Carmen Brumă dezvăluie cea mai mare greșeală care se face în post: "Aceasta duce la îngrășare"

 Oana Pantazi
.

Carmen Brumă este un exemplu în privința unui regim de viață echilibrat, iar sfaturile ei de nutriție sunt extrem de urmărite – dat fiind că se apropie Paștele, vedeta a dezvăluit care este cea mai mare greșeală care se face în post, dar și cum trebuie să mănânci pentru a evita îngrășarea.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Pentru că postul este o piatră de încercare pentru toți credincioșii și, paradoxal, nu puțini dintre ei reușesc să pună câteva kilograme în această perioadă, Carmen Brumă a dezvăluit care este cea mai mare greșeală care se face în post. De altfel, vedeta este și inițiatoarea programului Suplă și sănătoasă în post by Carmen Brumă', care îi ajută pe cei care țin postul să mănânce echilibrat, fără să se priveze de nutrienții necesari organismului.

carmen-brumacarmen-bruma

Carmen Brumă, despre cea mai mare greșeală care se face în post

La 45 de ani, Carmen Brumă arată spectaculos, însă trupul ei ca tras prin inel nu are legătură neapărat cu moștenirea genetică, pentru că a fost o vreme când a cântărit 90 de kilograme, ci cu schimbarea completă a modului de viață, cu o dietă echilibrată și cu mult sport. Recent, Carmen Brumă a spulberat un mit, și anume faptul că în post se slăbește, dar ea reușește totuși să nu se îngrașe de Paște… De multe ori, este chiar invers, pentru că nu puțini sunt cei care fac greșeala de a ciuguli în loc să mănânce.

Eu anul acesta nu am ținut postul. Nu este obligatoriu, fiecare face ce vrea cu corpul său. Scopul meu nu este să educ pe nimeni, nu aș vrea să se înțeleagă greșit, eu nu fac educație, educația se face acasă, în familie și la școală. Eu nu educ pe nimeni, eu doar împărtășesc experiențe, lucruri pe care le aflu, lucruri care mă interesează, pasiuni. Dacă stilul meu de viață inspiră și motivează pe altcineva, nu pot să fiu decât fericită, dar nu este acesta scopul meu. Scopul meu în viață nu este să îi motivez pe alții, ci să fiu fericită cu mine, să fiu echilibrată, să fiu autentică. Dacă lucrul acesta are efect și asupra celorlalți, sigur, mă bucur și sunt recunoscătoare', a mărturisit Carmen Brumă pentru Ego.ro.

Citește și: Carmen Brumă, despre secretul relației de 20 de ani cu Mircea Badea: „Nu e ca la diete, unde toată lumea slăbește cu piept de pui'

Citește și: De ce nu s-a căsătorit Carmen Brumă cu Mircea Badea:„Nu cred că oamenii sunt făcuţi să fie monogami

Citește și: Dieta lui Carmen Brumă.Ce mânâncă iubita lui Mircea Badea la micul dejun, în post

Cea mai mare greșeală, spune Carmen, este ca atunci când, din dorința de a slăbi în post, sari peste o masă, în schimb compensezi cu gustări.

De exemplu, să zici că nu vrei să mănânci o masă pentru că poate vrei să mai slăbești și să ciugulești toată ziua, să ai niște cornulețe de post, niște sticksuri de post, niște alune, nuci, semințe pentru că ai auzit că sunt sănătoase și să ciugulești toată ziua, să nu îți stea gura, practic. Aceasta este o greșeală foarte mare, care duce la îngrășare', a mai spus Carmen Brumă.

Postul nu este o metodă de slăbire

Nu puțini sunt cei care privesc postul nu doar ca o măsură de detoxifiere, ci și de slăbire. Însă alimentele de post nu sunt neapărat și hipocalorice, iar consumul de covrigi, cartofi prăjiți, salată de vinete, zacuscă pe pâine și halva la desert poate aduce kilograme bune în plus la finalul postului. Carmen Brumă subliniază, la rândul ei, că postul nu este despre mâncat mult sau înlocuirea unor alimente cu altele la fel de calorice.

Dacă te gândești la post ca la o metodă de slăbire, din start ai pornit greșit. Nu spun acum că este obligatoriu să mă îngrașe postul. Postul nu este neapărat despre îndestulare, despre îmbuibare. Postul implică și o anumită atitudine și cumva o reducere la nevoile de bază. Nu trebuie neapărat să înlocuiești, așa cum se întâmplă în foarte multe cazuri, alimentele convenționale cu varianta lor de post. Dacă tu mâncai înainte hamburger, acum să mănânci hamburger de post.

Nu, ideea este să te abții, să mănânci alimente de bază, alimente cât mai aproape de starea lor naturală. Unul dintre scopurile inițiale ale postului este detoxifierea organismului. Ori, pe bune, cu hamburger de post nu prea detoxifici nimic', a mai dezvăluit Carmen Brumă pentru sursa citată.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton