Călin Geambașu a pierdut procesul cu tatăl său, Petre Geambașu, care l-a numit "bolnav mintal, incendiator, criminal". Decizia instanței

 Dumba Gabriela
.

După doi ani de procese și mai multe amânări, Călin Geambașu a pierdut procesul de calomnie intentat tatălui său, Petre Geambașu, după ce acesta a afirmat despre el că este bolnav mintal, incendiator, criminal, diabolic, sinucigaș'. Călin Geambașu de declară siderat de decizia instanței și nu înțelege cum aceste afirmații sunt considerate normale.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Scandalul dintre Călin Geambașu și părinții săi este unul de notorietate, iar la un moment dat, artistul susținea că tatăl său îl bătea în copilărie. Deși material avea totul, Călin Geambașu a suferit din cauza lipsei de afecțiune a părinților săi.

3_929992003_92999200

Călin Geambașu, reacție după ce a pierdut procesul de calomnie intentat tatălui său

Călin Geambașu i-a intentat proces tatălui său după ce acesta a afirmat, printre altele, în mai multe apariții TV și nu numai, că fiul său „este bolnav mintal, incendiator, criminal, diabolic, sinucigaș'. Cei doi s-au judecat în instanță mai bine de doi ani. După nu mai puțin de patru amânări a sentinței, completul de judecată a decis să respingă cererea artistului, ca fiind neîntemeiată.

„În așteptarea motivării, după ce s-a schimbat judecătorul chiar înaintea pronunțării (după doi ani de proces cu alt complet de judecată), constat că este cel puțin absurd ca o instanță de judecată să aprecieze că afirmații de tipul bolnav mintal, incendiator, criminal, diabolic, sinucigaș, pot fi considerate normale și acceptate într-o societate educată, demnă și onorabilă. Astfel de afirmații au fost făcute doar pentru a incita la ură, fără vreo minimă bază factuală. Din partea unui părinte… Așa ceva trebuie perpetuat în societate, ca un bun exemplu?

O soluție prin care se propagă ideea unei normalități a proliferării unor astfel de afirmații în societate, prin instigare repetată, nu poate fi un act justificat sau acceptabil. Dar, așteptăm motivarea. Câți oameni deja deveniți părinți la rândul lor ar putea accepta ca părinții lor să-i numească public ca fiind criminali, sinucigași, incendiatori, bolnavi psihici, diabolicietc? Fără niciun istoric sau minime dovezi în acest sens!

Cum ar putea considera cineva că astfel de ieșiri publice sunt normale și corecte sau că acestea nu constituie un act de denigrare?„, a declarat Călin Geambașu pentru cancan.ro.

Citește și: Adrian Enache e fascinat de nepoțica lui și se simte perfect în postura de bunic: „Maria-Ilinca este comoară națională, e cel mai frumos dar de la Dumnezeu'

Citește și: De ce a lipsit Gabriel Cotabiță de la spectacolul aniversar al lui Horia Moculescu: ‘Este bolnav. A fost la repetiții și a cântat impecabil…’ Cine i-a luat locul, pe scenă / EXCLUSIV

Călin Geambașu s-a împăcat cu părinții, deși este în proces cu tatăl lui

Călin Geambașu a mărturisit că a recurs la acest proces doar ca ultimă soluție pentru a-și împiedica tatăl să-l denigreze. Tot el a adăugat că l-a ajutat pe Petre Geambașu să-și cumpere casă cu o curte generoasă, vânzându-și propriul apartament.

Mi-am ajutat tatăl de la vârste fragede muncind mult pentru el. Apoi i-am donat la notar tot ce aveam (un apartament) pentru a-l ajuta să-și cumpere o casă cu curte (încă din 2010). Iar acum, o doamnă judecător care a preluat cauza după aproape doi ani, validează astfel de enormități lansate în spațiul public de tatăl meu, în totală opoziție cu sensul vieții noastre de până la atacul la TV declanșat de părinții mei asupra mea încă din anul 2017.

Până în acel moment, nu există niciun scandal mediatic care să mă aibă drept autor, în decenii de carieră muzicală. Am devenit brusc și peste noapte toate alea rele? Nu se vede de la o poștă dorința subită de demonizare publică? Din partea părinților… Așa să procedez și eu cu fiul meu dacă își va permite și el să mă dojenească pentru ceva?'

Artistul a dezvăluit, totodată, că recent a avut o întâlnire foarte plăcută și civilizată cu părinții săi. Și chiar își dorește ca acestea să se repete.

„În replică, am răspuns prin cronologii corecte. Prin noțiunea de autenticitate și promovarea unei maniere permanent blânde de creștere a copilului meu.

Pentru a ajuta și alți oameni care astăzi vor să ajute la rândul lor, am făcut trimitere și către instituția Telefonul Copilului (119 – linie directă, serviciu public inexistent în comunism și mulți ani după).

Paradigma potrivit căreia ce ai văzut aia vei face este un șablon simplist menit să reducă pârghiile gândirii aplicate. Un fel de reducție bazată pe stereotipii, fără a se cunoaște particularități individuale. Așa cum toți oamenii au.

Nu putem da vina mereu pe înaintași. Dar nici nu le putem acorda merite ce nu țin de ei, ci de propriul drum, în pas cu generațiile în schimbare. Păstrăm și dezvoltăm ce ne-a plăcut în trecut. Și eliminăm aspectele neplăcute. Ne sprijinim pe educație și autoeducare. Tu dacă ai văzut sau experimentat ceva nasol vei face identic? Sau invers: dacă ai văzut ceva foarte frumos vei putea în mod implicit să-l perpetuezi? Stereotipiile: bariera rațiunii. 

Partea bună este că părinții mei au fost deschiși la dialog. Și am avut o primă discuție foarte plăcută chiar zilele trecute  (chiar dacă discuția a fost una aplicată și aplecată pe subiecte punctuale). Și Davin, fiul meu s-a bucurat de vizită, împreună cu Angelica, mama lui și prietena mea. Bineînțeles că se poate să fie totul ok, când se dorește…', a mai spus Călin Geambașu pentru cancan.ro.

Călin și Petre Geambașu și-au adus jigniri și acuzații grave unul altului, de-a lungul anilor

Călin și Petre Geambașu se ceartă de ani de zile și chiar dacă în ultima perioadă părea că situația s-a liniștit între ei, nu este tocmai așa. Chiar de ziua lui de naștere, în octombrie anul trecut, Călin Geambașu a lansat un nou atac la adresa tatălui său, deși acum câteva luni spunea că s-au împăcat, că se întâlnesc şi se distrează împreună.

Din câte știm, bătrânețea aduce cu sine și un dram de înțelepciune, sinceritate și asumare în drumul nostru firesc către izbăvire. A văzut cineva aceste lucruri din partea tatălui meu și tocmai eu să nu le fi observat?

Anul acesta, ca și în ultimii 10 ani, voi dedica petrecerea festivă fiului meu și prietenilor lui, iar noi, adulții, ne vom juca alături de ei într-o arenă de laser tag, unde distracția și veselia vor fi asigurate. Practic, eu nu mă mai serbez pe mine din anul 2013, dar mă simt foarte bine oferind acest moment copilului meu„, a declarat Călin Geambașu pentru playtech.ro.

După ani de conflicte, Călin şi Petre Geambașu nu au reuşit să cadă la pace, iar în vara anului trecut Călin și-a dat tatăl în judecată.

„Tatăl meu mi-a insuflat un model de dragoste paternă frumos. Chiar dacă ultimii ani au avut o turnură grea, am fost atacat mediatic, am fost nevoit să răspund. A trebuit să rezist unei situații în faţa tatălui meu, dar aşa a fost el mişcat de acolo din apropiaţii lui.

După ziua lui Davin (fiul lui Călin Geambaşu – n.red.), am petrecut o zi împreună, am râs de ne-am spart. E vorba de acum câteva luni, procesul era demarat, dar nu are nicio legătură. Este o chestiune principială, de a-şi putea obţine corectitudinea cu propria persoană. Azi, mâine, dacă ne sunăm şi ne vedem, nu suntem duşmani.

La un moment dat, tata a venit după nişte ani de lipsă şi trecea prin faţa casei, mai făcea dramolete, se uita din maşinş. Are momente şi momente, dar eu le văd pe alea bune„, a spus Călin Geambaşu la România TV, acum câteva luni.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton