Care este acum starea de sănătate a Regelui Charles, diagnosticat cu cancer la începutul anului: "Deși are un program foarte strict, atunci când se întoarce la palat, pur și simplu se prăbușește pe canapea"

 Oana Pantazi
.

Care este acum starea de sănătate a Regelui Charles, diagnosticat cu cancer la începutul anului. Monarhul britanic, în vârstă de 75 de ani, este supus în continuare tratamentului și se resimte, boala fiind încă prezentă, după cum mărturisesc surse din proximitatea sa.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

La începutul lunii februarie, Palatul Buckingham a dat publicității un comunicat care a uimit și a îndurerat opiniapublică – Regele Charles al III-lea suferă de cancer. După ce a fost supus unei proceduri de tratare a prostatei mărite în ianuarie, Palatul Buckingham a dezvăluit, pe 5 februarie, că Regele are cancer, dar nu s-a menționat tipul de cancer de care suferă monarhul britanic. Acum, monarhul se află în continuare sub tratament, iar ultimele analize au indicat în continuare prezența bolii în organism, afirmă jurnalista spaniolă Concha Calleja, susținută oarecum de declarația făcută de Regele Charles pe 20 august, în timpul unei vizite în Southport, când a zis: „Nu sunt prea rău”.

regele-charles-7-scaledregele-charles-7-scaled

„Boala nu a dispărut și monarhul va trebui să primească în continuare tratament”

Jurnalista spaniolă, care scrie adeseori despre Familia Regală britanică, a dezvăluit că o „sursă de încredere și foarte apropiată de Palatul Buckingham'i-a dezvăluit că, în urma analizelor efectuate, „cancerul este încă prezent'.

„Ultimele analize medicale efectuate Regelui Charles al III-lea au confirmat că boala nu a dispărut și că monarhul va trebui să primească în continuare tratament. Medicii i-au cerut să fie mai puțin activ, mai ales atunci când vine vorba despre deplasări. Asta pentru că, deși are un program foarte strict, mi s-a spus că atunci când se întoarce la palat, pur și simplu se prăbușește pe canapea', a declarat jurnalista, conform publicației TeleCinco.

Citește și: Regele Charles, primele efecte secundare din cauza chimioterapiei. Cu ce probleme se confruntă suveranul în lupta cu cancerul

Citește și: Ce sacrificii au făcut părinții lui Cristian Faur pentru cariera compozitorului: ‘Ne-am băgat în datorii să îți cumpărăm pian și tu…’ Artistul a câștigat marele trofeu al Festivalului Mamaia 2024 / EXCLUSIV

Citește și: Ce a povestit Connect-R, la Festivalul Mamaia 2024, despre Smiley și Marius Moga: ‘Fata a plecat, între timp, cu…’ Cei trei au încercat să cucerească aceeași femeie / EXCLUSIV

În pofida stării sale de sănătate precare, moharhul nu are de gând să renunțe la obligațiile sale oficiale.

„În ciuda stării sale îngrijorătoare de sănătate, am primit asigurări că Charles le spune celor mai apropiați lui că timpul care i-a mai rămas va fi acordat Coroanei', a mai spus jurnalista.

Concha Calleja a aflat informații și despre nora lui Charles, care, din nefericire, a fost și ea diagnosticată cu teribila boală, la începutul anului. „În ceea ce o privește pe Kate Middleton, le-a spus celor apropiați că a simțit ‘o frică atroce’ când a s-a aflat față în față cu moartea în primele luni de boală', a dezvăluit jurnalista.

Diagnosticat cu cancer în timp ce era tratat pentru altceva

Cum ceea ce se petrece la Palatul regal rămâne la Palatul regal, decizia monarhului britanic de a face cunoscută condiția sa medicală a luat prin surprindere o lume întreagă. Puțini știu că Charles nu este primul monarh din Familia Regală care a fost diagnosticat cu cancer. Bunicul său, Regele George al VI-lea, a avut cancer la plămâni, dar poporul britanic nu a fost anunțat, moartea sa venind ca o surpriză totală pentru toată lumea. Actualul suveran a decis să rupă această tradiție și să fie onest în privința bolii de care suferă, ajutând în egală măsură opinia publică să conștientizeze riscurile acestei boli și necesitatea prevenției. După ce a fost supus unei proceduri de tratare a prostatei mărite în ianuarie, Palatul Buckingham a dezvăluit, pe 5 februarie, că Regele Charles are cancer, dar nu s-a menționat tipul de cancer de care suferă monarhul britanic.

„În timpul procedurii recente pentru adenomul de prostată, o problemă separată a fost descoperită. Investigații ulterioare au identificat o formă decancer. Majestatea Sa a început, de astăzi, un program de tratament regulat, perioadă în care a fost sfătuit de medici să amâne toate îndatoririle publice. În această perioadă Majestatea Sa va continua să-și îndeplinească prerogativele oficiale. Regele este recunoscător echipei medicale pentru intervenția rapidă, posibilă datorită procedurii recente la spital. Regele rămâne pe deplin pozitiv cu privire la tratamentul său și abia așteaptă să revină pe deplin la îndatoririle sale publice cât mai repede cu putință.

Majestatea Sa a ales să împărtășească informațiile despre diagnosticul său pentru a preîntâmpina speculațiile și în speranța că poate să ajute la înțelegerea publică pentru toți cei din toată lumea care suferă de cancer’, a transmis, într-un comunicat, Palatul Buckingham. Teribilul diagnostic medical a venit după ce nora sa, Kate Middleton, a suferit, pe 16 ianuarie, o intervenție chirurgicală la abdomen, în urma căreia a primit același diagnostic teribil – cancer.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton