. „ Au fost multe momente dificile… Cel mai bun exemplu este când îți dispare grafica în live și nu ai cum să susții cele spuse', a rememorat Busu.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton