Candice Gohier, din staff-ul lui Mouratoglou, este fizioterapeuta care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat cu Roxadustat: "Ea și domnul..." Ce s-a mai aflat

 Radulescu Ruxandra
.

Candice Gohier, din staff-ul lui Mouratoglou, este fizioterapeuta care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat cu Roxadustat. După ce ITIA a comunicat suspendarea Simonei Halep, pentru patru ani, în cazul de dopaj, agenția a publicat motivarea deciziei, un document de peste 100 de pagini. Din acesta reiese că persoana care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat cu Roxadustat este fizioterapeuta Candice Gohier, din staff-ul antrenorului Mouratoglou.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Candice Gohier, din staff-ul lui Mouratoglou, este fizioterapeuta care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat cu Roxadustat. Simona Halep a primit pedeapsa maximă în cazul de dopaj, fiind suspendată pentru patru ani, din tenis, potrivit unui comunicat ITIA făcut public pe 12 septembrie. Recent, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat motivarea deciziei, un document care are 126 de pagini și poate fi citit AICI, în limba engleză.

Potrivit GSP.ro, din acest document reiese faptul că Simona a folosit un supliment contaminat cu Roxadustat la indicația lui Candice Gohier, de la Academia antrenorului Mouratoglou. Iată mai multe detalii despre acest caz!

Tennis 2022: National Bank OpenTennis 2022: National Bank Open

Candice Gohier, din staff-ul lui Mouratoglou, este fizioterapeuta care i-a dat Simonei Halep, suplimentul contaminat cu Roxadustat

Simona Halep a fost sancționată în cazul de dopaj, primind pedeapsa maximă, patru ani suspendare din activitatea sportivă. Acum, ITIA a făcut public și documentul de 126 de pagini ce conține motivarea deciziei. În mod surprinzător, din acesta reiese că dubla campioană de Grand Slam, Simona Halep, a luat suplimentul contaminat cu substanța interzisă Roxadustat, la indicația fizioterapeutei Candice Gohier, din staff-ul lui Mouratoglou. Candice l-a înlocuit pe Teo Cercel în stafful Simonei, înainte de startul turneelor de hard în SUA, în august 2022.

La scurt timp după ce Candice Gohier a devenit fizioterapeuta Simonei Halep, sportiva româncă a picat testul antidoping, efectuat la New York.

Citește și: Simona Halep a contestat suspendarea de 4 ani pentru dopaj: „Totul este nedrept. Sunt convinsă că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată şi curată…'. Prima apariție după decizia luată de ITIA

Citește și: Simona Halep, prima reacție după ce a fost suspendată patru ani, în scandalul de dopaj: „Voi continua să mă antrenez și voi face tot ce ține de puterile mele că șterg aceste acuzații false și să mă întorc pe teren”

Ce scrie în documentul ITIA ce arată că Simona Halep a luat suplimentul contaminat, la indicația lui Candice Gohier

În jurul lunii august 2022, Halep, Mouratoglou și Gohier au revizuit suplimentele nutritive luate de doamna Halep. Ea (n.r. – Gohier) și domnul Mouratoglou au recomandat înlocuitori pentru câteva dintre suplimentele ei, despre care au considerat că au conținut de zahăr prea mare. Doamna Gohier i-a cerut domnului Lefebvre opinia despre suplimentele pe care unul dintre jucătorii lui profesioniști testați regulat le folosea. 

Domnul Lefebvre a recomandat cele 3 suplimente menționate, inclusiv Keto MCT, și i-a oferit doamnei Gohier datele de contact. Doamna Gohier a comandat produsele, care au ajuns la New York pe 23 august 2022. Ea și domnul Mouratoglou le-au verificat și au căzut de acord că nu conțin nicio substanță interzisă și că sunt sigure pentru ca doamna Halep să le folosească. Doamna Halep a folosit apoi Keto MCT timp de 6 zile, între 23 și 28 august 2022.„, se arată în motivarea ITIA.

*Halep susține că prezența Roxadustatului în organismul ei a fost cauzată de o contaminare cu un supliment de colagen pe care l-a folosit în finalul lunii august 2022, despre care spune că nu ar fi putut fi suspectat, în mod rezonabil, de ea sau oricine din echipa ei.

*Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

*Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (n.r. – care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei trei produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

*De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele trei produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

*Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele trei suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele trei suplimente la mijlocul lunii august 2022.

FOTO: Hepta, LinkedIn

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton