Călin Geambașu sare în apărarea lui Cristian Ciaușu, câștigătorul de la Românii au Talent, sezonul 14: „Este o chestiune de șansă. Omul trebuie aplaudat, atâta vreme cât își face în mod autentic meseria. Sunt instrumentiști fabuloși, care cântă în stradă..."

 Tudorache Simona
.

Cristian Ciaușu a câștigat Românii au talent, sezonul 14, și a plecat acasă cu premiul de 120.000 de euro. Deși mulți i-au apreciat reușita, au existat și voci care l-au criticat. Cristian Ciaușu are doar 14 ani, dar cântă fantastic la nai și are toate datele pentru a reuși în acest domeniu. Laurențiu Cazan și Calin Geambașu sunt de partea adolescentului și au convingerea că e foarte bun și că transmite emoție.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Laurențiu Cazan și Călin Geambașu văd în Cristian Ciaușu un mare potențial. Ei cred că, în timp, Cristian Ciaușu va reuși să își demonstreze și mai abitir talentul, doar că trebuie lăsat și încurajat, nu împiedicat să își ducă visul mai departe. Cristian Ciaușu vrea să își investească banii câștigați tot în muzică și să își deschidă un studio de înregistrări.

cristian-ciausu-1-1cristian-ciausu-1-1

Citește și: Florin Piersic a fost externat după o lună și jumătate de spitalizare. Cum se simte acum: „Se mobilizează singur pe distanţe scurte, iar probele de laborator sunt în limite normale”

Citește și: După nunta fiicei, Mihaela Geoană speră să devină bunică: „Încă aștept. Ne dorim foarte mult, dar, în același timp…' / Cum ajută femeile bolnave de cancer / EXCLUSIV

Citește și: De ce a plâns Vlad Gherman la nunta cu Oana Moșneagu: „Este ceea ce își dorește orice bărbat să trăiască…' / Cum arată verighetele alese

Citește și: De ce a părăsit Vero Căliman Gașca Zurli: „Cum e un cal cu ochelari, fix așa am fost”. În ce relație e acum cu foștii colegi

Citește și: Marina Almășan și George Cornu s-au despărțit după 12 ani de relație: „Au ieșit la iveală nepotriviri ignorate la început. S-au creat tensiuni felurite. Am crezut că vom avea forță să înfruntăm…„

Călin Geambașu îl susține pe Cristian Ciaușu

Și Călin Geambașu crede în talentul lui Cristian Ciaușu. El nu înțelege de ce lumea tinde să ridiculizeze pe cineva după un succes, în loc să îl aplaude.

„Este o chestiune de șansă. Am observat că există tendința de a radicaliza, de a absolutiza cam în orice domeniu (fie în bine, fie în rău). Omul trebuie aplaudat, atâta vreme cât își face în mod autentic meseria și încurajat să devină și mai bun. Sunt instrumentiști fabuloși, care cântă în stradă sau în localuri mici, în multe țări din lume, așa că nu trebuie niciodată să ne uităm lungul nasului.

Personal, am văzut câțiva astfel de instrumentiști în excursiile mele prin Occident, încă din anii 90 și început de anii 2000. Nivelul era cu mult peste tot ce știam sau văzusem pe la noi și, sincer, am rămas foarte impresionat. Din clipa aia am realizat că eu nu sunt nici pe departe un mare pianist (nici nu am fost vreodată), ci un om care știe să cânte nițel la pian, fiindcă asta am studiat la școală, alături de alți 1.000 de elevi, la diferite instrumente.

Să nu uităm, totodată, că sunt mari instrumentiști și compozitori de nivel mondial care sunt autodidacți, Elton John, Eric Clapton, etc, deci, școala nu oferă o garanție a succesului. De aceea trebuie îmbrățișată șansa și pasiunea fiecăruia, indiferent dacă va câștiga numai un concurs sau dacă va ajunge artist de renume mondial. Cât timp e corect cu publicul', mai spune Călin Geambașu.

Și Laurențiu Cazan crede în Cristian Ciaușu, câștigătorul de la Românii au talent

Laurențiu Cazan l-a remarcat pe Cristian Ciaușu și crede că e foarte bun și poate demonstra multe lucruri pe parcurs. „Am să-mi spun părerea despre Cristian Ciaușu, deși nu am avut timp să îi văd și pe ceilalți concurenți, deci, mă voi referi strict la el. Ascultându-l, am remarcat, din start, din capul locului, că are capacitatea de a transmite emoție, încă de la primele tonuri. Un singur sunet dacă scoate este susținut de emoție, de vibrație. Sunt mulți instrumentiști care cântă corect, dar care nu transmit nimic publicului.

Băiatul e foarte bun, excepțional, n-ai cum să-l scoți din zona calității. Mai remarc ceva, care este de aplaudat la acest concurs, și anume promovarea muzicii românești, promovarea culturii noastre, care are la bază folclorul. E un lucru remarcabil. Avem nevoie de promovarea valorilor românești, aș vrea să văd și piesele compozitorilor noștri în astfel de competiții. Ce am văzut acum la PRO TV este de apreciat', a spus Laurențiu Cazan pentru Playtech.ro.

De ce nu trebuie comparat Cristian Ciaușu cu Gheorghe Zamfir

Solistul nu crede, însă, că cel care a căștigat Românii au talent, Cristian Ciaușu, trebuie comparat cu Gheorghe Zamfir, idolul lui, pentru că timpul va decide dacă și el va fi, de asemenea, un geniu în acest domeniu.

„Aici, însă, mare atenție! Când te adresezi unui copil cu o laudă, nu îl pune de la început direct pe un soclu egal cu idolul lui, cu Gheorghe Zamfir. Idolul trebuie să rămână pe soclul lui, este ca o lumină spre care tânărul artist trebuie să tindă. Timpul va spune dacă va ajunge și el la un nivel ca al geniului muzicii universale. Puștiul trebuie încurajat, nu trebuie să intre în dispute. Ar fi frumos ca el să ajungă și în marea finală din America, să promoveze muzica românească, să facă un duet cu Gheorghe Zamfir la Americas Got Talent.

„Regele naiului' Gheorghe Zamfir a fost foarte iubit în întreaga lume, chiar și în țările arabe, pe unde am fost, albumele sale erau, în anii 80, pe primele rafturi la vânzare, alături de Beatles și de Elvis Presley. Din păcate, în 1997, la 'Cerbul de Aur', am văzut brusc o lipsă de atenție din partea publicului și artiștilor, în ceea ce îl privește, atât în culise, cât și pe scenă. Dureros!', a mai spus Laurențiu Cazan.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton