Canotoarea Ionela Cozmiuc se retrage după ce a câștigat aurul la Campionatele Mondiale din Canada, la simplu vâsle. La 29 de ani, medaliata cu argint de la JO vrea să se dedice familiei

 Oana Pantazi
.

Canotoarea Ionela Cozmiuc se retrage după ce a câștigat aurul la Campionatele Mondiale din Canada, la simplu vâsle. sportiva a triumfat și la Jocurile Olimpice de la Paris, unde, alături de Gianina Vangroningen, a adus medalia de argint, la dublu vâsle feminin. Atunci, canotoarea spunea că urmează să spună da unei noi provocări, înainte de a se retrage din sport. Și iată că a adus aurul acasă!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

La Jocurile Olimpice de la Paris, cinci dintre cele nouă medalii ale României au fost câștigate de canotori. Printre sportivii care ne-au adus mândrie în suflete și lacrimi de bucurie în ochi se numără Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen, câștigătoarele medaliei de argint la dublu vâsle feminin, categoria ușoară. La 29 de ani, Ionela și-a încheiat cariera în glorie, după ce a câștigat medalia de aur la la Campionatele Mondiale din Canada, la simplu vâsle.

42119636_1876041652472804_7797414423244570624_n42119636_1876041652472804_7797414423244570624_n

Canotoarea Ionela Cozmiuc se retrage după ce a câștigat aurul la Campionatele Mondiale din Canada, la simplu vâsle

Înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, canotoarea Ionela Cozmiuc, spunea că singura care îi lipsește din palmares este medalia olimpică, dorință care i s-a îndeplinit. Ionela a mărturisit însă atunci că mai are o încercare de trecut înainte de a se retrage – Campionatele Mondiale din Canada, unde a urcat pe cea mai înaltă treaptă, după ce a câștigat aurul la simplu vâsle. Iată ce spunea canotoarea imediat după performanța de la Jocurile Olimpice de la Paris!

Citește și: Încă două medalii de argint pentru România, la JO 2024: Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel, la dublu rame feminin și Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, la dublu vâsle feminin, categorie uşoară

Citește și: Cât de mult a ajutat-o Marian Râlea pe Dana Rogoz în perioada „Abracadabra', în urmă cu 30 de ani: „E unul dintre acei oameni care mi-au influențat major drumul în viață. Ceea ce a făcut el pentru mine extrem de important…'. Ce sfat prețios i-a dat „Magicianul' / EXCLUSIV

Citește și: Ce aliment a scos Monica Bârlădeanu definitiv din alimentație: „Mi se pare extrem de important ca omul să vadă ce îi priește și ce nu. Sunt lucruri care îți îngreunează corpul’. Ce sfaturi are pentru femeile care vor să slăbească / EXCLUSIV

În sfârşit am reuşit şi eu să îmi adjudec o medalie olimpică. Dacă imediat după ce am câştigat-o nu simţeam nimic şi mă gândeam că este un lucru tare ciudat, după ce a trecut timpul şi am mers la pas prin Paris, toată lumea ne oprea să facă poze cu noi, să ne felicite. Este un lucru senzaţional.

Am sentimentul acela al bucuriei, al lucrului bine făcut şi sunt mândră că am reuşit să câştig o medalie pentru mine, pentru România. Toată lumea a mers cu medalia la gât, prin oraş. Contextul a fost să aducem medalia olimpică printre oameni. 

Proba de categorie uşoară s-a scos din programul olimpic şi mă bucur că, împreună cu Gianina, am reuşit să fim pe podium la ultima ediţie. A fost un parteneriat de succes dacă luăm în considerare toate medaliile obţinute împreună. Suntem duble campioane mondiale, campioane europene şi iată, medaliate cu argint la Jocurile Olimpice. 

Eu încă mai am puţină treabă în canotaj. Vreau să merg în simplu la Campionatul Mondial din Canada, în simplu. M-am hotărât să fac acest lucru deoarece acesta va fi ultimul meu concurs în canotaj. Cred că îmi va fi foarte dor, o să profit cât o să pot. Apoi, mă voi axa pe familie', a declarat Ionela Cozmiuc pentru Fanatik.ro.

În 17 ani de canotaj, Ionela a câștigat patru medalii de aur la campionatele mondiale, toate la categorie ușoară – două în proba de dublu vâsle, celelalte două, la simplu, iar medalia olimpică a fost o încununare perfectă a carierei sale prodigioase.

Și Marius Cozmiuc, soțul Ionelei, și-a declarat retragerea din activitate

Ionela și Marius Cozmiuc, multiplu campion european și olimpic, au făcut istorie la Paris, unde au fost portdrapelul României la Jocurile Olimpice. Cei doi s-au întâlnit datorită pasiunii pentru canotaj și sunt împreună de 15 ani. De altfel, toată familia lor are legătură cu acest sport, fratele canotoarei fiind Florin Lehaci, medaliat european, iar soția lui, Maria Tivodariu, și ea medaliată cu aur la JO. Totuși, cei doi canotori au decis că a venit timpul să se dedice mai mult familiei, nefăcând un secret din faptul că își doresc copii.

Marius Cozmiuc, care a bifat la Paris cea de-a patra participare olimpică din carieră, a dezvăluit că retragerea a fost o deciziedificile de luat, dar necesară. Totuși, canotorul a lăsat o portiță deschisă, mențonând că ar putea reveni la următoarea olimpiadă.

„Momentan noi am luat o decizie, ne respectăm decizia, nu știm pe viitor care vor fi planurile noastre, nu mulți canotori mai au patru olimpiade la care au participat, eu sunt al treilea. Pot fi primul cu cinci olimpiade', a spus Marius Cozmiuc.

Foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton