Când are loc înmormântarea Ilenei Stana Ionescu. Unde este depus trupul neînsuflețit al îndrăgitei actrițe: "Cei care vor să aducă un ultim omagiu..."

 Dumba Gabriela
.

Ileana Stana Ionescu s-a stins ieri, 30 iunie, la vârsta de 87 de ani, lăsând în urmă un soț și un fiu răpuși de durere și milioane de fani îndoliați. Cu o carieră de peste 60 de ani în teatru și film, Ileana Stana Ionescu a interpretat roluri memorabile. A fost una dintre cele mai cunoscute și mai îndrăgite ale generației sale. Unde este depus trupul neînsuflețit al actriței Ileana Stana Ionescu și când are loc înmormântarea.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI!

În septembrie 2018, Ileana Stana Ionescu s-a retras oficial din teatru, iar în aceeaşi lună a primit titlul de centăţean de onoare al Bucureştiului „în semn de mulţumire pentru contribuţia adusă la dezvoltarea şi promovarea teatrului românesc'. În 2019, Ileana Stana Ionescu a primit la gala GOPO premiul pentru întreaga activitate.

https___www.gandul.ro_wp-content_uploads_2024_06_https-_www.gandul.ro_wp-content_uploads_2024_06_stana-ionescu-1https___www.gandul.ro_wp-content_uploads_2024_06_https-_www.gandul.ro_wp-content_uploads_2024_06_stana-ionescu-1

Trupul neînsuflețit al actriței Ileana Stana Ionescu va fi depus la capela Cimitirului Bellu Catolic

Ileana Stana Ionescu a murit duminică, 30 iunie, la vârsta de 87 de ani. Actrița se afla pe patul de spital când și-a dat ultima suflare. În ultima perioadă s-a confruntat cu probleme de sănătate, iar în urmă cu două luni a fost luată cu Salvarea de la domiciliu.

Trupul neînsuflețit al actriței Ileana Stana Ionescu a fost depus astăzi, 1 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic. Înmormântarea va avea loc pe 2 iulie, iar apropiații și fanii sunt așteptați pentru a-i aduce un ultim omagiu și a o conduce pe ultimul drum.

Teatrul Național 'I.L.Caragiale' din București a anunțat moartea actriței, publicând și un mesaj de regret în care amintea despre cariera plină pe care a avut-o timp de șaizeci de ani.

„Teatrul Național 'I.L.Caragiale' din București anunță cu tristețe că astăzi, 30 iunie, actrița Ileana Stana Ionescu a plecat într-o lume mai bună. Cei care vor să aducă un ultim omagiu îndrăgitei actrițe pot merge marți, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic.

Ileana Stana Ionescu va rămâne în istoria teatrului românesc, ca una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale. A debutat ca actriță in 1955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșita, cu rolul Agnes în Școala femeilor' de Molière.

În anul 1959, a intrat în trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, iar din 1965 a devenit actrița Teatrului Național 'I.L.Caragiale', pe scena căruia a jucat roluri importante, printre care: Fraulein – „Gaiţele' de Alexandru Kiriţescu, regia Horea Popescu (1977), Hecuba – „Troienele', Doica – „Medeea' de Seneca în „Trilogia antică', regia Andrei Şerban (1990), Stăvăroaia – „Iolul şi Ion Anapoda' de G.M. Zamfirescu, regia Ion Cojar (2006), Soacra – „Micul infern' de Mircea Ștefănescu, regia Mircea Cornișteanu (2013). Dumnezeu s-o odihnească, condoleanțe familiei!', este mesajul Teatrului Național din București.

Citește și: Cum au reacționat părinții Ramonei Păun când le-a spus că vrea să facă carieră în televiziune, în loc să mai dea la Academia de Poliție: „Au fost foarte revoltați de alegerea mea. Erau aproape siguri că va fi un eșec…'. Cum a debutat la jurnalul de dimineață la PRO TV / EXCLUSIV

Citește și: Irina Columbeanu, la mănăstire alături de Alina și Ramona Gabor. Cum s-a fotografiat fiica Monicăi și a lui Irinel Columbeanu alături de mătușile ei / Ce au făcut înainte de a vizita lăcașul

Andrei Ionescu, distrus de durere după moartea soției sale, Ileana Stana Ionescu

Andrei Ionescu, soțul Ilenei Ilenei Stana Ionescu, suferă cumplit după plecarea celei cu care și-a împărțit viața timp de 67 de ani. Marea actriță se afla de mai multe săptămâni în spital, unde ajunsese după ce i s-a făcut rău în centrul de îngrijire unde era internată.

„Ileana mea a murit. Nu a fost deloc bine, în ultima vreme suferise niște comoții cerebrale. Nu și-a luat adio de la mine. Săraca, nici nu mă mai recunoștea’ , a spus soțul regretatei artiste, conform Click.

Andrei Ionescu făcea de curând mărturisiri despre starea soției sale. Ileana Stana Ionescu se lupta cu mai multe afecțiuni de ceva vreme.

Ileana este internată în spital, de o săptămână. S-a simțit extrem de slăbită și am sunat la salvare să vină să vadă ce are. Așa că după un consult medical, cei de pe salvare ne-au spus și ne-au recomandat că cel mai bine este să meargă la spital, să se interneze, pentru a o întări puțin, după care marți o externează, o să iasă din spital și totul o să fie ok.

Am vorbit și la spital și mi s-a zis că au doctorii grijă de ea, i-au pus și o perfuzie să fie mai bine și am toată încrederea că o să fie așa. Acum, după ce s-a internat Ileana la spital, nu am rămas singur acasă ci cu femeia pe care am angajat-o să aibă grijă de casă’, declara Andrei Ionescu pentru aceeași sursă, cu ceva timp în urmă.

Fuego a publicat un mesaj de adio pentru Ileana Stana Ionescu. „Cortina se trage azi peste încă un nume emblematic al teatrului românesc, ILEANA STANA IONESCU! Am iubit-o, am văzut-o în numeroase roluri la teatru, a fost o inspirație și sunt onorat că am avut-o aproape în multe din emisiunile mele peste ani, inclusiv în 2018, când, la cei 82 de ani ai săi, își anunța retragerea! Rămas bun!', a scris Fuego pe rețelele de socializare.

Ileana Stana Ionescu, cele mai importante roluri de cinema și televiziune

Ileana Stana Ionescu a debutat ca actriţă la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reşiţa, cu rolul Agnes în „Şcoala femeilor', de Molière. În anul 1959 s-a transferat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, unde câţiva ani mai târziu a fost remarcată de Radu Beligan şi invitată să concureze pentru un post la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Debutul pe scena Teatrului Naţional a avut loc în 1965, avându-l ca partener pe Florin Piersic în „Idiotul'.

În cinema şi film de televiziune, printre cele mai importante apariţii ale sale au fost „Un film cu o fată fermecătoare' (r. Lucian Bratu, 1966), „Păcală' (r. Geo Saizescu, 1974), „Eu, tu şi Ovidiu' (r. Geo Saizescu, 1977), „Dumbrava minunată' (r. Gheorghe Naghi,1980), „Alo, aterizează străbunica!' (r. Nicolae Corjos, 1981), „Secretul lui Bachus' (r. Geo Saizescu, 1984), „Secretul lui Nemesis' (r. Geo Saizescu, 1985), „Cuibul de viespi' (r. Horea Popescu, 1987), „Cucoana Chiriţa' (r. Horea Popescu, 1986), „Aici nu mai locuieşte nimeni' (r. Malvina Urşianu, 1995), „Milionari de week-end' (r. Cătălin Saizescu, 2004), „Păcală se întoarce' (r. Geo Saizescu, 2006), „Lombarzilor 8' (2006) şi „Las Fierbinţi' (2012).

A fost distribuită şi în numeroase piese de teatru TV, precum Tofana, în „Patima roşie' de Mihail Sorbul, Zoia – „Gaiţele' de Alexandru Kiriţescu, Dacia – „Titanic vals' de Tudor Muşatescu, D-na Draga – „Doctor în filosofie' de Bronislav Nuşici, Mama – „Nu-ţi plătesc' de Eduardo de Fillippo, Olimpe Jaquet – „Când vine barza' de Andre Roussin sau Contesa Funella – „Invitaţie la castel' de Jean Anouilh.

De asemenea, s-a aflat în distribuţia serialului TV „Un august în flăcări', regia Dan Piţa şi Alexandru Tatos, difuzat începând cu anul 1973 şi a serialelor pentru micile ecrane „Căsătorie imposibilă' (2004), „O soacră de coşmar' (2006), „Fetele marinarului', de Sebastian Voinea, Valentin Hotea, 2009. A fost şi o constantă colaboratoare a Teatrului Naţional Radiofonic.

În 2002, a devenit societar de onoare al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale' din Bucureşti.

De-a lungul anilor, Ileana Stana Ionescu s-a remarcat prin roluri ca Ana Petrovna în „Maşinăria Cehov', Chiriachiţa în „Titanic Vals', Chiralina în „Coana Chiriţa', Fraulein în „Gaiţele' şi Constance în „Nebuna din Chaillot'.

La Teatrul Naţional Bucureşti a mai jucat în Terorism' de Fraţii Presniakov, regia Felix Alexa, 2015, a fost Soacra în Micul infern', de Mircea Ştefănescu, regia Mircea Cornişteanu, 2013. A făcut parte din distribuţia spectacolelor: „Comedia norilor' după Aristofan, regia Dan Tudor, 2009, „Molto, gran’ impression' de Romulus Vulpescu, regia Dan Tudor, 2009, „Sâmbătă, duminică, luni' de Eduardo De Filippo, regia Dinu Cernescu, 2007, „Iolul şi Ion Anapoda' de G.M. Zamfirescu, regia Ion Cojar, 2006.

A fost Liubov Ranevskaia în „Livada de vişini' de A.P. Cehov, regia Andrei Şerban, 1992, şi Hecuba – „Troienele', Doica – „Medeea' de Seneca în „Trilogia antică”, regia Andrei Şerban, 1990, între altele.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton