Canotorul Florin Enache, medaliat cu aur la Paris, are o relație de 10 ani. Ce spune iubita lui despre programul lui încărcat: ”Ne respectăm deciziile și plăcerile” / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Canotorul Florin Enache, medaliat cu aur la Paris, are o relație de 10 ani. Iubita lui îl sprijină în tot ceea ce face și este mândră de toate performanțele lui. Într-un interviu pentru Viva.ro, sportivul a vorbit, cu sinceritate, despre cariera lui, despre viața de familie, dar și despre planurile pe care le are pentru viitorul apropiat.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Canotorul Florin Enache, medaliat cu aur la Paris, are o relație de 10 ani și spune că este un norocos pentru că femeia de lângă el l-a sprijinit întotdeauna. Chiar dacă preferă să păstreze discreția în ceea ce privește viața lui personală, protagonistul nostru ne-a oferit, totuși, câteva detalii despre relația lui.

20240830_11483220240830_114832

Citește și: „Imaginea teribilă și minunată a succesului”. Cum arată palmele canotorilor români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris, după mii de ore de muncă

Citește și: Încă două medalii de argint pentru România, la JO 2024: Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel, la dublu rame feminin și Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, la dublu vâsle feminin, categorie uşoară

Citește și: Cum gestionează Cristina Stroe și Damian Drăghici certurile în relație: „Amândoi avem momente de orgoliu. El are un mod foarte special de a-mi spune cât de mult mă iubește. Punctul nostru sensibil…” / EXCLUSIV

Citește și: Povestea de dragoste dintre Roxana Anghel, dublă medaliată la Jocurile Olimpice de la Paris, și iubitul ei, Florin Horodișteanu: 'O să bată și clopotele de nuntă…' / EXCLUSIV

Ce mesaj are Florin Enache pentru tinerii care vor să facă performanță în sport

Florin Enache a obținut medalia de aur la Paris, alături de colegul lui, Andrei Cornea, la dublu vâsle. Cei doi sportivi au mâinile muncite, bătătorite… La cea de-a doua ediție a întrecerilor pe mare, la canotaj, într-un interviu pentru viva.ro, Florin Enache a dezvăluit că iubita l-a sprijinit dintotdeauna.

Cum a fost la Paris?

Bineînțeles că a fost greu. Și nu a fost greu la Paris, cât a fost greu în timpul pregătirii, deoarece a fost o pregătire intensă. A fost un ciclu greu. Știm cu toții, că nu ne pregătim o lună pentru Jocurile Olimpice. Ne pregătim 4 ani sau 16 ani, depinde de noroc. Dar tot greul acesta dispare atunci când obții un rezultat bun. Sau mai ales să câștigi o medalie de aur la Jocurile Olimpice, totul dispare, viața ta se schimbă și devii mult mai motivat în orice. Sunt foarte motivat , determinat. De exemplu, să mă antrenez cu aceeași motivație să obțin din nou acest rezultat și la Los Angeles.

Asta înseamnă că ne vedem și peste patru ani…Dar până atunci?

Nu am niciun dubiu în privința aceasta. Ne vom revedea, nu mi-a trecut niciun gând să renunț la acest sport. Nu încă! Îmi place, mă simt bine. Până atunci, urmează să profit de aceste două luni pe care le mai am libere. Evident, nu am în fiecare zi liber, pentru că mai am acțiuni de făcut și lucruri la care îmi face plăcere să fiu invitat și să fiu prezent. Pentru mine urmează Campionatul European și Campionatul Mondial din 2025. Și ne dorim; cu adevărat, să câștigăm și vom munci motivați și concentrați.

Florin Enache: 'Este foarte important să creadă în ei…'

Datorită vouă, din ce în ce mai mulți tineri vor să calce pe urmele voastre. Care ar fi mesajul pentru ei?

Cum am mai spus, este foarte important să creadă în ei, să nu se desconsidere nici măcar o secundă și să nu îmbrățișeze cuvintele negative care vin din partea celorlalți oameni. Faptul că tu nu poți, că e imposibil să câștigi și că niciodată nu vei reuși, nu trebuie să existe în gândurile și în vocabularul tău. Imposibilul nu există! Dacă ești puțin deschis mental și îți dorești cu adevărat să faci performanță, în orice domeniu, poți să reușești orice. Nu cedați, rămâneți constanți în ceea ce faceți și veți reuși.

Sportul te solicită foarte mult. Mai ai timp și de viață personală?

Da, te solicită foarte mult, în special sportul de anduranță. Trebuie să îți asumi treaba asta, să facă parte din viața ta, pentru că, după cum am mai spus, eu l-am îmbrățișat cu brațele deschise și cu mâinile bătătorite… Te schimbă ca om, te schimbă ca și caracter. Sportul te transformă într-un om modest și modestia, din punctul meu de vedere, este cea mai importantă.

Florin Enache: 'Lucrurile pe care le facem împreună, le facem cu plăcere, unul pentru celălalt și invers…'

Voiam să te mai întreb dacă ai o prietenă, o iubită și ce i-ai spune ei legat de programul tău?

Nu e nevoie să spun prea multe în fața camerelor, pentru că ea știe cu ce mă ocup. Suntem împreună de foarte mult timp. Avem o relație de 10 ani. Lucrurile pe care le facem împreună, le facem cu plăcere, unul pentru celălalt și invers. Îmi acceptă încă un ciclu. Ne respectăm deciziile și plăcerile, gândurile de a face ceva.

A fost alături de tine la Paris?

Da, a fost alături de mine. Am foarte mulți oameni de care nu știe nimeni, care mi-au fost în spate, m-au împins, m-au ajutat și, cum îmi place mie să cred și să spun, că fiecare detaliu face diferența. Și, cu siguranță, ei au făcut diferența.

A un talisman norocos? Un ritual înainte de competiție care îți poartă noroc?

Da, talismanul meu norocos este mentalitatea. Asta mă definește. Am o mentalitate puternică. Mă trezesc în fiecare dimineață cu intenția de a câștiga, cu intenția de a deveni mai bun și cred că nimeni nu e mai bun decât mine. Asta cred eu. Normal că trebuie să o evidențiez. Dar e bine ca un sportiv sau un viitor sportiv să trăiască cu mentalitatea aceasta. Face diferența!

Foto: VIVA, Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton