Călin Donca, mesaj din închisoare după ce a fost arestat pentru 30 de zile: "Procesul penal nu se poate desfășura în mass-media"

 Oana Pantazi
.

Arestat 30 de zile pentru delapidare, evaziune și înșelăciune cu criptomonedă, milionarul Călin Donca, aflat acum în închisoare, a transmis un mesaj chiar pe contul său de socializare. Este vorba despre niște precizări cu privire la situația lui juridică actuală. Omul de afaceri a ținut să sublinieze că arestarea preventivă nu aduce atingere prezumției de nevinovăție.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Aflat pentru 30 de zile sub arest, Călin Donca a trimis un mesaj din închisoare pentru cei 180.000 de urmăritori ai săi de pe Instagram, prin intermediul căruia încearcă să explice că dacă a fost arestat asta nu înseamnă că este și vinovat de faptele pentru care este acuzat, cel puțin până la dovedirea vinovăției.

calin-donca-mesaj-inchisoare-calin-donca-mesaj-inchisoare-

Călin Donca, mesaj din închisoare după ce a fost arestat pentru 30 de zile

Milionarul Călin Donca a fost arestat, recent, 30 de zile pentru delapidare, evaziune și înșelăciune cu criptomonedă după ce, inițial, fusese doar reținut de procurorii DNA Brașov. La nici 40 de ani, Călin Donca se prezintă drept un om de afaceri de succes și oferea sfaturi pe rețelele de socializare celor care vor să se îmbogățească. A participat la Chefi la cuțite și alte emisiuni mondene, are o vilă impresionantă în Brașov și mașini care valorează două milioane de euro. 

Citește și: Ce avere are Călin Donca, la 38 de ani. Locuiește într-o casă de 1 milion de euro și are mașini de peste 2 milioane de euro

Citește și: Milionarul Călin Donca ar fi fost arestat din cauza unei foste iubite: „Pentru că nu i-am dat o mașină a zis că-mi trimite greutăţi”

Milionarul Călin Donca din Brașov, cunoscut pentru afacerile în domeniul energiei, dar și în agricultură, a ajuns pe mâna procurorilor. Procurorii îl acuză de evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat. Singura care nu a fost propusă spre arestare este Orianda Donca pentru că trebuie să aibă grijă de cei cinci copii ai cuplului.

Afaceristul, aflat acum în arest preventiv, a ținut să transmită un mesaj fanilor săi din social media, așa că a postat un filmuleț cu un mesaj, prin intermediul firmei de avocați SINESCU & NAZAT – Societate civilă profesională de avocați.

„Precizări privind situația juridică actuală a lui Călin Donca. Pentru corecta informară a publicului în legătură cu situația juridică în care se află Călin Donca facem următoarele precizări: Călin Donca este arestat preventiv într-o cauză penală, aflată într-o etapă incipientă a urmării penale care presupune stârngerea de probe în vederea aflării adevărului și lămuririi cauzei sub toate aspectele. Arestarea preventivă reprezintă doar o măsură preventivă care se poate dispune temporar din rațiuni procedurale, fără a aduce atingere prezumției de nevinovăție de care Călin Donca beneficiază până la soluționarea definitivă a cauzei penale', a postat Călin Donca pe Instagram.

„La acest moment preocesual nu se poate stabili nevinovăția lui Călin Donca, care înțelege să uzeze de toate componentele dreptului la apărare, fiind primul interesat să contribuie la aflarea adevărului în cauză. De asemenea, facem apel la corecta înțelegere a faptului că procesul penal nu se poate desfășura în mass-media. Călin Donca are încredere toatală în justiție și împreună cu apărătorii săi face toate eforturile pentru a-și dovedi nevinovăția cât mai curând posibil', se mai arată în mesajul postat pe Instagram.

De ce a fost arestat Călin Donca

Călin Donca avea afaceri în domeniul energiei și în agricultură, ceea ce i-a adus venituri foarte mari, fiind în top 500 cei mai bogați români. Conform anchetatorilor, împreună cu mai multe persoane apropiate, ar fi pus pe picioare un proiect economic.

Împreună cu apropiaţii lui ar fi inițiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, creând propria monedă și au efectuat operațiuni de manipulare a pieței de capital, prin diseminarea în spațiul public a unor informații nereale potrivit cărora suma investită în această monedă virtuală poate genera câștiguri de 100 de ori mai mari, inducând în eroare investitorii.

De pe urma acestei scheme, au obținut aproximativ 700.000 de dolari, potrivit Antena 3. Una dintre infracţiunile de care este acuzat este că a folosit acte false să scoată dintr-o firmă peste 1,7 milioane de dolari. Iar cu o parte din aceşti bani şi-a cumpărat bunuri de lux.

„A fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, pentru cei trei inculpaţi, respectiv Călin Donca, Ileana Buzatu şi Iulia Elena Dobre. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare. Toţi au contestat măsura dispusă’, a precizat Tribunalul Brașov.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton