Care este desertul românesc preferat al Regelui Charles. Provine din Saschiz și este o prăjitură cu gust special

.

Care este desertul românesc preferat al Regelui Charles. Îndrăgostit de România și de tradițiile românești, Regele Charles al III-lea are mai multe proprietăți aici și, de-a lungul anilor, a promovat frumusețea locurilor și autenticitatea obiceiurilor din aceste locuri. Iată care este prăjitura preferată a suveranului Marii Britanii!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Rubarba a fost dintotdeauna vedetă în satul Saschiz, din Mureș, pe care vizitele Regelui Charles l-au făcut celebru în lumea întreagă. Suveranul Marii Britanii a fost cucerit de gustul inedit, dulce acrișor al acestei plante care este folosită în zonă atât pentru deserturi, cât și pentru mâncăruri delicioase.

CharlesCharles

Care este desertul românesc preferat al Regelui Charles

Cunoscută sub denumirea știintifică de „Rheum rhabarbarum', rubarba provine din Asia, dar este cultivata peste tot în lume. În România este extrem de populară în zonele săsești și a devenit un adevărat simbol al satului Saschiz, din județul Mureș, loc devenit faimos după vizitele Regelui Charles. Iubitor al simplității și al tradițiilor, suveranul Marii Britanii s-a îndrăgostit de acest colț de rai. La fiecare vizită a suveranului, gospodinele locului s-au întrecut în a pregăti mâncăruri tradiționale, iar Regele Charles s-a îndrăgostit de un desert pe cât de simplu, pe atât de savuros – plăcinta cu rubarbă.

Citește și: Lucruri neștiute despre Regele Charles. A absolvit cursul de parașutiști și este membru al unei societăți de magicieni

Citește și: Angela Rusu a fost operată și i s-a extirpat o tumoare renală. De ce a fost internată ulterior la o clinică de psihiatrie: „Luam câte 10 pastile pe zi, dar tratamentul era greșit. Riscul de sevraj…’

Citește și: Justin Timberlake vine în România, pentru prima dată! Cât costă biletele la Electric Castle 2025 și ce înseamnă Black Ticket care ajunge la 5 mii de euro

Chiar în ziua încoronării Regelui Charles, satul Saschiz a a organizat un adevărat festival dedicat acestei rubarbei. Gospodinele locului au făcut prăjituri, dar și alte feluri de mâncare inedite ce au avut drept vedetă rubarba. Bineînțeles, prăjitura preferată a Regelui Charles, cu gustul ei dulce-acrișor, i-a cucerit pe turiștii prezenți la eveniment.

Gospodinele satului au pregătit însă și alte feluri de mâncare, savurate de toți cei prezenți, precum ciorba de rubarbă, iar pentru a fi în ton cu vremurile și a împăca toate gusturile, de la eveniment nu a lipsit nici pizza cu sos dulce-acrișor de rubarbă.

Care sunt preparatele preferate ale Regelui Charles

Un adevărat gurmand, Regele Charles al III-lea apreciază din plin preparatele locale. Conform lui Darren McGrady, fostul bucătar al Familiei Regale, atunci când vizitează proprietățile sale din România în meniul suveranului intră și carnea organică de miel, preparatele săsești simple, ciorbele, tocănițele românești, dar și deserturile delicioase pregătite în casă, cum ar fi prăjitura cu rubarbă.

În ceea ce privește alimentele pe care nu le consumă niciodată, printre acestea se numără faimosul foie gras, pe care Regele Charles la interzis la Casa Regală încă de acum 15 ani. Este considerat drept o adevărată delicatesă la nivel mondial, dar actualul suveran detestă ficatul de rață sau de gâscă preparat în acest mod.

Cu toate că este delicios și foarte scump, foie gras a stârnit mereu revoltă printre iubitorii de animale. Asta pentru că păsările sunt ținute în condiții inumane, torturate și îndopate cu forța ca să se obțină ficatul pentru acest fel de mâncare. În schimb, Regele Charles adoră ciupercile, care nu lipsesc din meniul său.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton